Вътре в мечтателния Nate Berkus и Jeremiah Brent - Проектиран от 1925 г. Tudor

За изпълнителен директор на телевизия, съпругата му на моден стилист и техните деца, дизайнерските звезди извикват фантастична версия на семейството, живеещо в Лос Анджелис.

В ранните десетилетия на 20-ти век, преди появата на модернистичното движение в Калифорния, Лос Анджелис прехваленият начин на живот на закрито и на открито все още не се е превърнал в определящата характеристика на жилищния комплекс в Лос Анджелис пейзаж. Повечето къщи все още се придържат към по-ранен модел на домашна архитектура, който представя жилищното пространство като крепост срещу нахлуването на природата. В резултат на това много домове бяха проектирани да гледат навътре, с изненадващо тъмни стаи, защитени от безмилостното слънце в Южна Калифорния.

Такъв беше случаят, когато дизайнерите Nate Berkus и Jeremiah Brent получиха поръчка да преобразят величествена, но донякъде мрачна къща на Тюдор, построена през 1925 г. в квартал Hancock Park в Лос Анджелис. Техни клиенти бяха Брайън Робинс, президент на мрежата Nickelodeon; съпругата му, стилистката Трейси Джеймс; малката им дъщеря Стела; и синовете на Робинс от предишен брак, Джъстин и Майлс. „Това са хора, които през годините са развили много творчески мускули в забавленията и модата. Помолиха ни да направим къщата по-малко тежка и богато украсена и по-подходяща за модерно семейство - нещо приятелско и топло “, спомня си Беркус. „Те не са от клиентите, които имат седем икономки, които наливат вино.“

Брайън и Трейси с деца (отляво) Джъстин, Майлс и Стела - и Бруклин, голдендудъл - на трапезария на открито. Janus et Cie фотьойлови столове.

Предизвикателството, според Брент, беше не просто относителната тъмнина на вътрешните пространства, но и твърдият, регламентиран план на пода и неудобната циркулация. „Зададохме си въпроса:„ Можем ли да отворим това нещо и да го направим свежо и ново, но все пак вярно на корените си? “, Обяснява Брент.

Първият ред на дейност на дизайнерите включва консолидация на по-малки отделни помещения оформете по-щедри, просторни помещения за кухнята и стаите за закуска, както и за основната спалня апартамент. Те също така отвориха входното фоайе и мецанин галерията и инсталираха нови врати и прозорци от желязо и стъкло в целия дом, за да въведат по-естествена светлина. „Входната врата е единствената оригинална врата или прозорец, която оставихме. Всеки слой, който свалихме, отваряше къщата и й придаваше съвсем различно присъствие “, отбелязва Беркус.

Всекидневната, оборудвана с комбинация от родословни, обхващащи векове мебели и аксесоари, може би най-добре илюстрира светлината и светлия дух на намесата на дизайнерите. „Съзнателно запазихме палитрата ограничена до бели, бели и неутрални тонове. Тази стая беше особено тъмна и сега е едно от най-светлите пространства в къщата “, казва Брент. „Никога не подценявайте силата на свеж слой бяла боя.“

Смърчови модернистични мебели - включително чифт шезлонги Pierre Guariche и голям, съчленен Stilnovo sconce от 1954 г. - седнете леко в освежената всекидневна, смекчавайки формалността на пространство. „Съпоставянето на модерни и съвременни парчета с архитектурата на Тудор създава интересно напрежение. Меките, извити линии на мебелите внушават усещане за плавност “, отбелязва Беркус.

Дизайнерите са използвали подобна стратегия, за да променят характера на трапезарията, където стените преди са били боядисани в синьо, а подът е оцветен в тъмнокафяв цвят. След като довършиха подовете в много по-светъл тон и боядисаха стаята в бяло, Berkus и Brent инсталираха комплект от класически столове в кабината Mario Bellini около съществуващата маса за хранене на клиентите под графична решетка от горни светлини. „Той е изтънчен, но млад. Направихме го щастливо пространство “, казва Брент за трансформацията.


  • Изображението може да съдържа къща от растения и дървета
  • Изображението може да съдържа Подови настилки Интериорен дизайн Вътрешни помещения Перила Фоайе и стая
  • Изображението може да съдържа мебелен бар стол за вътрешна стая и кухненски остров
1 / 15
Облицованият с тухли екстериор на дом, проектиран от Nate Berkus и Jeremiah Brent в квартал Лос Анджелис на Hancock Park. Брент проектира пейзажа с Подвижни зелени.

Открийте AD PRO

Най-добрият ресурс за професионалисти в дизайнерската индустрия, предоставен ви от редакторите на Архитектурен дайджест

Стрелка

Щастлив наистина е думата, която описва промените на дизайнерите в целия дом, от обемния главен апартамент до розовия дворец на Стела до осветената от слънцето зала за закуска, която сега се отваря към нова кухня, центрирана върху варовикова камина от 17-ти век, умело превърната в качулка за печка. Съживеният ландшафтен дизайн, организиран от Брент, работещ в тандем с фирмата Rolling Greens, също така поставя нов тен на къщата, предлагайки разнообразие от възможности за забавление на открито и свободно време.

„Наистина се влюбихме в тези клиенти. Те бяха най-милите и ангажирани хора, с които имахме удоволствието да работим, затова искахме да им дадем дом, който наистина да отразява красотата на семейството им “, заключава Брент. По всички сметки те са успели.

instagram story viewer