Мармол Радзинер проектира модернистичен дом в Бевърли Хилс

Ефектно рационализиран, решително интимен начин на живот на закрито и на открито, резиденцията на скипа на Пол и Ван Флетчър е елегантен риф в стила на средата на века

Тази статия първоначално се появи в изданието на Architectural Digest от февруари 2014 г.

Скип Пол и Ван Флетчър са забележително добре запознати с наследството на Калифорния от модерната архитектура и дизайн. Двойката е известна в дизайнерските общности в Лос Анджелис и Бей за възстановяване на къщи от такива модернистични архитекти като А. Куинси Джоунс и Гарднър Дейли. Те са възпитали градини от средата на века от Гарет Екбо и Томас Чърч отново към живота.

Но когато дойде време да наеме архитект, който да проектира нова къща за спираща дъха площадка в Тросдейл Имотната част на Бевърли Хилс, двамата мъже решиха да намалят този опит и да дирижират малко експеримент. Пол, ветеран, занимаващ се с бизнес развлечения (бивш изпълнителен директор на компанията за видеоигри Atari, сега той е старши съветник в инвестиционната фирма Centerview Partners), отпаднала от офисите на Лос Анджелис на Marmol Radziner без назначаване.

Той и Флетчър бяха запознати с работата на партньорите Лео Мармол и Рон Радзинер, а не само с тяхното аплодирано възстановяване на Ричард Неутра от 1946 г. Къщата на Кауфман в Палм Спрингс, но също така и многобройните стилни, достъпни неомодерни резиденции, които те са създали от нулата - много от тях в Калифорния. Пол обаче искаше да влезе в офиса като анонимен потенциален клиент. "Имате усещане за фирма, като сте там и седите в рецепцията", казва той. „И честно казано, аз се влюбих в начина на място. Веднага щом срещнах Лео и Рон, знаех, че те ще разберат това, което искаме да направим. "

Тази среща предизвика необичайно хармонично сътрудничество. Къщата, която Мармол Радзинер проектира за двойката, с интериор от декоратор, базиран в Сиатъл Дон Боем- приятел на Пол и Флетчър - е безпроблемна комбинация от жизненост и блясък, които собствениците на жилища на шега наричат ​​„курорта за двама души“. Той кима на модернизма в Калифорния, без да бъде възпрепятстван от то.

"Определено имаше предположение, че Скип и Ван може да искат модерна къща, защото те са имали тази история", казва Радзинер. Но домът е по-скоро риф в стила на средата на века, отколкото копие, отбелязва той, добавяйки: "Става въпрос за това да бъдеш малко по-топъл, за връщане към пейзажа."

Всъщност дизайнът е във всеки смисъл отговор на местоположението му в Трусдейл, свинска жилищна общност, развита в следвоенните години по склона в североизточния ъгъл на Бевърли Хилс. Когато Пол и Флетчър купуват имотите си - предимно за грандиозния каньон, град и океан с южно изложение възгледи - тя включваше италианско жилище от 60-те години, в което живееха няколко години, но в крайна сметка решиха да го разкъсат надолу. Строежът в Трусдейл обаче означаваше да се справим с определени ограничения. Анклавът налага строги разпоредби за обновяване на обекти и новите резиденции трябва да се придържат към височина от 14 фута. Някои купувачи се придържат към тези ограничения и се насочват другаде. Не Пол и Флетчър.


  • Изображението може да съдържа Мебел Маса Холна Маса Вътрешна стая Всекидневна Настолна възглавница Възглавница и корпус
  • Това изображение може да съдържа Мебели Хол Стая На закрито Маса Настилка Диван Кафе маса и под
  • Изображението може да съдържа Мебел Стол Трапезарна Маса Маса Закрита стая Интериор Дизайн Трапезария и фоайе
1 / 11

Архитектурната фирма Marmol Radziner проектира дом за инвестиционен директор Skip Paul и неговия партньор, Van Fletcher, в секция Trousdale Estates на Бевърли Хилс; Boehm Design Assoc. ръководи интериорната декорация. Страхотната стая - която разполага с камина, заобиколена от пясъчник от дневник и стъклени стени, които се отварят към тераса - е обзаведена с Барселонски столове и табуретка на Mies van der Rohe от Knoll, тапицирани с кожа Spinneybeck и дивани по поръчка в Glant плат. Зелените акцентни възглавници са от кадифе Rubelli.


„Научаваш много, когато преправяш къщи“, казва Пол. „Научавате за проектиране и строителство, но научавате и как обичате да живеете. Не искахме място, което да е 8000 квадратни метра. Искахме по-голяма градина и по-малък дом. "

Плановете, които Мармол Радзинер измисли, отговарят на очакванията на двойката толкова естествено, че изглеждат почти предопределени. Жилището с четири спални е прибрано в склона, за да максимизира външното пространство. Докато страната, обърната към улицата, е предимно солидна (с подредени стени от камък и циментова мазилка), задната част е облицована с простори от плъзгащи се стъкла, които се възползват от гледките и позволяват лесен поток между вътрешността и терасите, басейн, и тревата. Закрепването на централната част на къщата с високи тавани са занимателните пространства - страхотна стая, трапезария и кухня - които са обградени от едната страна от главния апартамент и интимна бърлога, а от друга от стаята за гости и офис крило.

По време на резиденцията акцентът е върху земни текстури и покрития. Камините в голямата стая и на терасите са вградени в стени от дебел пясъчник с дневна книга, таваните са облицовани с кедрови дъски и цветът на ръчно измазани гипсови стени бяха направени така, че да съответстват на кората на многобройните дъбови дървета, донесени от Marmol Radziner, за да дадат на градината малко структура. В почти всяка стая, Пол казва, „имате чувството, че сте заобиколени от естествени материали“.

Възпроизвеждайки визията на Trousdale от средновековието за вътрешен лукс, подовите настилки от слонова кост настилат забавните зони и продължават към терасите. „Определено има блясък в тази къща, но всъщност е доста фин“, казва Боем, чийто избор на мебели съчетава модерни дизайнерски икони (като барселонските столове на Mies van der Rohe) и изработени по поръчка маси и места за сядане, определени от изчистени линии и заглушена земя тонове. Украсяването на спокойната изтънченост на дома е забележителна селекция от следвоенни картини на Сам Франсис, Робърт Матуруел и Ричард Пузет-Дарт.

Градината, която се отличава със синя агаве и мексиканска трева от пера, беше внимателно съставена, за да отразява характера на дома. И точно когато се откроите до басейна и погледнете назад към къщата, нейната архитектурна чувствителност става по-ясна. Широкият плосък покрив на централната секция на сградата се простира защитно над двете по-малки крила, привеждайки пространствата за забавление и тези за тихо отстъпление в тясна прегръдка.

Може би най-силното одобрение на къщата е, че изглежда реформира Пол и Флетчър - сериен обновители и номадски любители на калифорнийската архитектура - и ги убеди, че има какво да се каже оставайки на място. „Ще живеем в тази къща до края на живота си“, заявява Пол. „По време на целия този проект, нито веднъж не изрекохме думата препродажба."

instagram story viewer