Улицата „Пери“ на Жан-Жорж Вонгерихтен се отваря отново след урагана „Санди“

Опустошеният от ураганите ресторант на Жан-Жорж Вонгерихтен се отваря отново в Уест Вилидж в Манхатън

Завръщането у дома може да бъде сладко, но при Jean-Georges Vongerichten’s Улица Пери ресторант, също е доста пикантна. След като бяха затворени от края на октомври, когато ураганът "Санди" наводни мазето и кухнята, лъскавото и шикозно пространство в Ричард МайерЗабележителните стъклени кули на река Хъдсън най-накрая отново са отворени.

Звездният готвач Жан-Жорж Вонгерихтен (вдясно) със сина си Седрик, който е готвач на кухнята на Perry Street. Снимка: Patrick McMullan / PatrickMcMullan.com

Горещата точка на West Village е нещо повече от друго място в световно известната ресторантска империя на известния френски готвач. „Това е като хола ми“, казва Вонгерихтен, който живее със семейството си в една от проектираните от Майер резиденции на горния етаж. „Дъщеря ми и съпругата ми ще слязат и ще поръчат бургер и пържени картофи или тестени изделия за вечеря.“ Седрик Вонгерихтен, синът на Жан-Жорж, който също живее в квартала, е готвачът на кухнята.

Подземната вода нахлу в сутерена на ресторанта по време на урагана "Санди", унищожавайки кухнята му. Снимка: Жан-Жорж Вонгерихтен

Щетите от урагана бяха значителни: шест фута дъждовна вода наводниха кухнята. За сравнение, инчът и половина, който наводни основната трапезария, изглежда незначителен, но това беше достатъчно, за да се наложи подмяна на баровото оборудване, завеси, мазилки и килим. Въпреки реконструкцията на почти половин милион долара, закусващият едва забелязва разликата. Архитект и дизайнер Томас Юл-Хансен, който изработи оригиналния елегантно минималистичен ресторант, когато беше открит за първи път през 2005 г., също е ръководител на реставрацията. „Не се чувстваше като отлежало, откакто го направихме за първи път“, каза Юул-Хансен „Чувствам се като първия ден, в който отворихме. Все още се чувства, че сме го проектирали преди седмица. "

Проектираните от Ричард Майер кули на Пери на брега на река Хъдсън; дом на ресторанта, както и на семейния апартамент Vongerichten. Снимка: Скот Франсис

Има обаче една малка промяна в дизайна на трапезарията. Завесите, които обграждат пространството със стъклени стени, имат малко по-голям отвесен панел, което прави трапезарията още по-свързана с невероятната гледка към реката.

Vongerichten не може да не се почувства емоционален при повторното отваряне. „Понякога ресторантът е безличен, но хората се чувстват сякаш са част от улица„ Пери “. Не знам защо. Може би любовта, която влагаме в нея. Това е специално място. "

instagram story viewer