Бюджетното обновяване на този дом в Лос Анджелис беше упражнение с търпение

В продължение на 10 години DeDe Daniels наддаваше времето си, докато познатият й имот, който притежаваше, можеше да се превърне в пространство, което тя обичаше. „Беше в прилична форма, но не похарчих много пари за нея“, спомня си тя. „Единственото, за което вероятно съм похарчил пари, са почистващи продукти и градинар.“ Даниелс, който е сертифициран личен треньор, израснал в тази следвоенна еднофамилна къща в тихото предградие на Лос Анджелис Торанс. „Преди това беше къщата на моите родители, а след това беше къщата на майка ми, а след това бях аз, който живеех в къщата на майка ми. А сега това е моята къща “, казва тя, обобщавайки периода от време с лекотата на няколко изречения.

ПРЕДИ: Оригиналният дом е смесица от стилове от 50-те и 80-те години и никой от тях не се харесва на DeDe. „Просто си повтарях, че скоро всичко ще бъде различно“, спомня си ДеДе. „Това всъщност означаваше спестяване и изплащане на дълга ми, така че когато отидох да кандидатствам за заем за собствен капитал, щях да имам отличен кредит и да получа добър процент.“

Снимката е предоставена от студио ras-a

Когато майка й оставя имота на DeDe след смъртта й през 2004 г., DeDe знае тогава, че в крайна сметка иска да го обнови. Оригиналното оформление от 50-те години на миналия век се отделя от плана на пода, създавайки малки спални и карайки кухнята на камбуза да се чувства като изолационна кабина. Ремонтът от 80-те години на предния екстериор само допринесе за това безпорядък с ред тесни прозорци, затрупани в неудобна извивка. Но най-лошата част? „Имаше само една баня за цялата къща“, казва тя, смеейки се. DeDe направи план спести колкото можеше за бъдеща работа в червата, тъй като тя едновременно изплати дългове. Тя игнорира избелелите от слънцето бои и структурните проблеми, които я заобикаляха, а вместо това изследва съвременни свойства за вдъхновение и фирми за изграждане на дизайн, които могат да доведат до изчерпателни резултати. И тогава един ден, докато спря на червена светлина, тя забеляза офиса на Робърт Сладък, водещата главница на ras-а студио. Отне десетилетие спестяване, капитал за дома заем, и пауза в движението, за да започне работата по дългоочаквания й ремонт.

ПРЕДИ: Оригиналната кухня имаше врата, която можеше да се затвори, което никой съвременен домакин не иска. „Ако бяхте в кухнята, бяхте напълно отделени от всичко и от всички останали“, казва ДеДе.

Снимката е предоставена от студио ras-a

„Знаех, че това влиза, но трябваше научете го от първа ръка: Санирането винаги ще бъде по-скъпо, отколкото първоначално сте предвидили ”, отбелязва тя. „Робърт и екипът му бяха толкова ясни какво ще струва всичко, което беше важно за мен. Това не беше тяхната вина - това са само фактите, че сте реновиращи за първи път. Прекарвате една година в планиране и получаване на разрешителни, което струва хиляди долари, преди дори да пробиете земята. Не можех да повярвам. Но трябваше да вярвам, че всичко това е основата за бъдещия ми дом на мечтите. “

СЛЕД: Новото оформление има по-отворен поток и добавя много вътрешно и външно пространство, за да се насладите на времето в Южна Калифорния.

Снимката е предоставена от студио ras-a

Имаше две основни ограничения за този проект за обновяване, който доведе до дома му: размерите и парите. DeDe искаше ярък, отворен план на етажа на почти същия отпечатък и тя помоли Робърт да го направи с възможно най-малко пари. Робърт и архитектът на проекта Пол Милър изготвиха решение на два тома с двускатен покрив, които обединиха дневната, трапезарията и кухненските площи в едно смесено пространство. Ще се появи нова палуба, която да добави допълнителни 200 квадратни метра към дома с площ от 1250 квадратни фута, тъй като плъзгащата се джобна врата може напълно да изчезне между закрити и външни помещения. „Влязох в първоначалните ни срещи с недоговарящи се, за да помогна бюджетът и моята визия да бъдат в крак: отворената концепция, животът на закрито и на открито, студиото за йога и място за моите котки“, казва ДеДе. „Къщата е такава, каквато я исках, защото Робърт имаше тези инструменти.“

СЛЕД: „Тъй като палубата се увива изцяло около задната част на къщата, аз се отнасям към нея като към допълнителна жилищна площ“, казва ДеДе. „Мога да плъзгам джобната врата и цялата къща се чувства по-голяма.“ Палубата в задната част на дома е изцяло нова, а предният вътрешен двор и верандата също бяха добавени към оригиналния отпечатък. Освен това домът остава почти същият размер.

Снимка от Лорън Мур

Студиото за йога стои там, където някога са били еркерните прозорци, а от него е удължена малка палуба, за да се създаде отделен обществен вход от улицата. „Една вертикална градина беше друга, която не може да се договори, а тромпетите пред студиото са това, което измислихме“, продължава тя. „Те са върху метална мрежа, която духа леко на вятъра и мога да отворя панелна врата, така че листата да станат красиви сенки по стените. " В момента студиото е по-скоро спалня за гости с килер в единия край и огледала на други. Скоро DeDe ще бъде домакин на клиенти в това пространство като друг начин да бъдете ефективни с парите си. „Исках възможността да имам йога студио, за да мога да го използвам за данъчни цели, когато му дойде времето“, добавя тя.

СЛЕД: „Исках отворена концепция, така че ако имах гости, не трябваше да съм отделен от тях“, добавя ДеДе. „Това беше едно от първите неща в моя списък с непреговарящи.“

Снимка от Лорън Мур

Засега DeDe се задоволява с това, което има. Тя се премести обратно в имота през април 2018 г. след около година ремонти и смята, че тази версия на дома е пространството, което тя търпеливо чака да обича. „Предишната къща никога не беше естетически приятна за очите ми“, казва тя. „Но сега, когато карам до него или го напускам, усещам усещане за удоволствие чак до костите си. Засяга ме на вътрешно ниво, да погледна къде живея и да почувствам чувство на щастие. "

СЛЕД: „Избрахме двор, устойчив на суша, за да намалим сметката си за вода, а също и защото изглежда добре срещу бялата мазилка“, казва ДеДе. „Един градинар идва веднъж или два пъти месечно, за да предпази храстите да изглеждат изтъркани.“ Нишата на предния вход е подчертана със западен червен кедър, който контрастира на мазилката.

Снимка от Лорън Мур

Съвети на DeDe за ремонти за първи път

Прекарайте поне една година живот в къщата, която планирате да обновите „Вярно е, че прекарах 10 или 11 години в къщата си преди ремонта, но ми даде много време да помисля какво е работило и какво не“, казва тя. „Мисля, че ако си дадете една година - и вземете под внимание как функционира един дом през сезоните - това би било достатъчно време, за да усетите какво имате нужда.“

Запитайте се как всъщност прекарвате времето си „Мисля, че причината, поради която ремонтът ми мина толкова гладко, е, че отделих време да обмисля всички начини, по които обичам да прекарвам времето си“, добавя тя. „Казах на Робърт какви точно бяха тези точки - релаксация, йога, прекарване на време на открито - и това улесни представянето на крайния резултат. И трябваше да разберем как да максимизираме малко пространство, така че наличието на този списък ни помогна да разберем какво работи. “

„Робърт предложи да използваме шкафове и плотове на IKEA в кухнята, за да разтегнем бюджета“, отбелязва ДеДе. „Навсякъде, където виждате място за съхранение в дома, това е IKEA. Също така е много лесно да поръчате - току-що актуализирахме хардуера. "

Снимка от Лорън Мур

Ще се радвате, че сте наели ръководител на проекти „Прегледах бюджета, преди да започнем, и видях, че 10 процента от него по същество отиват при ръководител на проекти, затова казах на Робърт, че не ми трябва“, продължава ДеДе. „Робърт ми каза, че ръководителят на проекта ще бъде на място всеки ден, цял ден, за да се увери, че нищо не се обърка. Исках да спестя 10-те процента, но в крайна сметка се радвам, че ме отказа. Ако можете да си позволите да наемете такъв, мениджърът на проекта прави процеса по-плавен. Моите не биха позволили на хората да си тръгнат, освен ако нещата не са направени както трябва. "

Ако не можете да живеете в дома по време на ремонта, живейте наблизо „Знаех, че няма да мога да живея в къщата по време на ремонта, и имах късмета да мога да наема апартамент на две мили. Освен това спестих за това, защото исках заемът ми за собствения капитал да бъде насочен към проекта, а не към наема “, казва ДеДе. „Успях да ходя до къщата всеки ден и да видя напредъка. Това ме накара да се почувствам въвлечен в процеса, въпреки че не взех чук или нещо подобно. "

instagram story viewer