В Goop Lab, Commune носи стария холивудски блясък на Soho

„Наистина смесваше Ню Йорк и Лос Анджелис“, казва дизайнерът Стивън Йоханнехт, съосновател на Лос Анджелис дизайнерско студио „Комуна“ от последният му проект: Goop Lab, дом в Ню Йорк за Goop, култовата красота, уелнес и многообразен начин на живот на Гуинет Полтроу марка. Докато говорим, Йоханнехт стои на входа на магазина, който ден преди отварянето вече привлича безброй нетърпеливи купувачи, на които трябва да се каже да се върнат утре.

Разбира се, за дизайнер като Йоханнехт - който, както той признава, „обича изследователската част“ на дизайна - смесва стиловете на два от Най-големите градове на страната трябваше да отидат далеч по-дълбоко, отколкото просто да плеснем заедно, да речем, някои тапети с тропически печат и индустриална светлина осветителни тела. „Искахме да отразява Калифорния и бляскавите жилищни домове в Лос Анджелис през 30-те години на миналия век“, уточнява той. "Пространства от Били Хейнс, Пол Уилямс. Но тогава има и страна от Деко. "

Предната стая на магазина, която е оформена като елипса и е оградена от кадифени завеси. Подовете от бял дъб в цялото пространство са на Schotten & Hansen и са монтирани от First, Last & Always; камъкът вляво е от Изящни повърхности.

За да постигнете това и да приспособите непрекъснато нарастващия асортимент от стоки на Goop, който варира от мода до бижута за грижа за кожата - Йоханнехт и неговият екип започнаха с изграждането на три отделни пространства в рамките на съществуващия отпечатък на магазина. Всяко от пространствата се чувства хитро проектирано по предназначение, но въпреки това носи темата за блясъка на Стария Холивуд - среща – градска къща в Ню Йорк.

„В рамките на съществуващата сграда почувствах, че трябва да има точка на пристигане“, обяснява дизайнерът. И така, когато купувачите влизат в магазина, те стъпват не върху твърда дървесина, а върху каменни плочи, които имитират тротоарите на стария Ню Йорк и граничат с елипсовидната форма на първата стая на магазина. „Формата наистина задава атмосферата на пространството“, казва Йоханнехт. Кадифените завеси в оттенък, който съответства на Farrow & Ball Pink Ground по стените "внасят този холивудски блясък, но го запазват небрежен. "Висока, оградена висяща висулка от Джейсън Милър от Бруклинския Roll & Hill привлича към съседната стая - и намеква за нейната стилистична тема.

Бижутерската стая със стенопис от Луис Айзнер.

„Тук става повече деко“, обяснява Йоханнехт, докато се преместваме в кутия с бижута на стая, която по подходящ начин съхранява секцията за бижута на магазина, както и опаковката му в брой. Кутии по поръчка (Йоханнехт проектира всички стелажи и складове в магазина; „Аз съм истински стикер по функции“, признава той), обвити в сребърно тамбурно дърво и облицовани с месингови детайли. Над тях обаче темата за Калифорния се прокарва - чрез огромна стенопис от Луис Айзнер (син на бижутер Лиза), която рифира върху известния модел на хотел Бевърли Хилс в по-приглушени нюанси. „Става по-интимно и специално във тази втора стая, която обичам“, казва дизайнерът.

Изглед от секцията за бижута до задната стая.

Последната стая, в която се помещават продукти за красота и уелнес, както и работеща кухня за събития и демонстрации, се чувства много по-отворена, благодарение на задната стена, покрита с огледало, повдигнат таван и стъклен таван, който предизвиква прозорците в стария Бруклин градски къщи. „Цялата работа беше свързана с преместването на хората през пространството, така че издигнахме тавана и използвахме огледалото, за да го осветлим тук“, обяснява Йоханнехт. Вниманието му към детайлите е също толкова актуално тук, под формата на месингови цокли, монтирани в центъра чекмеджета от Nanz и метал подстригване на шкафовете, чийто фин зелен оттенък е предназначен да "имитира каква би била градината тук", ако това беше традиционно градска къща.

Мивка в магазина. Хардуерът е на Kohler.

С трите обособени пространства, в които се помещава удивителният набор от продукти на Goop, посетителите могат метафорично, ако не буквално се губете в пространството, подвиг, който опровергава отпечатъка на магазина в Ню Йорк (малко над 2000 квадратни метра) крака). „Това, което харесвам в марката, е, че има толкова много части“, казва Йоханнехт. „Позволява усещане за откритие в търговски площи. Усещането е почти европейски универсален магазин, забит в жилищен дом. "

Това чувство за откритие, както Йоханнехт го вижда, е наложително в днешния климат на дребно. „Ако ще имате тухли и хоросан, трябва да доставите още. Трябва да бъде по-ангажирана среда. "

Goop Lab се отваря в четвъртък, 1 ноември, на улица Bond 25.

Още от AD PRO:Инстаграмът направи ли дизайна по-добър?

Регистрирайте се за бюлетина AD PRO за всички новини за дизайна, които трябва да знаете

instagram story viewer