Интериорен дизайнер трансформира драстично тази боулинг алея в Лонг Айлънд

Филип Томас извади цветното рено с помощта на цялата общност

За интериорния дизайнер, базиран в Ню Йорк, Филип Томас, обновяването на боулинг алеята на читалище Белпорт е проект, който обсипва с носталгия. Той посещава очарователното село от само на четири години и когато се появи възможността да възстанови 90-годишната алея, той знаеше, че това не може да отмине.

„Седя в борда на организация с нестопанска цел 501 (c) (3) на Програмен фонд Bellport Village и всяка година се опитваме да помогнем на селото да изпълнява проекти, за които не е задължително да разполагат с бюджет“, той казва. Цялата комисия видя обещанието в обновяването на зоната за отдих на сутерена и боулинг алеята и помоли Филип - единственият дизайнер в комитета - да наблюдава целия проект.

Лесно е да се влюбите в очарованието на Bellport, разположено в Great South Bay на Лонг Айлънд, което дизайнер е „прекрасен град с целогодишна общност, със собствен естествен частен плаж и буколик ферибот. Също така е класиран като едно от 10-те най-морски села в САЩ “ През годината е обичайно да се вижте жителите, които се придвижват до яхтеното пристанище в края на Bellport Lane, отдавайки „почит на Великия южен залив“, той добавя.

ПРЕДИ: Алеята беше основно неизползваема, без цвят, а навсякъде имаше натрошени бои.

СЛЕД: В този проект беше вложено много сърце и душа и тон боя. „Понякога са необходими много подробности, за да изглежда нещо просто“, казва Филип. „Тук беше случаят.“

Но читалището, което беше дом на градски срещи, селския театър и лятото на децата лагер, беше в окаяно състояние и Филип осъзна, че е време да обнови тази важна опора на общност.

„Аз съм най-младият от трима и си спомням, че слязох там в средата на 80-те години“, казва той. „Спомням си колко голяма част от лятната общност беше тази алея.“

ПРЕДИ: Зоната за отдих беше объркано пространство, което не използва пълноценно района.

СЛЕД: Филип се обърна за помощ към реставратор на боулинг алеи в Масачузетс за конкретни подробности като как да се обработят подовете. „Не можете да се отнасяте с тях като с нормални подове“, казва той. „Има метод за лудост как боулинг топка се спуска по алеята.“

Ремонтът започна през януари 2019 г. и завърши през май, точно навреме за Уикенда за Деня на паметта, „за да привлече много от целогодишните и летните жители“, но това би било голямо предизвикателство. Първоначално построени през 1929 г., лентите са повредени - парчета от полиуретана липсват, така че топките не могат да се търкалят право надолу по лентите и боята не е била пипана от десетилетия.

Наред с поправянето на очевидното, едно от най-големите предизвикателства беше създаването на естетически приятен разделител между алеята и основната зона за отдих. Съществуващият разделител беше „най-изкривената купчина пилешки тел и дърво, които някога бях виждал, и наистина представляваше пречка за стаята да действа като едно голямо пространство“, казва той. Таванът също не отговаряше на кода и трябваше да бъде надстроен.

Що се отнася до дизайна, цветната палитра беше много важна, тъй като в пространството липсваше естествена светлина. За да създаде илюзията, че в алеята има светлина, той „взе реплики от съществуващите жълти плочки в баните“, продължавайки основното усещане с червено, зелено и синьо. Освен това той добави в неочаквана любов на Белпорт през подовата настилка. „Светлият и тъмен блус представляват сърфа в залива, а червените кръгове представляват шамандурите“, казва той. Подовете са боядисани ръчно от екипа за поддръжка на селото, за да се спестят пари, докато магистралният отдел помага при тежко повдигане.

За да добави визуална текстура и дълбочина към пространството, Томас добави каскадни топки за боулинг и игли на стената срещу входа. Той е осветен с LED светлини, за да изглежда, че всяко парче изскача от стената.

„Наистина беше удоволствие да видя хората, които не познавам, или тези, които не съм виждал от години, да се наслаждават на пространството“, казва Филип. „Всичко това си струва.“

Дизайнерът добави още едно закачливо докосване до алеята, като подреди оригиналните топки за боулинг в колони.

instagram story viewer