Джефри Билхубер придава на този дом в Сиатъл стилно преобразяване

Лий и Стюарт Ролф са сиатълци с дълбоки и обширни корени в Изумрудения град. И двамата са отгледани в района в големи сплотени семейства - нейните са построили космическата игла, докато някога неговият е бил собственик на Сиатъл пост-разузнавач. След като се женят, двойката отглежда собствените си деца в къщата на занаятчиите в началото на 1900 г. в Медисън Парк, листен квартал на брега на езерото Вашингтон. Мястото беше дълбок камък за приятели и роднини, а спомените на Лий за него имат почти рокуелия glow: „Гигантски двор с деца, които тичат наоколо, прекрасни карнавали в нашата градина, събота сутрин палачинки.. .. Това беше само един от онези домове, в които бурканът с бисквитки винаги беше пълен. "

И все пак, когато Лий и Стюарт - който е президент на Wright Hotels, компания, която управлява и развива имоти на северозапад - изпратиха най-малките си в колеж преди три години, те очакваха с нетърпение да започнат нов глава. Това ще се проведе, удобно, само на блокове. Двойката търгува в Майстора за a

1908 г. Колониален който гледа към езерото през насаждения с вечнозелени растения. Въпреки че са от една и съща епоха, двата дома са като нощ и ден. „Старата къща беше нещо като тъмна кутия“, казва Лий. „Тук влизаш и те залива светлина.“ (Слънчевата светлина е приблизително за жителите на Сиатъл какво е пространството за жителите на Ню Йорк.) Като интериорен дизайнер Джефри Билхубер, когото Ролфс наел да обнови новия дом, казва: „Това беше къща, която ще позволи бъдещето в живота им.“

За Лий, която беше ръководител на проекта, поздравът към това бъдеще означаваше да възприеме нейната страст през целия живот към визуалните изкуства. „Горкият Джефри - хвърлих много по него“, казва Лий за посоката, която предлага. „Имах десетилетия спомени, идеи и образи.“ Сред нейните референтни точки бяха историческият британски и шведски декор, изисканите домове на Бъни Мелън (Bilhuber също е фен) и колекцията от двойки модерни и съвременни изкуство. Да не говорим за вълнуващи филмови декори като класическия интериор в Лондон на филма от 1958 г. Indiscreet и прохладно елегантните милански стаи през 2010 г. Аз съм любов.


  • Това изображение може да съдържа Мебели Холна стая Вътрешна маса Възглавница възглавница Килим масичка за кафе и интериорен дизайн
  • Това изображение може да съдържа вътрешна сграда и жилищна сграда на вътрешния двор
  • Това изображение може да съдържа Архитектура на подови настилки Аркирана арка Стая за хол на закрито и интериорен дизайн
1 / 17

Снимка: Ричард Пауърс

A Хол в Сиатъл от Джефри Билхубер.

След ремонт, който включваше добавяне на квартири за гости и преконфигуриране на втория етаж, за да се образува главен апартамент и две други спални - всички завършени в сътрудничество с архитект Стивън Съливан—Билхубер насочи вниманието си към предизвикателството да преплете различните вдъхновения на Лий в един „лек, ясен и ангажиращ“ разказ. Неговото решение започва с екстериора, където той покрива сайдинга, капаците и корнизите на вагона в меко, сребристо сиво, за да постигне, по думите на дизайнера, „славен ореол около къщата“.

Точно във входната врата кремавите стени от пенирана мазилка и смола служат като фон за ярко измиване на мастило на Georges Braque. Текстурираните стени се простират в хола, където Билхубер придава на тавана бледочервен оттенък, „за да му помогне да се изпари“, той казва и боядисва подовете в привидно изморен шахматен шаблон - почит към Oak Spring, имението на Мелън във Вирджиния. Шотландски комин от 18-ти век закотвя стаята, но само до известна степен. Дизайнерът е нарисувал френските врати към терасата приглушен селадон, който според него ги кара да се „разтварят в облаците и водата, като продължават ефектът, че къщата плава. " Тук и навсякъде той смесваше антики и тапицираше парчета от собствения си дизайн с перо докосване.

СВЪРЗАНИ: 5 идеи за декориране от дом в Сиатъл от Джефри Билхубер

Трапезарията междувременно насочва изтънчеността и церемонията на Аз съм любов. Bilhuber дръзко облече стените в панели от горещо валцовано антично огледало, които имат набраздена повърхност оприличава на „замръзнало езеро или езеро Моне, лишено от цвят“. Дръзкият ход доведе до някакъв дизайнер-клиент държане за ръце. Като „предпазна мрежа“, казва Билхубер, той поставя ленени завеси, които могат да се спуснат върху панелите. Но тепърва ще се използват. „Толкова е необикновено през нощта, когато свещите са запалени“, казва Лий, който окачи картина Милтън Ейвъри на една от огледалните стени. „Бях загрижен, може би, за бляскавия фактор, но понякога е добре да се откажа малко.“

Най-интровертната стая в къщата - кимване към предишната резиденция на Ролфс - е библиотеката, бивша слънчева веранда, която не е получила слънце поради изобилието от дървета. Сега е интимно пространство, облицовано със старинни ламперии. Но другаде, казва дизайнерът, „ние всички искахме да се прикрепим към светлината.“ В главния апартамент леглото беше поставено близо до френски врати, водещи към балкон; Мароканските плочки в кухнята и основната баня са избрани поради отразяващите им качества; и нова каменна тераса край просторната семейна стая привлича хората да се наслаждават на градината и гледките към езерото.

„Това е радостно място, което разшири цялата ни гледна точка“, казва Лий за дома. Тя и съпругът й са в къщата само за няколко месеца, но по някакъв начин, казва тя, може да са години. „Изглежда, че отдавна се придвижваме към това кацане.“

instagram story viewer