Тази къща със спецификации е проектирана толкова добре, че собственикът се премества

Дизайнерът Джеси ДеСанти споделя своите съвети за превръщането на дом Technicolor в спокойно отстъпление 

Всеки ремонт има история, но малцина идват със сюжетни обрати, които дори дизайнерът не може да предвиди. Когато Джеси ДеСанти, собственик на Jette Creative, се съгласиха да се присъединят към екипа зад този обширен ремонт във Венеция Бийч, Калифорния, всички те се съгласиха, че домът има конкретна цел. „Проектът първоначално се разглеждаше като специална къща и инвестиционен имот“, казва тя. „Надяваме се, че това ще бъде началото на компания за разработка за клиента и неговите инвеститори.“

ПРЕДИ: Екстериорът на оригиналния дом приличаше много на интериора му: пълен със забавни цветове, но също така изцяло с дата. Беше планирано да бъде специална къща, което Джеси обикновено не прави, тъй като те са построени и проектирани, преди да бъдат продадени на бъдещия собственик. „Има ниво на интерес и отдаденост, когато човекът ще живее в пространството“, казва тя. „Без това се чувствам малко изгубен. За щастие този проект никога не е имал такава липса на личност. "

Джеси се срещна със собственика, Ник Валенсия, чрез изпълнителя на проекта, и по времето, когато тя се подписа, работата вече беше в ход. Екипът предвиди спокоен адрес, който се състои от неутрален и универсален фон, където бъдещите собственици могат да внушат своите лични щрихи с всякакви цветове, които желаят. „Определено имаше вдъхновение от Южна Америка за къщата като цяло“, казва Джеси. "Това е малко тропически, изискан и органичен, с много контраст."

Тази проста палитра от черно, бяло и дърво е далеч от това как изглеждаше домът. Ник купи имота за местоположението му, разположи няколко пресечки от известния булевард Abbot Kinney в града и не е задължително заради външния му вид. Това е така, защото домът беше калейдоскоп от цветове, изпълнен с дъга във всяка стая и подчертан с материали, които са виждали по-добри дни. Планът на пода също не помогна, тъй като неговото накъсано оформление караше пространствата да се чувстват по-затворени, отколкото свързани. Независимо от това, Ник разглежда дома като възможност за качествено развитие - той просто се нуждаеше първо от цялостен ремонт.

ПРЕДИ: „Въпреки че цветът беше толкова щастлив, не беше планиран много добре и беше остарял“, казва Джеси. "Чувствах се малко хаотично."

СЛЕД: Жилищната площ е преосмислена в неутрална палитра, което е далеч от това, което някога е било. Той се отличава с обичай лавица за книги и секция от стена до стена - така че има достатъчно място за хора и неща.

„Проектиран е по начин, който е подходящ за препродажба, но с повече любов, отколкото виждам, обикновено влизам в специален дом“, казва Джеси. „Това беше едно от нещата, които направиха този проект интригуващ за поемане. Бях привлечен от идеите, които той имаше, и бяхме верни на тези идеи. " Джеси и екипът работиха по проектирането и екипировка „отворени, но интимни пространства“, които могат да бъдат многофункционални за всички бъдещи собственици необходими. Те инсталираха пейка, която се влива от хола в трапезарията и построиха персонализиран стелажен блок над секцията от стена до стена. И в килера на главната спалня има място за бюро които могат да изчезнат, когато не се използват.

Дървената пейка минава през цялата дължина на стената, добавяйки място за съхранение, места за сядане и интерес в дневната и трапезарията. „Дървото добавя толкова много топлина и в зависимост от това как е инсталирано, може да добави толкова много текстура, без да се чувства преобладаващо“, казва тя. „Кухнята има фурнир от хикори по поръчка, а подовата настилка е дъб с индивидуално покритие.“

„Той беше реновиран по начин, така че да не се нуждае от актуализиране с всеки нов обитател. Не е твърде модерно, но все пак е интересно “, продължава тя. „Искахме парчета, които се чувстваха„ проектирани “, но не биха обидили хората - и ще се изненадате какво е обидно. Чувам ‘мразя каквото и да било злато’, или ‘мразя розовия цвят’, или ‘сивото е толкова потискащо’, или дори ‘онази материя ми напомня за мокро куче’ през цялото време. Не можете да зарадвате всички, но постигането на изцяло неутрална палитра, в която могат да се правят допълнения за лично докосване, е идеално. " Както всички подробности дойде на мястото си, Ник толкова хареса резултатите, че взе изненадващо решение, което се превърна в сюжета на тази история за обновяване: Той се движеше в.

Използването на главната спалня на регенерирана дървесина на тавана се свързва със същия материал, използван в общите пространства на дома, но с по-тъмно настроение. „Цветовата палитра идва от желанието да създаде спокойно усещане в центъра на града, но също така да се хареса на всички, които биха искали да живеят в района“, казва Джеси.

„Докато свършихме, той живееше в къщата на пълен работен ден“, казва Джеси. „Всеки проект е толкова различен и това не приличаше на много, но си струва с добър екип. Оттогава Ник и екипът преминаха към други проекти в района. " Поглеждайки назад, Джеси разбрах защо тази спецификационна къща е толкова специална: има лесна достъпност, но все още се чувства интимен.

„Контрастът ви позволява да добавите много интерес, без да сте придържани към определен вид“, казва тя. Това със сигурност е вярно в стаята за прах, където суета от светло дърво изскача срещу черни стени.

За да избегне ярък модерен дом, който се чувства като художествена галерия, Джеси използва много топло дърво из стаите. „Най-големият възпиращ фактор за мен е домът, в който се чувства студено“, казва тя. „Общото население просто иска да се чувства добре у дома и дървото добавя нотка към това. Трудно е да се намери същия вид топлина в друг материал. "

instagram story viewer