Този предвоенни апартамент канали Old School Ню Йорк

Именно сградата - предвоенна, само на крачки от проспектния парк на Бруклин - завладя сърцето на Дина Хофер от самото начало. „Първоначално дойдох в отворена къща, за да видя друго звено тук, и се влюбих“, казва тя. „Беше толкова очарователно, с античен асансьор и много украсени мраморни мозайки.“ Докато пространството тя ще дойде да види в крайна сметка продадена на друг купувач, почти идентичен апартамент в сградата се появи на пазара месеци по-късно и Дина се възползва от възможността да го купи. Единственото затруднение: Мястото с площ от 1200 квадратни метра включваше ограничение оформление, и липсваше уникалният характер, който я бе привлекъл към сградата на първо място.

ПРЕДИ: Бившите дневни и трапезарии ще трябва да бъдат увеличени и комбинирани, за да се подобри потока на апартамента.

„Страхувах се от ремонт след всички ужаси, които чувате“, казва тя. „Но винаги съм бил запален по дизайна и колкото повече се замислях, толкова по-развълнуван ставах. В крайна сметка изтръгнах буквално всичко. " Дина се нае

Кевин Грийнбърг, на базираната в Бруклин дизайнерска фирма Изследване на космоса, за да помогне за реализирането на нейната визия. Преди ремонта „апартаментът беше избледнял и уморен“, казва той. „Чувствах се по-малък, отколкото трябваше, без да се чувствам интимен.“

СЛЕД: „Искахме да сме чувствителни към историческите детайли и характера на квартала, а също и на сградата“, казва Кевин. Сред най-въздействащите промени в пространството: вградени рафтове за книги и добавяне на три изящни арки, които дизайнерът нарича „основната анимираща сила“ на апартамента.

Дизайнерът се фокусира върху опростяването на оформлението на дома чрез коригиране на пропорциите на определени стаи: Една от двете спални на блока беше намалена в полза на по-широк вход; трапезарията и холът бяха комбинирани, за да образуват едно по-голямо пространство. Освен това бяха инсталирани три елегантни арки, за да се насърчи усещането за симетрия, и беше избрана фино настроена палитра от материали, за да се отдаде почит на класическите градски апартаменти.

Съхранението беше преместено от едната страна на кухнята, за да може другата страна да остане ефирна.

„Искахме да се чувства приглушено, но все пак луксозно“, казва Кевин, сочейки чистите бели стени на дома, приглушено сиво дъбови подове, и мраморна камина Calacatta Paonazzo. „Целта беше да се облече пространството по красив, вечен начин, който пропуска Ню Йорк.“

Дина, ентусиаст на дизайна, беше практически участник през целия процес на обновяване. За камината: „Знаех, че искам камък с наистина силна жилка“, казва тя за обичайния съраунд на Calacatta Paonazzo. (Забавен факт: Произведението по-горе, триптих от Джейсън Тротър, е вграден в капак, който крие телевизор.)

За Дина, която споделя завършения апартамент със съпруга си и котката, проектът, обгърнат с ужас, трябва да докладва. Дори подробности, които някога изглеждаха излишни, се оказаха си струва усилията и разходите. „Това, което всички коментират, са всички неща, които обмисляхме да премахнем от бюджета си: камината, сводовете, стената ни от рафтове с книги“, казва тя. „Радвам се, че направихме всичко, дори и да не ни се наложи.“

Вижте повече за обновения дом:

Екипът заложи на стройни, деликатни мебели и приспособления, като взе решение за Водопровод комплект за суета (със същия мрамор, използван на камината), както и персонализирани аплици от Allied Maker. Въпреки че някога се страхуваше от мисълта за ремонт, Дина намери съюзник в своя изпълнител Стивън Калоз от ПИТАМ. Предприятия които поддържаха проекта в релси.

Всекидневната е дом на множество текстури и форми. Висяща хартиена стена, окачена от художник Cheung Yee е позициониран върху лек Croft House диван; ъглова Линдзи Аделман осветително тяло стои в контраст със заоблените силуети в съседната трапезария.

Сферична Апарат осветително тяло виси над масата за хранене. „Още от самото начало знаех, че това устройство трябва да бъде изявление, нещо, което може да играе геометрията, въведена през арките“, казва Кевин.

instagram story viewer