Art Deco Flare на Jesse Parris-Lamb съживява този дом в началото на 20-ти век SoHo

Дизайнерите Джеси Парис-Ламб отдадоха почит на историята на квартала с индустриални елементи като открити тръби и бетонни стени

Повечето жилищни клиенти, когато работят с интериорен дизайнер, искат пространство, което да се чувства като у дома. Но не и този клиент. „Уютно или уютно не е настроението, което търсех“, изтъква той. „Пространството е проектирано така, че да влезете в социален клуб.“

Всъщност, неговият апартамент с площ от 2900 квадратни метра в SoHo - със своите удароустойчиви метални повърхности и голи бетонни стени - припомня шикозен хотел в центъра на града. Клиентът, частен инвеститор, който разделя времето си между Кънектикът и Ню Йорк, попита дизайнерите Аманда Джеси и Уитни Парис-Ламб (на Джеси Парис-Ламб), за да създаде апартамент, където да може да забавлява „групи от разнообразни и интересни хора“. За някога организиране на множество събития за една седмица, от интимни вечери до организирани партита с музика на живо, търсещи вдъхновение от индустрията на гостоприемството има смисъл. „Той е наистина забавен човек, който обича да забавлява и обича хората“, казва Джеси. „И той ни насърчи да измислим нещо ново и силно персонализирано.“ (Проектът беше завършен непосредствено преди COVID-19 да повлияе на социалния живот на всички.)

Този мезонет в SoHo е проектиран от Джеси Парис Ламб за клиент, който обича да забавлява. В основния салон на рецепцията виждаме бар-шкаф по поръчка в червено дърво, заобиколен от реколта френски аплици от кафяно стъкло и метал. Много от обектите на таванското помещение имат линии и мотиви в стил Арт Деко, които са избрани, за да омекотят индустриалните ръбове на пространството. Комплект винтидж фотьойли Jindřich Halabala, тапицирани с космена черна агнешка вълна, бяха съчетани с диван от кожа и кадифе в рамка от дърво на Roman and Williams Guild. Кръглата масичка за кафе, от Pinch, е изработена от мед и йесмонит.

Като се има предвид, че подобен на таванско помещение имот се намира в сграда SoHo от началото на 20-ти век, дизайнерите отдадоха почит на историята на квартала като производствен център с индустриални елементи като открити тръби и гореспоменатите бетонни стени. След това те обличаха дома с процъфтяващи арт деко, такива, които бяха популярни в града по времето на строителството на сградата. Например кухненският остров с мраморен плот, който има заоблени ъгли, облечени в оребрени метални панели, е вдъхновен от формите на сребърен шейкър за коктейли от 20-те години на миналия век. Това е зашеметяващо парче, което ръководи общите части на апартамента, които заемат една огромна открита простор.


  • вътре в дома
  • маса за хранене до прозорци
  • кухненска маса и столове
1 / 10

Декоративен параван разделя основното приемно пространство от по-частна секция в задната част на мезонета с пудра стая. Проектиран е от Джеси Парис-Ламб въз основа на шарките на стар килим в стил Арт Деко. Зад обвитата с кожа колона виждаме стълби, водещи към палубата на покрива.


„Внасянето на елементи в стил Арт Деко беше начин да се смекчат твърдите индустриални линии на апартамента и да се направи по-луксозен“, казва Парис Ламб. „Смятахме, че е подходящо и за забавление и отдих. Основният салон, обзаведен с реколта кресла Jindřich Halabala и a кован диван с дървена рамка, разполага с шкаф с червено дърво, с гладки извивки, прекъснати от рифелиране и тръстика, стил, който бушуваше в Рева Двадесетте. „Това беше много сложен кабинет“, казва Джеси за скулптурното парче с метален покрив. „Трябваше да се координираме с множество сделки, включително металообработване, фрезоване, стъкло и осветление.“ Шкафът е един от многото ръчно изработени предмети в цял таванско помещение, включително седалка от пейка от мохер, която се увива около голяма колона близо до входа, както и стъклен и метален екран с геометрични мотиви по модел на стар арт деко килим. Дизайнерите казват, че този проект, който включва пълна реконфигурация на оформлението на блока, за да се направи общите части по-големи и по-функционални - им даде уникалната възможност да разгърнат своите персонализации фантазии. „Влагаме много любов във всеки детайл“, казва Парис Ламб. „По принцип искахме да се възползваме напълно от възможността да създадем нещо от нулата и да проектираме, по дяволите, това пространство.“

instagram story viewer