A Brooklyn Row House получава артистична реконструкция с фини кимвания към историята си

Деликатният баланс на наслояване на стари и нови създава закачливо, но изискано платно за дома на тази артистична двойка

Съставките за енергичен и креативен ремонт всички бяха там: кипяща колекция от изкуства, историческа сграда с много детайли непокътнати и, разбира се, клиенти на мечтите: приятелски настроени и достъпни художници, търсещи нова ситуация на живо. А за Рустам Мехта и Тал Шори, партньорите основатели в Бруклин GRT архитекти, това беше вълнуваща възможност за проект, където, казва Рустам, „простотата и елегантността бяха цел, но в никакъв случай това не означаваше минимално или скъпо.“

Фините, но поразителни корнизи допълват очертанията на кухнята, където добрата светлина и здравият шкаф заемат централно място.

Проектът започва, когато художници Руби Скай Стилър и Даниел Гордънзаедно с нарастващото им младо семейство, бяха на пазара за място, където да живеят, работят, излагат, и дори приемат свекърве, след като са изправени пред несигурно бъдеще като наематели на отделни арт студия и ъндърграунд галерия. Така че, когато двойката намери къща от 19-ти век, която е била използвана като клуб Сенека, местна демократична институция, от 20-те години на миналия век те видяха диамант в необработен вид: високи тавани, открити пространства на нивото на салона и достатъчно място за

споразумение за работа на живо (да не говорим за останал телефон-телефон и скривалище от ретро политически реклами, прибрани в килера!).

Масленото покритие с висок гланц предпазва историческия дървен под. Осветлението в стил галерия замени декоративните висулки в ателието на Даниел на пода на салона.

С подобни актуализации на подовата настилка и осветлението, студиото на Ruby’s разполага с достатъчно място за работа у дома.

GRT Architects оцениха характера и характеристиките на сграда с минало. „Гордеем се с разбирането на историята и това, което прави типовете сгради уникални и основавайки нашите естетически решения на това,“ обяснява Тал. Но, посочва той, „както много градски къщи от тази реколта, и тук се крият значителни структурни проблеми.“ Това означаваше, че парите трябва да бъдат изразходвани за неща, които не бихте виждали - „никога забавно“, коментира Тал, - но това предоставя възможности за големи промени в оформлението на горните етажи и дори покрив тераса върху съществуващо допълнение на първия етаж, датирано от началото на 20-ти век.

Ярък Картина на Сара Краунър контрастира с неутралната бяла боя и дървените детайли.

Имайки предвид преконфигурирането, архитектите се приближиха до сградата, като я разделиха на две, с жилищните пространства на горните етажи и работни пространства на долната. Пространството на студиото е разположено на ниво салон (на езика на Ню Йорк, това означава повишено ниво, което вие влезте, след като се изкачите по стълбите на предния навес), за да могат Руби и Даниел да посрещнат посетителите и сътрудници. Тъй като нивото на салона по традиция беше и големият развлекателен етаж в редова къща, той беше пълен със сложни корнизи и облицовки, декоративни шарки на пода и ламперии. „Запазихме тези елементи по умишлено неформален начин“, казва Рустам, опитвайки се да се промени възможно най-малко във фотоателие за Даниел и скулптурно ателие за Руби.

На нивото отдолу, наречено градинско ниво, тъй като се отваря към задния двор, фирмата създава споделено работно пространство, където художниците могат, в накратко, „направете бъркотия“. Също така на този етаж има отделни помещения за фотосесии, леене на гипс и ситопечат, заедно със студио за закон апартамент.

Малки цветни прозорци блестят в основната спалня. Картината е от Еди Мартинес.

Обръщайки вниманието си отново горе, те се заеха да създадат дом за четиричленното семейство, с жилищен етаж с отворен план, където премахнаха всички прегради, с изключение на тези около банята („Все още не сме го направили направете план че отворен “, шегува се Рустам), позволявайки на изисканото стълбище и историческия му стъклен прозорец да блестят (буквално!).

За кухнята те избраха шкафове от бял дъб, за да съответстват на дъбовите подове, и ги сдвоиха с плотове в бреча, динамичен естествен камък, съставен от счупени фрагменти от минерали или скала, която дай терацо-еск външен вид. И все пак е относително евтино и екипът успя да използва отрязъци и остатъци от плочата в останалата част от дома: в нишата в стълбищната клетка, като фоново покритие в една от баните и като по-малкия плот в нивото на градината пространство.

Дори в помещения като една от баните, те използваха своя внимателен и адаптивен подход, проектирайки това, което наричат ​​a проста, но не минимална баня които включват излишни циментови плочки от предишния дом на собствениците. И когато бялото на остъклената стенна плочка не съвпадаше идеално с порцелановите водопроводни инсталации, те отидоха с него и внесоха набор от бели тонове, които заедно - „играят добре“, казва Тал.

Домът също така подчертава работата и сътрудничеството на Руби и Даниел с приятели, като довършената мелница и стълбата към терасата са завършени до Макс Уанг, съученик в местното училище по изкуства на Ruby’s, както и произведения на изкуството от приятели и съвременници. „Колекцията на собствениците е богата и се разраства, обяснява Рустам,„ и се чувства органична и цветна, така че нашата цел беше да създадем пространство с личност, което да не се конкурира с изкуство." И времето не би могло да бъде по-добро: Проектът завърши точно преди началото на COVID, като гарантира, че семейството ще има безопасно, но динамично място за живеене, учене и създайте.

instagram story viewer