Това лъскаво планинско съединение е идеалното място за бягство за младо семейство в Сиатъл

Приключенска двойка от Сиатъл привлича архитектите на Олсън Кундиг, за да създадат комплекс от планината Каскада за ски, туризъм и общуване с природата

Тази статия първоначално се появи в изданието на Architectural Digest от януари 2015 г.

На около 200 мили североизточно от Сиатъл, в планинската верига Каскада, е долина, която е цяла прерия треви и мъдрец, заснежени върхове, отразени в девствени езера, и реки, пълни със стоманена глава пъстърва. Това е американският Запад в цялото му експанзивно величие.

Това великолепие е онова, което вдъхнови Шейн Ачисън, главен изпълнителен директор на фирмата за дигитален маркетинг Possible, и съпругата му Таша да построят бягство тук. Двойката търсеше място, където те и синът и дъщеря им Кийгън и Франсис да могат да се насладят на по-голямата част от лятото, както и дългите зимни уикенди. „Първоначално искахме къща за ски курорти, но районът в Сиатъл има ограничени възможности“, казва Шейн. „Тогава имаше имот в Канада, който ни хареса, но това пропадна. Така че в крайна сметка решихме за долината: Бяхме 100 процента сигурни, че няма нищо по-добро. “

За да проектират резиденция на 20-те декара, които са придобили, Atchisons призовават Том Кундиг от базираната в Сиатъл Olson Kundig Architects, сродна душа, която, подобно на тях, е отгледана във Вашингтон. „Едно нещо, което намерих за критично важно - спомня си Шейн, - беше културното съответствие с Том и неговата фирма - нашите ценности, начина, по който общуваме, дори естеството и темпото на разговорите ни.“

В основата на тази симпатична връзка беше убеждението на триото, според Кундиг, „че всички бихме предпочели бъдете на открито. " Разположен на хълм на около 2400 фута над морското равнище, домът се ангажира с терена на всеки завой. Състои се от три постни, геометрични павилиона от стомана, плевня и пенливо стъкло - софитите са направени от шперплат от морски клас, както и много от интериорите - подредени на бетонна платформа за оптимизиране мнения. Закрепването на съединението е двор, центриран от камък, известен като непостоянен. Скалата е спряла на мястото преди хилядолетия, предадена от ледников лед, и осигурява опорна точка за структурите, като същевременно ги свързва с историята на земята. Плюс това, казва Таша, непостоянното прави перфектна стойка за гледане на гостите и техните камери: „На практика това е ритуал.“


  • Изображението може да съдържа Жилище Сграда Природа На открито Къща Селски подслон Провинция Джакузи Джакузи и хижа
  • Изображението може да съдържа Облекло Облекло Човешки панталони Палто Яке На открито Природа Дънки Деним и ръкав
  • Изображението може да съдържа Жилище Сграда Вътрешен хол Мебели за стая Килим Интериорен дизайн Подови настилки и маса
1 / 9

Снежни одеяла, щат Вашингтон, щат на маркетинговия директор Шейн Ачинсън и съпругата му Таша. Обвит в стомана и регенерирана плевня, домът е проектиран и обзаведен от архитектите на Олсън Кундиг.


Повечето интериори се отварят към двора, което Kundig сравнява със седенето около лагерния огън. В допълнение, стена за медийна стая с монтиран на нея телевизор се люлее на 90 градуса във вътрешния двор за гледане на открито, докато горните стени на съседния бар могат да бъдат повдигнати с хидравлични бутала, когато напитките на открито са в ред. „Том е толкова известен с движещите се части, че се опасявах, че ще имаме къща с приспособления“, признава Таша. „Първоначално просто искахме да закараме пикапа във вътрешния двор, за да гледаме филм, прожектиран на една стена. Но опитът, който Том създаде, е още по-добър. “

Високият основен павилион, който съдържа дневна, трапезария и кухненски площи, е обвит в плъзгащи се прозорци, които позволяват изобилие от чист въздух, докато камината му от бетон и отопляеми бетонни подове поддържат пространството уютно, когато температурите се обърнат хладно. Жилавият, безсмислен декор - също замислен от Kundig - приканва и е в унисон с обстановката от трапезна маса с регенериран дървен материал, монтирана на стоманена основа към фотьойли в хола, тапицирани с рециклиран тартан одеяла.

Стъпки от основната структура е спалният павилион на две нива, който включва помещения за гости и медийна стая; горе е конзолният главен апартамент, предлагащ гледка в три посоки. Междувременно в гаражната сграда има пералня, склад, комунални услуги и допълнителни помещения за гости. Едната страна на гаража се навива, за да могат паркираните от семейството и посетителите да бъдат паркирани, докато отсрещната стена отваря се към двора, позволявайки на пространството да служи като игрална зала на открито или място за парти, защитено от слънце и дъжд.

„Тази схема е свързана с прегръщане на открито, с този голям пейзаж“, казва Кундиг, отбелязвайки, че ходенето от една част на къщата до друга означава излизане навън. Всеки ден - дъжд, блясък или снежна буря - започва и завършва с 30-футова разходка между хола / трапезарията и зоните за спане. През зимата идеалният ден може да започне с няколко писти за спускане, последвани от релаксираща интермедия в сауната, след това ски бягане или шейни. При по-топло време семейството се отправя към планинско колоездене, туризъм или плуване в близкото езеро.

Щедрото използване на дървото и стъклото в резиденцията, естествената вентилация и множество връзки с двора и терена отвъд демонстрират любовта на архитекта и клиентите към открито. Толкова много, всъщност, че скоро след като ачисоните се преместиха в новия си дом, Кундиг с нетърпение се присъедини към тях. „Том помогна да приготви и почисти след вечеря“, спомня си Шейн с усмивка. "И тогава той спа на шезлонг под звездите."

instagram story viewer