Архитект Артур С. Pier ремонтира апартамент в Манхатън

Тази статия първоначално се появи в изданието на Architectural Digest от февруари 2007 г.

В град, толкова стар и многослоен, колкото постепенно се превръща Ню Йорк, ранните жилищни сгради често съдържат разкриващи джобове на социалната история. В почти всеки съществен апартамент, който се е издигнал в Манхатън преди Втората световна война и оттогава не е драстично променен, можете да намерите въплъщение на начин на живот, който в днешно време се чувства толкова отдалечен като черно-белите филми и жени, които не се смятат за облечени, освен ако не носят чифт на ръкавици. Квартири за прислуга и килер на иконом, детски стаи, прибрани в отдалечения край на дълга мрачна зала, трапезария окончателно отделена от гостната, кухня, изолирана зад люлееща се врата - тези съставни части на класическия предвоенни апартаменти бяха предназначен за семейства, в които родителите и децата често живеят поотделно, забавляват се по различен начин и се чакат от зори до здрач.

„В тези стари места има много романтика“, казва интериорният дизайнер Сандра Нанърли, „но много малко значение за начина на живот на хората днес. "Това бяха почти първите й мисли, когато тя обиколи красив апартамент на Парк Авеню, който наскоро бе придобит от млад семейство. Артър С. „Уди“ Пиер, архитектът, който клиентите бяха ангажирали, имаше подобно впечатление. „Клиентите бяха привлечени от големия мащаб на апартамента, солидността и качеството на строителството, местоположението, елегантното му фоайе и добре обучен персонал“, спомня си той. Но старомодното му оформление, лошо замислената му кухня, остарелите бани и неудобните килери „не се доближиха почти до нуждите на 21-ви век“.

"Толкова съм уморен от проектирането на тези дневни, че хората минават и надничат и си казват:" О, не е ли красива стая ", преди да се почувстват удобно някъде другаде", казва Наннърли. „Хората искат да бъдат близо до децата си в наши дни, а не да се отделят от тях. Те забавляват само по значими празници. Нямат екипи от прислуга. С Уди направихме предложение на клиентите. Предложихме им да съборят стената между дневната и трапезарията и да въведат съвременно измерение в един старен апартамент. "

Пространството се превърна в многофункционалното сърце на новия дом на клиентите. Това е хол. Това е библиотека. Има голяма кръгла маса, където двете деца на двойката могат да си правят домашните. Родителите могат да имат частна вечеря на същата маса или да организират голяма вечеря, като издигнат голям плот, който се съхранява долу. При едно натискане на различни превключватели сенниците се затварят, светлините притъмняват и голям екран пада надолу и стаята се превръща в частен театър. „Чрез дизайн и архитектура - обяснява Наннърли - пространството може да бъде изпитано на много различни нива.“

Подобни трансформации често са по-лесни за сънуване, отколкото за изпълнение. „Едно от най-трудните предизвикателства“, казва Пиер, „е да се създаде интериор, който изглежда не е резултат от ремонт. Това може да бъде особено трудно, когато изискванията за аудиовизуални, електрически, данни и климатизация са толкова взискателни, колкото и те бяха тук. "Пиер намери вдъхновение в речника на британската колониална архитектура, чиято шарнирна дървена ламперия и значителна корнизите му позволиха да усъвършенства инсталирането на механичните системи на стаята (съпругът изпитва страст към аудиовизуалното оборудване); В своя край Нунърли се опита да напои реконструираната стая с усещане за модерност, драматизъм и просто забавление.


  • Дизайнерът Сандра Нанърли е работил с архитекта Артър С. Кей за отваряне на хола и трапезарията на предвоенна ...
  • Номерът беше да се създаде пространство, където клиентите да могат да се забавляват в елегантна обстановка, която може да се трансформира в ...
  • Принти Abelardo Morell са над дивана. Диван кабел Самюъл Синове
1 / 7

Дизайнерът Сандра Нанърли е работил с архитекта Артър С. Pier, за да отвори хола и трапезарията на предвоенния апартамент в Манхатън за своите клиенти, които искаха по-щедро оформление.


„Исках това да се почувства като млад апартамент, който беше едновременно практичен и стилен“, казва дизайнерът. Оттук и лакираните стени, ебонизираните лавици с месингови облицовки, килимът от стена до стена. Наннърли умишлено е оставил стаята незатрупана, за да има място за игра на децата. И тя смеси анкерни парчета от модерна класическа мека мебел с цип елементи, като например оригинален стол Jacobsen Egg, чифт преиздадени столове на Mies Barcelona и керамични лампи от средата на века.

„Друго нещо, което не исках, беше да направя цветова схема бежово върху бежово. Клиентите ми не се страхуваха от цвета и това беше от съществена помощ ", казва Нанърли, който представи шампионска чарта в комбинираната дневна / трапезария, използва жълто във входното антре и дълбоко мастилено зелено за кухнята, защото „така или иначе беше в задната част на апартамента и кой казва, че кухните трябва да бъдеш изцяло и бял? "В главната спалня, за разлика от тях, дизайнерът рационализира палитрата, използвайки нежна целина по стените, земна овесена каша за килима и шоколадово кафяво за таблата за създаване на пространство, което е заглушено и подплатено, спокойно отстъпление за заетите родители на активни млади деца.

И така, разделянето на жилищните помещения обхваща ли все пак поколенията? Отговаря на Нънърли през смях: „Не чрез архитектурата, а колкото начина, по който се справяте с нея. Мама и татко може да имат личен пашкул, но децата са само на две крачки. "

instagram story viewer