Студио Leroy Street актуализира къща в Манхатън от 19-ти век за младо семейство

Аплодираното архитектурно студио и декоратор Кристин Маркатос Лоу адаптира датирана резиденция от 19-ти век в Ню Йорк в модерен семеен дом

Тази статия първоначално се появи в броя на Architectural Digest от декември 2012 г.

Модерно настроените собственици на жилища от десетилетия са измъчвани от проблем с дизайна: Как човек се справя стара къща за съвременен живот, без да губи от поглед историята си или да я компрометира характер? Най-добрият отговор често е най-простият - свалете го, актуализирайте най-важното и инвестирайте в красиви мебели и енергично изкуство.

Това беше подходът, възприет от архитектурната фирма в Манхатън Студио Leroy Street и интериорен дизайнер в Лос Анджелис Кристин Маркатос Лоу когато бяха избрани да актуализират градската къща в Гринуич Вилидж. Гръцката възрожденска структура е скъпоценен камък, издигнат през 1842 г. от известния строител Андрю Локууд. Парцелът му е щедър, с няколко метра по-широк от квартала, което позволява четириетажна къща, чиито особено приятни пропорции дават рядко усещане за хоризонталност във вертикален град.

Но малко от благодатните качества на жилището бяха очевидни, когато новите собственици, двойка с четири млади момчета (и три кучета), закупиха мястото. Самотен човек е живял там от десетилетия, като че ли го е украсявал повече по подразбиране, отколкото по намерение. Корнизите бяха заровени под кестеняви и горчични бои, кухнята беше малка, а таванското студио Skylit беше тъжно хранилище за уреди за тренировки от 70-те години. „Честно казано, беше трудно да се види потенциалът“, казва съпругът. "Това беше ергенска подложка."

Идвайки от слънчево таванско помещение в SoHo и малко притеснен от преместването в по-официална обстановка, двойката искаше да запази нещо от начина си на живот в центъра. Markatos Lowe помогна да се улесни този преход, като „запази някои мебели от стария им апартамент и ги смеси в новата обстановка“, казва тя. Като начало тя подреди всекидневната на пода в салона около един от любимите предмети на клиентите, огромен квадратен осман от лондонския декоратор Veere Grenney. Беше централно място в бившия им дом, където децата установиха, че е отличен батут. Тук износената тапицерия от козя мигновено отнема огромното пространство надолу успокояващо. Геометричните отпечатъци от Дейвид Рот допълнително деформират атмосферата, като същевременно действат като мост между жилавите мебели от 20-ти век (яйце стол от Arne Jacobsen, фотьойли от Paul McCobb) и сложни архитектурни детайли (по-специално камината в стил Адам, замръзнала с лъкове и зеленина суаги).


  • A Veere Grenney Assoc. османска коза закотвява хола на градска къща в Манхатън от 1840 г., реновирана от ...
  • Изображението може да съдържа Мебели Вътрешна стая Стол за маса Дървена трапезария Трапезна маса Хол и интериорен дизайн
  • Кухнята се отличава с модерни висящи светлини Niche Modern над острова и гръб от металмозаечни плочки на Nemo Tile
1 / 8

A Veere Grenney Assoc. османска коза закотвява хола на градска къща в Манхатън от 1840 г., реновирана от архитектурната фирма Leroy Street Studio и декорирана от Christine Markatos Design. Зад дивана, който е покрит с тъкан Donghia, виси абстрактният пейзаж на Jesse Pasca; столче R&Y Augousti е обградено от кресла на Paul McCobb от C.J. Peters, облечени в плат Claremont.


Особено подобно на таванско помещение е интелигентно реновираното английско мазе, някога множество стаи, отдадени под наем като отделен апартамент. След като Leroy Street Studio пъхна няколко носещи стоманени греди в тавана, нивото беше изпотрошено. Днес това е етажен семеен анклав, който има достъп до зелена градина. Точно във входа на градината на свободното пространство има кът за сядане с кът за четене, бивша камина, докато страната, обърната към улицата, разполага с непринудена трапезария с маса от тиково дърво, оградена от подплатена с кожа пейка и раирана диван. Между двете секции има отворена кухня, центрирана върху 18-метров бетонен остров (стария кухненски бокс, в непосредствена близост до трапезарията на пода на салона, беше реновиран и запазен за забавни). От острова родителите могат да наблюдават децата, докато приготвят вечерята. „Настаняването на шестчленно семейство диктува много от дизайна“, казва Марк Туркел, партньор в Leroy Street Studio. "Те са решени да се забавляват."

За момчетата голяма част от това забавление се провежда в тяхната двуетажна стая, спалня с размери 21 на 24 фута, която заема по-голямата част на таванското ниво. Архитектите затвориха трите дълги прозореца на стаята, разчитайки на пет дълбоки прозореца, за да доставят светлина през деня. Резултатът е уют, подобен на кораба, макар че малко океански плавателни съдове някога са притежавали разтегнат полилей в стил Calder или елегантни двуетажни легла от дърво от каталпа, оборудвани с просторни рафтове. В средата на стаята, направен по поръчка секционен диван на Владимир Каган - неговата ниска, блокована облечена с ултрасуедна форма включване на интегрирани столове и маси за съхранение - създава пейзаж за игра, четене или просто окачване навън. Срещу него, четири резервни бюра са наредени оптимистично под прозорците; в действителност родителите обикновено трябва да поставят развълнуваните момчета далеч един от друг, на различни етажи, за да се свършат всякакви училищни задачи.

„Слагам една тук и друга там, след което тичам да им помагам“, казва майка им с усмивка. Всичко това майчинство и майсторство е малка цена, която трябва да платите с оглед на наградата - ежедневно удоволствие от всеки ъгъл на къща, чийто дух е категорично модерен, но чиято история остава прекрасно непокътната.

instagram story viewer