Този дизайн на задния двор ще промени начина, по който мислите за външното пространство

Когато Чейс и Кейт Джарвис купиха дома си в Сиатъл, те знаеха, че това ще бъде проект. Къщата със спецификациите седеше на неудобно място с форма на триъгълник, входната врата беше издигната на девет фута над тротоара благодарение на наклонена улица, а лошо използваната неравна морава е граничела с онова, което Чейс нарича „ограда за преминаване“ „Значи, изглеждаше, че са го инсталирали по време на шофиране край сайта“, каза той казва.

Когато ставаше въпрос за преустройство на външното им пространство, вместо да виждат фънките топография и оформление като предизвикателство, двойката го видя като възможност за създайте зони за различни дейности: вътрешен двор за забавление и готвене, огнище за почивка, спа зона с хидромасажна вана и гмуркане басейн за медитация и отпуснете се. Те искаха да максимизират пространството и да създадат оазис, който да използват целогодишно.

„Сиатъл носи със себе си цял куп багаж за това, което хората мислят за времето“, казва Чейс, художник и предприемач, „но всъщност имаме доста невероятен климат.“

Оградата, с контрастния си кедър и бетон, също така задава тон за програмните зони вътре, където привличането на твърдо срещу меко, черно срещу бяло играе в цялото пространство. „И двамата искахме да бъдем представени в пространството“, казва Кейт, продуцент и учител на вниманието, която има опит в медитацията. „Исках по-меки пространства, които се чувстват съзерцателни, с красиви насаждения.“ Чейс, от друга страна, харесва изчистен, модерен външен вид.

Лара Плувец

Първо включиха генералния изпълнител Dovetail, компания, с която са работили преди това по търговски проекти, и Dovetail свързва Jarvises с Робърт Хътчисън Архитектура да съживят своята визия. Резултатът, завършен през 2017 г., „се чувства като курорт“, според приятелите на двойката, с обмислено проектирани пространства за забавление и релакс, които се чувстват отчетливи, но сплотени.

Първата стъпка беше да премахнете всичко - камъните, използвани за стените на площадката, калпавата дървена ограда, всички пейзаж - и прекройте сайта, като им позволите да спечелят 800 квадратни метра полезно пространство за обща площ от 2700 квадратни фута. Dovetail изля 275 линейни фута от пет фута бетонни подпорни стени около имота, интегрирайки ново стъпало на стъпало, което включва плантатори и създава по-велик преден вход.

Дзен градина, засадена с папрати, треви и листни скулптурни цветя, води до спа центъра, където настилката преминава към вътрешен двор от черен плоча в органични форми и Ipe декинг около кръгъл басейн и правоъгълен гореща вана.

Лара Плувец

На върха на стената Робърт добави вертикална ограда от летва, направена от стегнат възел, груб кедър, оцветен в черно (екстериорът на дома има са преработени в същия материал, за да се уеднаквят сградата и пейзажа), създавайки определящия архитектурен елемент на цялото пространство. „Има голяма външна стая, определена от оградата, но в нея има поне 14 или 15 малки стаи, които се припокриват една с друга“, обяснява Хътчинсън. Стълбите, басейнът, градините са всяка външна стая, смесена замислено заедно чрез материали.

По време на целия процес имаше „постоянна дискусия“ къде трябва да отидат растенията. Кейт сама избра всички насаждения, като избра визуално интересни видове, които отговарят на всяка област; в близост до водните пространства има кали и бамбук, а в кухнята има ястия като артишок и билки. Тя също се стреми към комбинация от форма, текстура и височина - пернати папрати и остри стръкове Acanthus mollis с наситено лилави цветя, високи и тънки тръстики от хвощ до кичури черна трева на мондо, с цветове като Crocosmia lucifer и hellebores цвят. „Имате разнообразие, но има организация“, казва Кейт.

Ремонтът завърши през 2017 г., но двойката намери нова оценка за него тази година като света защитени на място поради пандемията на коронавируса: Това им даде възможност безопасно да приемат приятели и семейство. „Това е светилище“, казва Чейс и добавя, че дори родителите му, които живеят на 30 минути, използват двора като място за среща с приятели.

„Всеки ден откривам, че съм толкова благодарна за това пространство“, казва Кейт. „Никога не бихме могли да знаем, че това ще се случи, но наистина беше невероятно през това време.“

instagram story viewer