Новата сатира на Стив Карел „Космическа сила“ предизвиква „Dr. Strangelove ”и„ The Office ”

Художникът на продукцията Сузи Манчини влива с брутализъм декорите на военната комедия

За работата на дизайнера Сузи Манчини по новата серия Netflix Космическа сила, директивата за проектиране беше ясна: Помислете Д-р Стрейнджъл. Емблематичните декори в стил брутализъм, създадени от продуцентския дизайнер Кен Адам за класиката на Стенли Кубрик от 1964 г. доказа перфектното свежо и футуристично вдъхновение за новата военна комедия на работното място със Стив Карел. (Най-важното е бункерът на Адам, облицован с бетон, и триъгълната военна стая с огромна кръгла конферентна маса.) Изпълнителен продуцент Грег Даниелс (сценарист и продуцент на Офиса) и Манчини „искаха да създадат външен вид, потопен в малко подобрена реалност, като същевременно създават фонове, които не претоварват или разсейват публиката“, казва тя.

Поредицата е сатиричен поглед към новосформирания американски шести клон на въоръжените сили, известен като космически сили. Актьор и сериал Създател Карел (Офиса) играе четиризвезден генерал Марк Р. Найрд, който, заедно с главния учен Ейдриън Малори (Джон Малкович), е разпореден от президента в текст за поставяне на „ботуши на Луната до 2024 г.“. (Въпросният комичен текст всъщност гласи „цици на луна. ")

В съответствие със сатиричния дизайн, дизайнерът на продукция Сузи Манчини постави модел на слънчевата енергия система от Средновековието, със земята в центъра, в атриума на Космическите сили централно управление.

Снимка: AARON EPSTEIN / NETFLIX

Манчини, който никога преди не е създавал последната граница, е проектирал обширен кампус на космическите сили като фон за голяма част от действието на филма. Там пъстър екип от учени, инженери и астронавти работят за постигане на световно господство в космоса. В историята кампусът се намира в Дивия кон, Колорадо (екстериори са заснети в Калифорнийския държавен университет, театралната сграда на Домингес Хилс в Торанс). Дизайнерът казва, че структурата на централата е вдъхновена от брутални сгради и тя е измислила предистория на дизайна като част от процеса. „Имахме истински късмет да открием университетски кампус [който] приличаше на военна база - отбелязва тя, - и си помислих правителството ще има изоставена сграда, особено старите съветски сгради, които съществуват около света. "

Сивите бетонни стени и мраморните подове бяха използвани като контрастен фон за сините и сиви военни униформи.

Снимка: AARON EPSTEIN / NETFLIX

Тъй като интериорите са заснети на звукова сцена, пространството е в премия, така че Манчини адаптира бруталистката теория „по-малкото е повече“, що се отнася до прозорците. „Всеки път, когато имате прозорци, използвате толкова много място, затова исках да ги избягвам колкото е възможно повече и да се фокусирам върху светлината, идваща отгоре.“ The резултатът е голям таван в зоната на централния атриум, който хвърля сенки на пода, създавайки текстурирана среда, където светлината е главен герой. Дизайнерът също така използва класически бруталистки детайли като силни геометрични линии и бетон, стъкло, желязо и метални материали с акцент от дърво, за да придадат на индустриалната естетика нотка топлина. За цветовата палитра Mancini компенсира излишността на архитектурата, като използва различни тонове сиво и черно за стените, добавяйки текстура с мраморни подове и зелени плочки, за да разбие сивото, когато е възможно, заедно с червени пожарогасители за поп от цвят.

Филмът за Джеймс Бонд от 1967 г. Живееш само два пъти предостави дизайнерско вдъхновение за лъскавите мъжествени офиси на генерал Марк Найрд (изигран от Стив Карел).

Снимка: AARON EPSTEIN / NETFLIX

Вдъхновен от работата от друг филм на Кен Адам, филмът за Джеймс Бонд от 1967 г. Живееш само два пъти, Манчини предпочита "красивата линейна среда с много мъжествени материали и линии", казва тя. Декораторът на декора Рейчъл Ферара погледна към обичайните източници (антикварни магазини, реквизитни къщи, магазини за спестовност и онлайн, изработени по поръчка маси и аплици) за офиса на Генерал Наирд, където организацията, минимализмът и изчистеността бяха ред на ден. Като част от предисторията, която Наирд би искал офисът му да се съсредоточи върху миналото му, колекцията му от медали и други предмети, отбелязващи постиженията му през 20-те години във ВВС е на видно място Показва.

Декораторът на декори Рейчъл Ферара е оборудвала офисите на генерал Найрд със спомени от двете му десетилетия във ВВС.

Снимка: AARON EPSTEIN / NETFLIX

Въпреки че НАСА и Пентагонът не отвориха вратите си за продуцентския екип за проучване, Манчини получи указания от военния съветник Макс Васкес. „Това не е документален филм и не е задължително да бъде точен и точен“, казва тя, „но ние искахме това експерти, които да ни насочат към подробности за начина, по който хората са взаимодействали в щаба и военните база. "

Дизайнерският екип се позова на ръководството на Elon Musk’s Spacex за Космическа сила контролна зала.

Снимка: AARON EPSTEIN / NETFLIX

Дизайнерският екип също е работил с частната авиокосмическа компания Spacex (основана от Илон Мъск) за насочване на всички неща, свързани с изследване на космически кораби. „Отдавна не сме били на Луната и толкова много спомени имаме в миналото. Няма официален модел за това как изглежда [днес], затова използвахме Spacex за изследвания “, казва Манчини. Тя откри, че средата в Spacex е напълно различна от това, което сме виждали във филми като Аполон 13 и Точните неща.

„Като зрител на филми мислех, че пилотската кабина е изцяло метална и с бутони, а сега е малка стая с един голям екран, който прилича на iPad. Контролната зала беше пълна с бюст бюра, стари микрофони и телефони и много документи навсякъде. " Като команден център, контролната зала беше различна от това, което дизайнерът е предвидил (в комплект с бюрата на IKEA), така че тя създаде такъв със стъклени стени, голям екран и 360-градусова среда, където всеки може да гледа стартира.

Заседателната зала на началника на персонала в Пентагона е вдъхновена от имперските проекти на Северна Корея.

Снимка: AARON EPSTEIN / NETFLIX

Открийте AD PRO

Крайният ресурс за професионалисти в дизайнерската индустрия, донесен ви от редакторите на Архитектурен дайджест

Стрелка

Поклон се отдава и на Стенли Кубрик 2001: Космическа одисея (където астронавт / маймуна астронавт извършва ремонтни дейности по поддръжка) за космическата среда както вътре, така и извън совалката. И тъй като тази серия е класически фарс, дизайнерите намериха вдъхновение за заседателната зала на началника на персонала в Пентагона не от друг, а от Северна Корея. „Таванът е лайтбокс и кимване 2001, докато останалата част от стаята се основава много на дизайна на конферентната зала на Северна Корея с колони ъгълът, ламперията и голяма карта на света, направена от мед. " Все още няма дума, ако е Ким Джонг Неодобрено.

instagram story viewer