Обширно таванско помещение в Гринуич Вилидж, което най-накрая е готово за своя близък план

Художникът Кери Шарлин се обърна към дизайнерите Лаура Сантос и Сандра Уейнгорт, за да направят магия в 7000 квадратни метра жива работна площ

„След двугодишен ремонт за мен беше очевидно, че трябва да правим партита, да правим салони, да споделяме неща - пространството сега изглеждаше предназначено за забавно “, казва художникът Кери Шарлин от таванското помещение в Гринуич Вилидж, което споделя със съпруга си Питър и двама деца. Семейството е в сградата от 1910 г. Gold Coast, първоначално използвана за производство, от 22 години. След като закупиха едно таванско помещение, те в крайна сметка си купиха съседно, създавайки едно огромно пространство, което сега обхваща както жилищните им помещения, така и ателието на художника на Шарлин. „Правихме незначителни неща, докато двете деца растяха“, казва тя. „Добре беше да имаме място, което да е подходящо за магически маркер през онези години - нищо не беше твърде скъпо.“

Когато семейството най-накрая беше готово наистина да направи пространството цялостно и свое, Шарлин започна да проучва подобни проекти. Първият й пропуск в концепцията за пространството беше парижки апартамент. Посядайки с идеята известно време, тя в крайна сметка реши, че тя не се чувства автентична нито за сградата, нито за пространството. След това, прелиствайки страниците на

AD, тя се натъкна на работата на дизайнерката Лора Сантос, чийто собствен дом беше включен в списанието. Влюбена от вида на това, което е направила с пространството, Шарлин урежда среща със Сантос и нейния дизайнерски партньор по това време Сандра "Санди" Уейнгорт и тя беше продадена, осъзнавайки веднага колко много се интересуват от малки детайли. (MR Architecture + Decor вече беше нает да помогне за трансформацията.)

Игралната зала разполага с красив вграден бар с фоново покритие, направен с камък от ABC Stone. Кранът е намерен във Waterworks, а корковата настилка е от Chelsea Arts Tile + Stone. Червената немска маса за хранене, от Glen Dooley Antiques, е на Otto Zapf от 1967 г. Столовете за хранене са италиански от 50-те години на миналия век и са проектирани от Vittorio Nobili от галерия Versus. Платото на масата е от MQuan Studio.

„Това беше ясна среща на умовете“, казва Шарлин, обръщайки се назад. „Лора и Санди преработиха апартамента на място. Имах толкова много мнения, но исках някой да помогне за дестилирането на визията и това направиха. " Дизайнерите и техният клиент попаднаха на усещане за чистота и модерност с тактилна топлина. Кери също искаше да подчертае визуалните контрасти, усилвайки напрежението между старо и ново. „Наистина исках цялото пространство да се чувства автентично“, казва тя. „Определящото беше изкуството и книгите, книгите, книгите - толкова много книги, че те бяха от основно значение за схемата на дизайна“, спомня си Уайнгорт, който заедно със Сантос беше отговорен за редактирането и курирането на колекцията или изкуството на Шарлин, мебели и, да, книги. „Имам донякъде размишлен вкус; те помогнаха за редактирането “, казва собственикът на жилището.

„Книгите и изкуството улесняват проектирането на пространство много по-лесно, тъй като те обикновено са фактури - черешката на тортата“, казва Сантос. „Но да имаш невероятна колекция за начало, прави пространството богато и дълбоко автентично.“ Дизайнерите оставят книгите и изкуството диктуват всичко - от декора до архитектурата, като инсталират кътчета за четене и библиотека стени. Всички допълнителни мебели са избрани от дизайнерите, за да допълнят съществуващата колекция на Scharlin, като отново се фокусират върху комбинация от старо и ново. Резултатът е дълбоко лично, вечно и непринудено пространство. „Сега се усеща, сякаш се е развил без усилие през годините“, коментира Шарлин. "Точно е правилно и може би затова от апартамента ми казват да пускам хората."


  • синя стая с рафтове за книги и зелен диван
  • голямо слънчево арт студио с платна и художествени материали
  • стая с библиотека за пинг понг и кръгла маса за хранене
1 / 11

В офисната библиотека, включваща персонализирани мелнични работи, килимът е Orley Shabahang, а диванът от Room е тапициран в мохер плат Christopher Hyland с възглавници от ALT for Living. Масата за кафе, закупена от Gueridon, е френска с плочки Sou-Chong на Роджър Капрон от 70-те години. Висулката е на Studio Van den Akker. Бюрото е закупено от Джулиан Чичестър и завършено с попивател по поръчка от Кристина З. Антонио. Столът на бюрото е модел „Time Life“ от реколта кожа от Чарлз и Рей Иймс, закупен от Wyeth. Снимката е на Андрю Буш.


СВЪРЗАНИ: Елегантна Aerie с изглед към Централния парк е възродена с миланска чувствителност

instagram story viewer