Glossier получава блестящ нов розов флагман от Gachot Studios

От момента, в който влезете в новото По-гланц флагман, който се отваря за обществеността днес, ясно е, че това не е типичното ви търговско пространство. Червен кварцов килим води посетителите по стълби, обвити в меки, вълнообразни гипсови стени и осветени от светещ ореол на светлина. Завой в горната част скрива дестинацията ви от поглед - това художествена галерия ли е? СПА? Не сте сигурни какво да очаквате. Завийте зад ъгъла и ще бъдете посрещнати в хилядолетното розово небе, което е по-лъскаво.

„Флагманът на Glossier е предназначен да бъде връх на ангажираността, където хората могат да дойдат да се свържат, да открият и да имат усещане за общност“, казва основателят на Glossier Емили Вайс пред AD PRO. "Не става въпрос за продажба на неща, а за това хората да усетят нещата."

Червено стълбище прави драматичен завой в горната част

Уайс събра ръководен от жени дизайнерски екип на rockstar, за да реализира тази концепция: Кристин Гачо студио работи в тясно сътрудничество с Мириам Питърсън, архитект и съосновател на

П.Р.О., и дизайнер на осветление Сара Макълрой, основател на Сребърен дизайн на обувки.

Новият бутик, разположен на същия адрес (улица Lafayette 123) като оригиналния шоурум, но три пъти по-голям, трябва да бъде физическото въплъщение на феноменално успешната марка на Weiss. „Буквално всеки квадратен инч се изпълнява, за да представи марката на Glossier, за първи път, офлайн и в реалния живот“, казва Питърсън. (Гашо се шегува, че процесът е бил като „проектиране на методи“, защото всички от дизайнерския екип постоянно са носили Glossier.)

Вълнообразен червен диван обхваща едната стена на основната зона

Пространството разполага с джобове както за общи, така и за частни моменти, а оформлението е такова, че продължавате да навлизате в различни пространства, за да откриете нещо ново, започвайки с влизането портал: „Стълбището е толкова вълшебен и примамлив момент, когато влезете за първи път, което на практика ви кара да изтичате нагоре по стълбите и да видите какво чака зад ъгъла“, казва Вайс.

На върха посетителите са посрещнати от прозореца за портиер на портиер, а подовете преминават към полиран бетон. Извършете още няколко стъпки и огледална стена от орхидеи и антуриуми ще ви отведе в основната продуктова зона. Прозорците са покрити със следа, за да разсейват светлината и да задържат фокуса навътре (това е като „препарат за почистване на небцето, за хаоса на това, което се случва навън“, казва Gachot), а цялата линия Glossier е представена на поръчкови пиедестали с вълнообразна табла, която идеално пасва на всяка тръба на Lash Stick и Balm Dotcom.

Столове от Томас Баргер в пространството.

Представянето на продукта е идея на мърчандайзинга Bridget Cinquegrano, който дойде в Glossier от друг брандиран титан: Apple. Cinquegrano първо разработи табелата с вълна, която беше толкова инстаграмна, за оригиналния шоурум и след това я пренесе през всичките пет изскачащи магазина. „Вълната Glossier сега обхваща осветителните тела от край до край, действайки като изграждаща се основа за бъдещо взаимодействие с продукти“, казва тя.

Вълнообразна стена с цип в червено място за сядане закрепва основната стая и имитира формата на стойките на дисплея. Двуетажните места за сядане предизвикват това усещане за общност - това е като „седите на стъпала в парка или на стъпалата на музей“, казва Гачот - това беше ключово за всяка част от дизайна.

Мокрият бар на магазина.

Около следващия ъгъл има Wet Bar - отразяващо кубче, което взема реплика от опаковката на Glossier - където посетителите могат да тестват продукти и след това това, Boy Brow Room, огледална забавна къща със свръхразмерни версии на най-продавания продукт на Glossier, който е на 100 процента предназначен да бъде Instagrammed.

Според маркетинговия екип на Glossier 70 процента от продажбите идват от препоръки от партньори и споделянето на вашето пътуване в блясъка в социалните медии е неразделна част от този обхват. Проектирането на забавни, уникални и разпознаваеми „моменти на съдържание“ във физическите им магазини е помогнало на марката да се разшири и да разшири общността си.

Магазинът в Лос Анджелис, който току-що беше отворен през май, разполага с копие на каньона на Антилопа (потърсете „Glossier Canyon“ в Instagram). Изскачащите прозорци от това лято бяха създадени като музей. Изскачащият прозорец в Сан Франциско се състоя в магазин за сандвичи с пържено пиле. „Много се забавляваме да експериментираме с дизайна“, казва Вайс.

Докато предишните витрини на магазините бяха игриви тестови площадки, ясно е, че Вайс вдига естетиката напред, докато компанията узрява. Те току-що се преместиха в нов офис, проектиран от Рафаел де Карденас, оборудван с парчета от купчина големи имена: Weiman Preview арт деко столове, Arper маси, диван Kvadrat Maharam, маси за влагане от Gianfranco Frattini за Касина. Във флагмана парчетата на Томас Баргер и Ким Маркел съответстват на нивото на изработка на интериора.

Таблата за вълни на Бриджит Чинкуеграно.

Във флагмана парчетата на Томас Баргер, Кейти Стаут и Макс Ламб съответстват на нивото на майсторство на интериора. Гашо отбелязва, че мазилката на стълбището е нещо, което е изключително трудно за изпълнение, дори в най-добрите частни домове. Това беше труд на любов, постигнат само защото случайно строителният екип имаше майстор-мазач.

„Нашият приоритет е винаги да създаваме най-доброто изживяване с всички наши продукти, физически и цифрови. Работим в продължение на месеци, а понякога и години, за да усъвършенстваме спирала и след това влагаме също толкова работа в проектирането на най-добрите опаковки доставя формулата, вписва се в ежедневието и е достатъчно красива, за да се гордеете, че я показвате на горния си рафт “, казва Вайс. „Същото важи и за нашите физически пространства. Те трябва да направят нещо повече от това да изглеждат страхотно; те трябва да се чувстват като среда, която живее и диша с хората вътре. "

За Gachot тази идея за участие и взаимодействие беше водещата светлина за проекта и допринася магазинът да не прилича на никой друг. „Има нещо толкова мечтано в пространството, че наистина се чувстваш така, сякаш там се случва нещо друго.“

Още от AD PRO:Инстаграмът направи ли дизайна по-добър?

Регистрирайте се за бюлетина AD PRO за всички новини за дизайна, които трябва да знаете

instagram story viewer