Историческият Ливингстън на Джим Джоузеф и Скот Франкел, Ню Йорк, Къща

Архитект Джим Джоузеф и композиторът на музикален театър Скот Франкел подмладяват къща от 1830 г. в щата Ню Йорк като приветливо бягство през уикенда

Преглед на слайдшоу

Не се заблуждавайте: архитектът Джим Джоузеф знае как да живее с миналото. От години Ню Йоркър - чиято фирма, Hottenroth + Joseph Architects, е известен с чувствителни актуализации на исторически резиденции, както и с изключително удобни съвременни пространства - прекарва уикендите в добре запазена холандска каменна къща в средата на 1700 г. в Catskills. „Дъските за пода никога не са били шлифовани, а оригинални керемиди са били около всяка камина“, спомня си той с възхищение. "Но беше като да живееш в музей."

И така, преди около десет години Джоузеф и неговият партньор, композиторът от Бродуей Скот Франкел, започнаха да усещат, че от историческа гледна точка е дошло времето да се върви напред, в нещо от малко по-късна реколта. „Когато преминете от къща от 18-ти век към къща от 19-ти век, вие разбирате идеята за прогрес“, казва Джоузеф. "Таваните са по-високи, има повече светлина и е по-просторен."

Въпреки че все още не търси активно, архитектът се е сблъскал с фотографии на великолепен, елегантно пропорционална гръцка възрожденска резиденция, известна като Forth House, точно отвъд река Хъдсън, в Ливингстън, Ню Йорк. Преди да го е видял лично, той знаеше, че е този. Построена през 1830-те години от семейство Ливингстън (ранни заселници, които са дали името на града), структурата с четири спални се отличава с извисяващи се прозорци и щедрите 5000 квадратни метра жилищна площ. Джоузеф и Франкел го купиха в края на 2004 г., като се преместиха в същия ден, когато затвориха. "Тази къща е много успокояващо място", казва Джоузеф, "отчасти защото е толкова симетрична и толкова красиво оформена."

Преместването беше само първата стъпка в дългосрочното и обмислено обновяване - процесът, който Франкел игриво признава, включваше само скромна информация от него. "Джим има толкова блестящо око, щастлив съм да му се отдам", казва композиторът, получил номинация за награда "Тони" за работата си по Сиви градини и наскоро написа партитурата за музикалната адаптация на Далеч от Рая. „Всичко, което казах, беше, че не искам да се чувства като някакъв музей. Исках наистина да е работещ дом, както и красив. "

Част от призива на Forth House беше, че мястото не е пострадало малко по пътя на предишни ремонти. Едно изключение беше кухнята, която първоначално беше в мазето - както беше обичайно в средата на 19-ти век - но е бил преместен на главния етаж по доста подправен начин, вероятно през 60-те или 70-те. Никога не напълно завършено, с евтини шперплатови шкафове и остарели уреди, пространството беше, както направо казва Франкел, „потискащо“.

Друг проблем беше оранжерията - голяма постмодерна структура с регентство с розови и сини акценти, която беше добавена от едната страна на жилището през 1982 г. и беше в неизправност. Това отхвърли идеалната симетрия на къщата и двойката нямаше нужда от оранжерия. Те обмисляли просто да го изравнят, но Джоузеф хитро решил да запази добавката и вместо това да я превърне в кухня. (Бившата кухня сега е прекрасна стая за прахове.) Франкел се закле, че ще направи всичко, ако Джоузеф приготви кухня, в която си струва да се готви, и Джоузеф отговори, като облече пространството на скилит с антична качулка и висящи светлини, масивна черна мивка и плотове от сапунен камък, белгийско-дребно-гранитен под и разтегнат остров, покрит със старини дърво.

Декорът на Джоузеф в останалата част на дома дължи както на Дороти Дрейпър, така и на Доли Мадисън. Пръски от живи червени, жълти и зелени добавят ободряващи сътресения към класически огънатите пространства, играейки слоевете от шарки в получер вкоренени килими, които Джозеф събира, и блестящият тапет на chinoiserie, който вече беше инсталиран по стълбището и се нуждаеше само от малко ремонт.

Що се отнася до мебелите, Джоузеф купува по-голямата част от тях в близките известни антикварни магазини на Хъдсън (по-специално на Винсент Мълфорд). „Къща като тази изисква няколко големи парчета, за да закотви стаите, но освен това,„ отбелязва той, „просто се нуждае от много малки неща“. Докато се фокусира върху Предмети от 19-ти век, той използва разумно няколко съвременни произведения на изкуството, като обеси абстракция от местния художник Франк Фолкнер, например, в традиционния трапезария.

Все още има достатъчно място за бърникане - както на открито, така и на закрито. Теренът дойде с няколко прекрасни стари дървета (включително цял 25-футов висок бучиниш), но до голяма степен беше игнориран, така че двойката предприе обширни редактиране и преструктуриране, добавяне на рустикална разходка, обилна с рододендрон, хамамелис и азалия - всички те изглеждат толкова очарователни под сняг, колкото изглеждат изцяло цъфтят.

Почти десетилетие по-късно Джоузеф не е готов да обяви мястото за завършено, наслаждавайки се на Forth House и неговото имущество като непрекъснат, постоянно развиващ се проект. "Обичам ритъма да отида там и да бъда напълно обсебен от това, което правим", казва той. „Но трябва да се върна в града след два или три дни. Ако бях там през цялото време, това би престанало да бъде бягство. "

Обиколка на подмладено отстъпление в щата Ню Йорк.

instagram story viewer