Вътре в ремонт на кухня и баня, който е пълен с цвят - и изненада

Преди да закупи нейния дом с три спални и три бани в квартал Echo Park в Лос Анджелис, Лоръл Броутън живял и работил в преустроена търговска сграда в историческия Филипинтаун. Неговият щедър размер дава известна степен на гъвкавост, когато става въпрос за приспособяване на нуждите на нейния разрастващ се бизнес, WELCOMEPROJECTS, студио, специализирано в архитектурен и индустриален дизайн, креативно консултиране и брандиране. Но статичният характер на отворения му етажен план в крайна сметка беше разочарование. „Това позволява само определен вид употреба“, казва тя. „Открих, че жадувам за по-традиционни домашни пространства.“

Дизайнерът избра Бенджамин Мур Смело жълто за вътрешното стълбище на дома. „Когато цветът се отразява от белите стени, това кара цялото пространство да свети“, казва тя.

Търсенето й я доведе до това, което сега тя нарича „Къщата на жълтъка“, бивш дуплекс от 30-те години, наречен на вътрешно стълбище който свързва горните и долните жилищни пространства. („Винаги ми се струваше като яйчен жълтък“, казва дизайнерът за централното му разположение. По подходящ начин, тя по-късно избра за подовете си красив нюанс на жълто.) The Yolk House предлага отлично място, завидно гледки и всички домашни удобства, които Лоръл търсеше, но трансформиращата способност на пространството се оказа най-голямата му рисувам.

ПРЕДИ: За да максимизира функцията и гъвкавостта, дизайнерът избра да превърне втората кухня на дома в кухненски бокс с прилежаща баня - полезно както за майстор, така и за гост.

„Тъй като преди беше дуплекс, домът се чувстваше малко като две излишни пространства, едно върху друго“, обяснява тя. „Но това, което беше привлекателно в това беше, че това означаваше, че мога да свивам или разширявам пространството според нуждите. Понякога ще преподавам в продължение на семестър например в друг град, така че беше наистина привлекателно да имам дом, който да действа като един голям част от къщата, но може да бъде разделена и на два апартамента в други - един от които бих могъл да използвам за гости или да наема, когато напуснете. "

СЛЕД: Чисто новата баня и обновената кухня отнемат страница от миналото, с реколта мивка на пиедестал и (предимно) монохромна палитра, както и класически черно-бял линолеум от Армстронг.

С адаптивността като основен приоритет, дизайнерът прекара пет месеца, трансформирайки втория етаж, за да служи и като гост апартамент, когато домът е трябвало да функционира като две отделни резиденции, и като добре обзаведен главен апартамент, когато е не. „Домът първоначално имаше два пълни кухни, по един на всеки етаж “, обяснява тя. „По принцип това, което направих, беше да разделя кухнята на горния етаж на две части: кухненски бокс с кът за сядане и нова баня.“

„Тук ще намерите една от най-успокояващите и вълшебни гледки в цялата къща“, казва Лоръл. Възглавниците за банкет са покрити с Sunbrella’s Canvas Spa и Висулка Muuto’s Unfold виси над намерена маса.

Обновеното пространство е проектирано да почете миналото на сградата, със съвременен обрат. В мини кухнята по поръчка ментово-зелен шкаф и класически черно-бял линолеум етажите живеят заедно с просторна трапезария с прасковен оттенък с вградена банкетни места, сводести детайли и модерно осветление. Банята, вдъхновена от едноцветен палитри, популярни през 30-те и 40-те години, се отличава с реколта мивка на пиедестал Crane и енкаустична плочка в три нюанса на зелено.

„Винаги съм бил влюбен в това как промените в по-старите сгради разказват истории“, казва Лоръл. „Исках новото допълнение да отличи предишното, но и да го актуализира - да създаде пространство, което едновременно беше познато и непознато.“

Консистенцията на цвета между двете зони беше умишлена. „Исках да се чувстват свързани“, казва Лоръл. „Затова избрах ламиниран паркет за шкафовете в кухнята, който беше подобен на нюанса на плочката в банята. Всичко принадлежи на едно и също семейство, но те не са идентични. "

Сенки на зелено обгръщат новата баня благодарение на Плочка Гранада в Pine and Sage (и една плочка Rose!), координиращ шкаф по поръчка и светлозелени осветителни тела от Дизайн на комуната.

Нито нещо в космоса е предсказуемо. Пример: В средата на пода на банята, сред море от нефрит и градински чай и зелена морска пяна, има единична розова плочка с мехурчета. „Розовата плочка е начин за разказване на история“, обяснява дизайнерът. „Старите къщи са имали добавки към тях с течение на времето, а понякога тези допълнения са доста странни. Розовата плочка за мен беше начин да вкарам закачлив детайл - но такъв, който също говори за това усещане за промяна. "

С вградените места за банкет и измиване на топли цветове, компактната трапезария на апартамента се чувства едновременно уютна и безлюдна.

instagram story viewer