Сър Евелин и къщата на лейди дьо Ротшилд на лозето на Марта

Лятната къща на Martha’s Vineyard на Лин Форестър де Ротшилд и нейния съпруг, сър Евелин, внушава характера на стара къща, разширена от поколения

Тази статия първоначално се появи в изданието от юни 2015 г. на Architectural Digest.

Преди два века, на 15 буколични акра с изглед към южния бряг на лозето на Martha’s, фермерът построи обикновена вила, плевня и каменна килера за мляко и сирене. Няколко десетилетия по-късно, през 1870-те години, когато островът започва да развива лятна колония, фермата е закупена от членове на семейство Ротшилд, голямата европейска банкова династия. През следващите десетилетия те направиха различни промени и допълнения в имота, като значително увеличиха къщата, превърнаха съседната плевня в обща обща стая и издигане на поредица от нови конструкции - всички те бяха обединени, за да направят непосилната резиденция, която сега служи като ваканционен дом за Лин Форестър де Ротшилд и нейния съпруг, сър Евелин.

Това е историята, която е позната на Martha’s Vineyard, разбира се. Освен в този случай това всъщност е закачлива измислица, измислена като надутост зад нова къща, която ще отговаря на изискванията на двойката за пространство, като същевременно е чувствителен към архитектурата на острова традиции. „Много умна измислица“ е как лейди де Ротшилд, предприемач, която заедно със съпруга си управлява частната инвестиционна фирма E. L. Ротшилд, описва сложната история.

Приказката е изобретение на базирания в Ню Йорк архитект Хю Вайсман, дългогодишен летен жител на лозето, когото Ротшилдс се записва преди няколко години, за да създаде къща на острова, която е лятното им бягство от близо две години десетилетия. Вместо да проектира една голяма сграда, архитектът предвижда къща, която сякаш се е разширила органично с течение на времето. Фантастичната предистория помогна както на Вайсман, така и на декоратора на Манхатън Марк Кънингам, който бе привлечен да наблюдава интериори, придават автентичност на дома, който - макар и огромен, със сигурност - успява да се слее скромно в пейзаж. „Всъщност не виждате къщата от плажа или от пътя. Голям е, но дискретен “, казва Лин. „Искахме нещо селско, уютно, непретенциозно.“


  • Входното антре.
  • Лин Форестър де Ротшилд
  • Общата стая.
1 / 13

Поздрав за посетители във входното антре е бронзова слонова скулптура на върха на английска селска маса от 19-ти век от античните предмети на Yew Tree House; на стената е поредица от литографии на Ричард Дибенкорн.


Лин отбелязва, че тя и сър Евелин - които също притежават домове в Ню Йорк, Лондон и Бедфордшир, Англия - приемат семейство и приятели на острова „през цялото лято дълго. " Разширеното им пило включва пет пораснали деца (от предишните им бракове), трима внуци и всички асортирани партньори и приятели. Нещо повече, те са запалени домакини и активни в политиката (Лин е пламенна поддръжница на Хилари Клинтън), така че къщата трябваше да бъде едновременно просторен и гъвкав, толкова удобен само за двамата, колкото и за забавление на голяма група.

Навсякъде в комплекса, който разполага с отделни помещения за гости и къщичка с басейн с фитнес зала, историческата надутост може да се види във всичко от различни размери на дъските (по-големи в общата стая, по-малки в онова, което е замислено като фермерска вила) до множеството възстановени материали. Старите дървени материали, използвани широко в общата стая и кухнята, бяха спасени от фермите в Нова Англия, докато античните теракотни плочки настилаха зоната за закуска от Италия. „Лин настоя материалите да са стари или да изглеждат стари и нещата да не се чувстват изкуствени“, казва Вайсман. Дори името, което са дали на мястото, Bagehot Backs, носи пръстена от по-ранна ера. Всъщност това е почит към Уолтър Беджхот, легендарният редактор на Икономистът- което отчасти е собственост на Ротшилдови - и в район, известен като Бекс в Тринити Колидж в Кеймбридж, където сър Евелин е учил.

Що се отнася до декора, Кънингам инсталира комбинация от мебели, които предават както топлина, така и сдържаност на янките - всичко в пълна хармония със селския характер на къщата. Това е видът на педантично подготвения масив, който Кънингам усвоява през годините си, работейки в дизайна на магазини в Ралф Лорън. „Моята доведена дъщеря предложи да мислим за Ралф Лорън - домашен и спокоен“, спомня си Лин.

В развлекателните пространства, богато полирани антики, като редкия стол на общата стая в общата стая или боровата мързелива зона на закуската маса, смесете се с парчета по поръчка, тапицирани с летни нюанси на пшеница и синьо, с пръски зелено - цветове, които преобладават в цялата къща. (Едно поразително изключение от тази земна палитра е прахообразната стая, където специално изработена пурпурна рамка, облицоваща стените, е вградена с капаци от The Икономист.) Цялостното усещане за интериора - който е оживен от малка селекция от съвременни произведения на изкуството от такива като Ричард Дибенкорн, Callum Innes и Ellsworth Kelly - едновременно са традиционни и модерни, или, според Кънингам, „като Martha’s Vineyard, но без да са твърде буквално. "

Това качество се пренася и в частните квартали, където една от двете спални разполага с спокойна литография на Кели с изглед към плакат с почти като шейкър простота, със антична стойка за одеяло и примамка от сова от папие-маше отличителни акценти. Това е подписан момент на Кънингам - непринуден, но безметежно красив и, както поетът Джори Греъм, приятел на Ротшилдс “, веднъж описал къщата,„ демократичен “. С малко d, шегува се Лин, добавяйки: „Марк се погрижи за всички пространства бяха специални. Никога повече не бих направил къща без него или Хю. "

Ландшафтният архитект Крис Хориучи от Фалмут, Масачузетс, фирма Хориучи Солиен ръководи терена. В задната част на къщата, отвъд обширна поляна, използвана за семейни футболни мачове, тя създаде възхитителна и трогателна ливада от пет акра. от местни цветя в чест на покойния учен Мириам Ротшилд, братовчед на сър Евелин и ранен лидер на дивите цветя движение. И около периметъра на къщата, Хориучи засади папрати и храсти от хекълбери, включително много от тях, които бяха оригинални за мястото, но бяха временно премахнати по време на строителството. Междувременно рамкират всичко това храстите с дъб, които отдавна са дефинирали този терен. „Когато завиете по нашия път, имате десет минути път с кола през онези красиви дъбове, като слънчевата светлина тече през тях“, казва Лин. „Няма как да не пристигнете тук щастливи.“

Свързани:Вижте още домове за знаменитости в Н.е.

instagram story viewer