Майк Shively трансформира чикагско помещение в Чикаго в гладко седалище на частна инвестиционна фирма

Офисите на Promus Equity Partners са проектирани от Mike Shively Architecture.

Снимка: Майк Шварц

Една от любимите жилищни комисионни на архитекта Майк Шивели беше луксозният дом на директор в Promus Equity Partners, голяма частна инвестиционна фирма в Чикаго. След приключване на проекта, Shively беше подслушан отново, този път, за да преосмисли новия триетажен централен офис на West Loop на фирмата.

Hirsch MPG LLC се занимаваше с черупката на сградата, докато Shively и ръководителят на проекта Рос Renjilian проектираха офис пространствата. Крайният резултат балансира сурови, индустриални елементи с рафинирани материали и разкошно обзавеждане. „Те искаха да изградят мечтания си проект и това е различен подход от всеки друг нает корпоративен район“, казва Шивели пред AD PRO. "Това е много по-хладно настроение." За да чуе повече за това как е възникнал офисът, AD PRO настигна Shively Чикаго.

AD PRO: Какви предизвикателства представлява пространството?

Майк Шивели: В таванските сгради има много визуална бъркотия - изложени пръскачки, канални канали, тръбопроводи и сурови тухли. Нашата дизайнерска стратегия беше да затегнем палитрата, когато е възможно. Това е, което прави съществуващите елементи поп.

AD PRO: Наистина модернизирахте стълбището. Как подходихте към това?

МС: Това всъщност е съществуващото стълбище към сградата, но парапетите не бяха съвместими с кода. Невелите бяха просто твърде къси. Вместо да преоткриваме колелото, ние създадохме ефект, подобен на змия стомана панели, поставени вътре. Съществуващата тухла има сиви и черни тонове и ми харесва как стоманата я изважда.

AD PRO: Някои от пространствата приличат малко на дневни, вместо на корпоративни офис площи.

М.С.: Оборудвахме някои от периметърните стаи като по-непринудени конферентни пространства с мека мебел и орехови шкафове по поръчка. Толкова много тавански помещения са нещо като индустриални. Това е много по-луксозно.

AD PRO: Оставихте оригиналния лъч във фоайето частично изложен. Какво мислехте зад това?

МС: Доколкото е възможно, ние искахме да изложим оригиналното на сградата. Този вид и характер се хареса на собствениците. Поради пожар трябваше да гипсокартон над съществуващите дървени тавани, но навсякъде, където можехме да изложим онези стари дървени конструкции, ние се стараехме да го направим.

AD PRO: Има ли някакви дизайнерски подвизи, с които най-много се гордеете в проекта?

МС: Един от любимите ми моменти е в кабинките за орехово сбиране. Оразмерихме кръга в тавана, така че окачените светлини да се плъзгат точно от тавана отгоре. Това е и начин да вкарате дневна светлина в тези пространства.

Частните заседателни зали имат усещане за обитаване.

Снимка: Майк Шварц

Подробности за проекта

Име на проекта: Promus Equity Partners

Дизайнерски екип: Mike Shively Architecture; Summit Design + Build (изпълнител)

Размер: 10 000 квадратни метра

Местоположение: West Loop, Чикаго

Хронология на проекта: „Осем месеца проектиране и шест месеца строителство.“

Най-голямото предизвикателство по време на процеса на проектиране: „Как да внесем светлина в центъра на пространството.“

Най-голямата изненада по време на процеса на проектиране: „Изравняване на всички етажи в съществуващата сграда на таванско помещение.“

Любим продукт в проекта: „Махарамски текстил“.

Идея, с която почти отидохте: "Почти обърнахме плана с частни офиси в центъра, за да се възползваме максимално от съществуващите периметърни прозорци."

Най-големият билет: „Персонализирани орехови панели и шкафове.“

Най-малък билет: "Хвойнова светлина над острова."

instagram story viewer