Домът на този дизайнер в Мелбърн има всичко - от пастелни плочки до толкова много Windows

За Дан Гейфър това не беше любов от пръв поглед. Всъщност едноличният дом на Едуардън се превърна в негов дори не беше първият му избор. „Буквално бяхме недостатъчни в къщата зад ъгъла“, казва Дан, който сега споделя пространството със съпругата си Лия Хиланд, дъщеря Клементин и кучето Барбара. „По случайност тази къща имаше открита проверка малко след търга.“ Въпреки странностите му (разписки на възраст почти век са намерени под дъските на пода) и ограниченията за размер (тясната партида е широка само 16 фута), жилището в Мелбърн спечели бъдещите си обитатели с огромната си потенциал.

Скромната история на къщата не се забравя: Оригиналната й фасада поздравява посетителите, когато се приближават от улицата. (Двете стаи отпред и голяма част от тухлената зидария също остават.)

Снимка: Мартина Геммола

Почти пълното разрушаване би осигурило празно платно за шест месеца внимателно обмислен дизайн, с фокус върху максимизирането на всяко кътче, изпъкналост и лъскав, стилен ъгъл. За щастие Дан е експерт точно по това: Едноименният основател на

дизайнерско студио стартира през 2011 г., неговите бизнес центрове се съчетават с максимална функционалност с изобретателен дизайн, съобразен с желанията и нуждите на всеки клиент. В случая на собствения му дом това означаваше много естествена светлина; прохладни зони за живеене на открито; и разнообразни игриви, вградени детайли, предназначени да вдъхновят разговор и връзка (помислете за стратегически поставени пейки, стъпала, первази и други повърхности). Той също така доведе до стартиране (почти) от нулата, с добавяне на втори етаж, нова кухня, хол, трапезария, бани и др. Прочетете, за да научите как дизайнерът трансформира това стройно пространство в светъл, въздушен оазис, който надхвърля квадратурата си.

Създайте непрекъснатост с помощта на цвят

Меката и приглушена цветова схема, включваща еластични сиви, пастелни розови и облачни блус, поддържа дома се чувства свеж и спретнат.

Определени нюанси и форми се появяват повторно в дома: Подобни варианти на синьо, за Например, се използват за задната страна на облицования с плочки екстериор, осветителните тела на трапезарията и това баня.

Снимка: Мартина Геммола

Същите черни фугиращи смеси и квадратни плочки се използват в баните (и другаде), дори когато цветовите палитри се различават.

Снимка: Мартина Геммола

Същият розов цвят е включен в самостоятелната баня и на терасата на покрива, като се преодолява на закрито и навън. Тук не се губи нито малко: плантатор на терасата, разкрива Дан, се удвоява като хладилник, като винаги държи готови студени напитки.

Снимка: Мартина Геммола

Използвайте всеки последен инч

В дома на Gayfer-Hyland вграденото хранилище е елегантно, ефективно и изключително умно - всеки инч е от значение!

Перално оборудване и селекция от вина са удобно прибрани под стълбите.

Снимка: Мартина Геммола

В цялото пространство подредени вградени шкафове и рафтове съдържат книги, рамкирани снимки, саксийни растения и др. „Нито едно от това пространство не е използвано недостатъчно“, казва Дан.

Снимка: Мартина Геммола

Не е изненадващо, че детайлите в дизайна са богати - да, това са кожени дърпания на кухненските шкафове.

Снимка: Мартина Геммола

Включете на открито

Както горният, така и долният етаж предлагат достъп до открито, добавяйки квадратура и усещане за закрито и открито към целия дом.

На приземния етаж се отварят големи стъклени врати към озеленен двор. (Никога не бихте го очаквали от мащаба на предната част на къщата.)

Снимка: Мартина Геммола

Тук отново непрекъснатостта на цветовете и текстурите обединява две зони: развлекателната зона на открито с хола на семейството (и кухнята отвъд нея).

Снимка: Мартина Геммола

Нека светлината да влезе

Що се отнася до това да направим малко пространство да се чувства отворено и побиращо, много светлина прави всичко различно.

За да изпълни къщата със слънце, Дан добави множество персонализирани капандури, включително комплект над стълбите и още един в собствената баня.

Снимка: Мартина Геммола

Изобретателните прозорци, като тези в една от баните, позволяват на вятъра да мине, но не и лошото време.

Снимка: Мартина Геммола

Позволяваща допълнителна яркост: гореспоменатите стъклени врати и луксозно високите тавани на конструкцията, които спомагат за разпределението на естествената светлина.

Снимка: Мартина Геммола
instagram story viewer