Обиколете този извънградски горен бягство в Калифорния

Работейки с Commune Design, режисьорът Антъни Русо възкресява отдалечена кабина от началото на 1900 г. извън Лос Анджелис

Няма Twitter, няма Instagram, няма TikTok, няма Fortnite. Без вирусни видеоклипове, без глупости на FaceTime, без досадни групови текстове, без никакви приложения. За пристрастените към социалните медии перспективата да се изключат напълно може да изглежда плашеща, дори кошмарна. Но за всеки, който някога е мечтал за езерото Уолдън - или просто е пропълзял под завивките при мисълта за Zoom бар mitzvah - привлекателността на кабината извън режима на режисьора Антъни Русо в Националната гора на Анджелис е неоспорима.

„Мястото е на по-малко от час от офиса ми в центъра, но се чувствате сякаш сте пътували далеч, далеч от Лос Анджелис. Това е коренно различна реалност “, казва Русо, който заедно с брат си Джо е режисирал четири вноски в кинематографичната вселена на Marvel, включително Отмъстителите: Крайна игра и Капитан Америка: Гражданска война. „Кабината ми дава възможност да отвлека децата си за уикенда, да отведа приятели или просто да направя някаква писателска и друга творческа работа в блажено уединение“, обяснява той.

Трапезарията е оборудвана с канделябри от Робърт Лонг Осветление, стол на Ханс Вегнер и поръчан ленен сандък от Здрач в стила на Герит Ритвелд.

Стивън Кент Джонсън

Бягството на Русо е една от групата каюти в планината Сан Габриел, построена в началото на 1900 г., като част от програма, създадена от Службата по горите на САЩ за насърчаване на отговорното използване на земята. Достъпът до сайта изисква 40-минутен преход по неравнени пешеходни пътеки, които водят от товарна станция надолу през каньона. Всичко, което трябва да бъде внесено, от хранителни стоки до строителни материали, трябва да се транспортира на ръка или опаковано муле. Няма канализация, вода или електропроводи и няма мобилен телефон или интернет услуга. Допотопен телефон с манивела, направо от холивудски период, свързва кабината само със съседните ложи и станцията за багаж.

„Това място е наистина отдалечено, далеч от всичко, но това е привлекателността. Дори и с удобствата и занаятчийския процъфтяване, които инсталирахме, вие все още сте сами в природата “, казва дизайнерът Стивън Йоханкнехт от фирма AD100 Commune Design. „Хамалите трябваше да създадат ръчни колички, за да занесат целия материал на сайта. Осем мъже отнеха да се разхождат напред-назад с дни. Чувствах се като сцена от Десетте заповеди,”, Спомня си той, описвайки извънредните логистични предизвикателства при изпълнението на мащабния проект за реконструкция.

Русо подслушва Комуна за възлагането, след като се възхищава на работата на фирмата за групата Ace Hotel, както и на късния, оплакващ се ресторант L.A. Ammo. „Чувствах, че те имат правилната чувствителност да уважават колко специално е това място, но също и въображението, от което да го направим днес“, обяснява режисьорът. „Винаги съм бил обсебен от стила на Адирондак и това определено беше един от нашите основни камъни, но исках да видя къде ще отиде Комуна с тази идея. Не исках нещо напълно старомодно и носталгично “, добавя той.

Под тавана, покрит с тревна кърпа на Astek, таванското помещение на спалнята разполага с реколта шведски килим с плоско тъкане и ръчно изтъкана кошница от Дакс Савидж.

Стивън Кент Джонсън

Йоханнехт и неговият екип отговориха със схема, която балансира прагматичната необходимост с фини кимвания към Шейкър и японски дизайн, шведски и френски хижи и исторически американски планински отстъпления. Те замениха изгнилите дървета от секвоя с възли от кедър по таваните и регенерирани дъбове по подовете и освободиха оригиналната каменна камина от тясна риза, натрупана в продължение на много години. Множество изискани детайли - включително бронзова дръжка на врата, отлята от местна речна скала, фина дограма на дъбовата кухня шкафове и персонализиран шкаф, изработен от спасена секвоя, с мантери от листа на гинко - допълнително издига модерния селски стил вибрация. „Поради размера на пространствата трябваше да се възползваме максимално от всеки квадратен метър, така че детайлите станаха изключително важни. Нашата мантра беше „полезност със стил“, обяснява Йоханнехт.


  • Изображението може да съдържа Nature Outdoors Building Shelter Countryside Rural and Hut
  • Изображението може да съдържа дървени подови настилки от дървен под, мебели, стол, шперплат, трапезна маса и маса
  • Изображението може да съдържа Вътрешна камина Всекидневна стая Hearth Home Decor Интериорен дизайн Мебели и дърво
1 / 7

Стивън Кент Джонсън

Вековната кабина е построена около масивна гранитна речна скала, която поддържа коминната колода.


Имотът на Русо обхваща основната каюта с размери около 600 квадратни метра, подредена каменна двуетажна къща под предния вътрешен двор, навес за душ (вода от потока се събира в казанче, преди да бъде филтрирано и преразпределено), пристройка с тоалетна за компостиране и навес за съхранение с батерии за камиони, които събират слънчева енергия мощност. Капаците на прозореца от хидравлична стомана затварят кабината, когато няма никой. „Съпругата ми Ан не обича да го груби, затова помолих Комуна за най-хубавата къща, която някога е виждал“, казва Русо, смеейки се. „Тя ми каза в началото:„ Можете да вземете това място, но може никога да не спя тук. “Опитахме се да го направим възможно най-удобно, но тя все още не е прекарала нощта. Работим върху това. "

Независимо от прекрасната дограма за пръсти, наличието на гърмящи змии, мечки и котки може да не помогне много за примамват неохотния съпруг на режисьора, но панорамата на природата е част от сделката в тази пустиня светилище. „Когато сте извън града, важат различни правила, така че трябва да сте на крака“, признава Русо. „Но когато излезете от нормалния си живот и прегърнете този пейзаж, това е чиста магия.“

instagram story viewer