Това реновиране на дома в Лос Анджелис направи пространството светло и ефирно

Отвън изглежда, че Дейвид Брукс е извадил късмет. След шест години наемане на шест различни апартамента, процес, който той смее се нарича „подскачане около Лос Анджелис“, той тръгна да купува място в разтегнатия град Ийстсайд. Имаше няколко пропуска, разбира се, но след това агентът му за недвижими имоти разкри скрита красавица от средата на века. „Когато влязох, на лицето на брокера имаше широка усмивка и ръцете му бяха широко разперени“, спомня си Дейвид, който е креативен директор и изпълнителен продуцент. „Не беше като нищо, което бях гледал в Лос Анджелис.“

Имотът, който намериха, беше последната къща на задънена улица в анклава Лос Фелиз на Франклин Хилс. Това е тих, новоизграждащ се квартал, а домът му имаше добавена функция, която изглежда му даваше безкраен въздух: Той е разположен срещу хълм под готическата арка на историческия Шекспир в района Мост.

„Предполагам, че не осъзнавах, че търся нещо, което е интересно в архитектурно отношение“, казва Дейвид за жилището с две спални, закупено през 2011 г. Имотът е построен точно 50 години по-рано и привлече вниманието му, защото все още запази много от прелестите на епохата. Имаше основна стая с двойна височина с разделена кухня и всекидневна, както и стена от прозорци, които се свързваха с дъгови греди на висок таван. Но някои нещастни детайли от миналото - като неудобен коридор, обща баня и огледална стена от 80-те - направиха пространствата да се чувстват по-тесни и тъмни, отколкото Дейвид смяташе, че трябва да бъдат.

Той планира да освети и отвори дома си и, надявам се, да измисли как да добави още квадратни метра към него. Но вместо веднага да се захване с ремонт, той изчака. „Направих някои наистина малки неща: рисувах, облицовах с плочки банята на горния етаж“, казва той. „Но работата ми е наистина креативна и мисля, че тя се вмъква в ежедневието ми. Щях да съм под душа, измивайки косата си, мислейки си: „Ами ако преместя прозореца на тази страна и след това поставя душа в другия край и получавам цялата онази естествена светлина от прозореца? ’Постоянно си представях какво мога да направя на тази къща, когато разполагах със средства и ресурси, за да я вложа.“

Минаха четири години, преди приятел да се свърже с Робърт Суит, дизайнерът отзад ras-a, вкл. И тъй като Дейвид имаше толкова много идеи, и двамата с Робърт възприеха проекта като сътрудничество. „Винаги е страхотно да вземеш къща и да разбереш как искаш да живееш в нея“, казва Робърт. „Всяка къща е различна, така че за него беше предимство да знае спецификата на това, което е готов да подобри и какво обича да запазва.“

Преди: Обрасло дърво прикриваше голямата стена от прозорци, а външността беше боядисана в шпакловъчен цвят.

Преди: Дейвид и Робърт се съгласиха, че първоначалният отпечатък може горе-долу да остане същият, тъй като двойката харесва подреждането на общите части и многобройните им детайли от средата на века.

След: По време на ремонта те замениха неудобния коридор на родителската спалня със стъклени прегради, които пропускат светлина от оригиналната предна стена на прозорците.

Снимка: Лорън Мур

След: За да накара жилищното пространство да се почувства по-светло, Робърт пясъкоструе изложените му стълбове и греди до оригиналното си покритие от дъгласова ела. „Това наистина ни позволи да изразим повече оригиналната структура, така че всъщност да можете да ги видите плаващи покривни самолети и в същото време показва страхотна гледка към Шекспировия мост отвъд, " той казва.

Снимка: Лорън Мур

Преди: Дейвид наистина искаше по-голяма кухня за забавление, което означаваше преместване на прилежащите битови и празни помещения.

След: Бели плотове и шкафове, графични плочки и много отворено пространство отгоре придават на новата кухня прохладно усещане, което отговаря на останалата част от дома.

Снимка: Лорън Мур

След: Пред кухнята трапезарията се отличава с убийствена гледка към интериора и моста отвъд.

Снимка: Лорън Мур

Преди: Зад къщата имаше малък вътрешен двор, който опираше до хълма, беше недостатъчно използван.

След: „Живея в къща, която има толкова много смисъл за мен и начина, по който искам да живея живота си, да забавлявам и да се наслаждавам на своето пространство“, казва Дейвид. „Гледам по този начин и не съжалявам. Виждам това като дом за мен, а не като дом за някой друг. "

Снимка: Лорън Мур

След: „Когато шофирате през моста, вероятно не осъзнавате какво карате. Но отдолу получавате съвсем нова гледна точка - казва Робърт. „За мен това наистина е уникален аспект на тази къща.“

Снимка: Лорън Мур
instagram story viewer