Google Redwood City кима към заобикалящата го среда с възхитителни подробности

Valerio Dewalt Train превърна съществуваща офис сграда в игриво, но продуктивно работно пространство за Google в Pacific Shores

Фоайето на офиса обединява съвременни арт инсталации с природни елементи.

Снимка: Franisco Lopez de Arenosa

Със сигурност има всеки списък с най-забавните или вълнуващи офиси, в които да работите Google някъде на върха или близо до него. Когато Google Pacific Shores, офис в Redwood City за екипа на компанията за клиентски опит, беше добавен към центърът на аванпостите в Силициевата долина, базираната в Сан Франциско фирма Valerio Dewalt Train с удоволствие пое работа. Натоварен със създаването на интериор, отпадащ от челюстта, в поредица от почти 20-годишни сгради край главната Маунтин Вю кампус, фирмата успешно изработи офис пространство, което се чувства едновременно и непринудено ангажиращ.

„Когато погледнете ДНК на даден проект, най-добрите черти са тези, върху които наистина не можете да сложите пръст“, казва Ерик Роджърс, старши асоцииран архитект във Валерио Дювалт Влак. „Не виждате никой от мен там и със сигурност ще ви е трудно да различите дали VDT е направил проекта или не. Винаги отразява клиента, а не нас. “ AD PRO настигна Роджърс, за да обсъди как фирмата създаде игриво, но продуктивно офис пространство за технологичната компания.

AD PRO: Google е огромна компания. Какъв беше обхватът на този проект за фирмата?

Ерик Роджърс: Google придоби осем съществуващи сгради, а ние направихме първите две. Бяхме наети да преустроим сградите, за да поберем повече офис площи и да изградим a център за обслужване на клиенти (CEC), който има театър и интерактивни елементи и представя нов Google продукти. Космосът свързва дизайна, технологиите и архитектурата.

AD PRO: Кое беше най-голямото препятствие, което не очаквахте?

ER: Театърът на CEC изискваше да изрежем една трета от плочата на втория етаж. Освобождаване на място за 300 места театър което осигурява добри зрителни линии към сцената не е лесно. За да постигнем това, имахме много скелета, с голям трион, и го махахме секция по секция. Преосмислихме цялото пространство.

AD PRO: Кои бяха някои от нещата, които клиентът поиска?

ER: Пространството трябва да е интуитивно и удобно. Трябваше да е наистина добро осветление и поради професионалната динамика трябваше да бъде напълно възхитително. Освен това трябваше да насърчи добрата работа. Основният начин, който постигнахме, беше чрез използването на смесени материали, вдъхновени от невероятната планина мнения и местоположението за създаване на интерес и уникални пространства.

AD PRO: Имаше ли обучителни моменти, които излязоха от този проект?

ER: Работата с малък екип по проект, който има способността да докосне много хора, беше свързана с процеса на вземане на решения. Ако вземете най-доброто си решение с информацията, с която разполагате - стига да е съвместно решение - то винаги е правилното. Когато имате този манталитет за съвместна работа по даден проект, не е нужно да угаждате нищо. Прави проекта много по-забавен.

Подробности за проекта

Име: Google Pacific Shores

Дизайнерски екип: Valerio Dewalt Train Associates; Thinkwell; Gtech; Йонтанк. Размер: 400 000 квадратни метра

Местоположение: Редууд Сити, Калифорния

Хронология на проекта: 24 месеца

instagram story viewer