Това обновяване отвежда френски апартамент от духа на 70-те години до съвременния минимализъм

Мястото и времето на проекта, както и любовта на собственика към Япония, вдъхновиха дизайна на този дом близо до Париж

Разположен в тихото малко градче Аниер сюр Сен, само на няколко километра от центъра на Париж, този двустаен апартамент от 807 квадратни метра първоначално е имал Естетика от 70-те. За да си представите как би изглеждало след преобразяване, е необходима голяма доза въображение.

„Търсех ново място от около година, когато видях обявата за недвижими имоти за това апартамент “, спомня си 40-годишната собственичка Хелен, която работи в модата и живее тук с нея 11-годишен син. „Назначих посещението за следващия ден и харесах мястото. Беше много различно от това, което е сега: беше изпълнено с мебели и имаше килим на пода, но аз наистина обичах меката и тиха атмосфера. “

СЛЕД: В трапезарията, & Традиция столове обградете масата по мярка от Heju с Ателие Арети таванна лампа над него. A Лампа за маса Ettore Sottsass седи на USM рафтове.

Френските млади интериорни архитекти отзад Хеджу

, Hélène Pinaud и Julien Schwartzmann, веднага имаха страхотна връзка със собственика. Веднага след като откриха пространството, те знаеха, че могат да създадат много чиста атмосфера - отклонение от старите апартаменти на Haussmann, върху които обикновено работят. „Нашият клиент хареса функционалността на съществуващия етажен план, така че почти не променихме нищо по въпроса“, казва дуетът. „Тази идея беше съгласувана с минималния проект, повлиян от 70-те и 80-те, който искахме да проектираме.“

Едно от най-големите предизвикателства на интериорни архитекти изправен по време на шестмесечния проект придаваше някаква личност на стандартен апартамент. „В основното жилищно пространство трябваше да намерим начин да съберем няколко функции в една и съща стая, без да нарушаваме усещането за обем, така че създадохме „голяма жива стена“ с арки, които определят входа, офиса и библиотеката с някакво затворено хранилище под нея “, те казвам.

СЛЕД: Една от най-големите промени в дома е тази сводеста „жива стена”, създадена от архитектите. Жълтото Стол Roly Poly от Faye Toogood добавя цветен цвят към всекидневната, обзаведена с Холна маса Serax и вази от AYTM и LRNCE.

„Много харесвам стената на нишите, тъй като придава характер и придава атмосфера на ваканция на апартамента, когато прозорците са отворени към балкона“, признава собственикът, който се радва на 129 квадратни метра пространство на открито която предлага гледка към задните градини на съседните къщи. „Вечерята навън през лятото определено е голям плюс.“

Навсякъде са използвани естествени материали. Например, восъчният бетонен под създава единство и плавност в целия апартамент; дървените трупи на входа и на краката на масата за трапезария са препратка към Япония; брезовият шперплат в хола и орехът в кухнята отговарят на духа от 70-те; а теракотата в банята и тополата на тавана в спалните създават усещането, че сте в кабина. „Искахме да създадем спокоен и релаксиращ апартамент, който да има някаква индивидуалност едновременно“, казват вътрешните архитекти.

An & Традиция осветление за стена беше поставен в спокойната баня, където преобладават естествените материали.

„Стилът е прост, но с някои смели избори и изискани детайли“, казва собственикът. „Той е еклектичен с комбинация от средиземноморски, японски и скандинавски влияния.“

Стол Roly Poly от Faye Toogood, табуретка от Marie Michielssen за Serax и лампа Tahiti от Ettore Sottsass са част от многото изненади, които могат да бъдат намерени в апартамента. „Обичам овалната маса от дъб, която е проектирана от Heju и произведена в Португалия. Той е едновременно здрав и непретенциозен “, казва собственикът на жилището Hélène. „Изкуството над дивана, което е отпечатано върху коприна, е проектирано преди няколко години от моя приятел Бенджамин Росиньол, който е арт директор, така че е много специално за мен.“

Във входа a Лампа за окачване Schneid се комбинира с огледало по поръчка.

Техният клиент не искал много цветове в дома си, така че екипът в Heju решил да подчертае само входа - сърцето на апартамента - с бледо зелено. Те избраха винтидж нюанси в кухнята, където пауново синьото се съчетава с орех, за да почетат душата на мястото.

„Тук се чувствам в безопасност и спокойствие“, казва собственикът. „Моят дом наистина е като пашкул от светлина и хармония в забързана среда.“

instagram story viewer