Тези кухненски шкафове са ярки, смели и много високи

Когато Матю обясни на своите клиенти плановете си на две нива, те кимнаха и дадоха зелена светлина. „Оказва се, че когато проектът е бил към завършване, те не са имали представа за какво съм говорил през цялото време“, разкрива той. За щастие те бяха доволни от иновативните резултати.

ФРЕНСКИ + ВЯЗ

В реконструкцията на занемарена викторианска къща на тераса в Лондон, MW архитекти директорът-основател Матю Ууд имаше визия да превърне разрушената сграда във функционален семеен дом. Въпреки че клиентите се тревожеха, че кухнята е разположена на половин етаж под входа, Матю видя този структурен детайл като възможност за създаване на динамично пространство на две нива. Той отвори кухнята към мецаниновата библиотека горе с таванни кухини и балкони.

За да свърже новите, проветриви помещения помежду си, Матю искаше да инсталира шкафове, които да започват в кухнята, да се изкачват през кухина в тавана и да станат рафтове в кабинета. Той просто трябваше да намери някой, който да го построи. „Беше много ясно, че трябва да бъде дограма по поръчка“, обяснява той. „Нямаше да бъде готова кухня.“

Удобно е, че Матю посещава университет с Алън Дръм, основател на Нечести проекти, персонализирана компания за шперплат, която току-що се зараждаше по това време. Двамата бивши съученици веднага се съгласиха за естетиката и заедно проектираха смела, сложна система, която обхваща лентите през дома.

Местоположение: Тази викторианска къща с тераса се намира в богатия лондонски квартал, наречен Belsize Park. Това е част от непрекъснат блок от идентични домове в защитената зона на Мансфийлд, което налага линиите на покрива и фасадите на сградите да останат предимно оригинални. Законите обаче позволяват малко творчество, когато става въпрос за разширения на приземния етаж отзад.

Предишното: „Беше ужасно“, казва Матю. „Беше влажна, мокра, мизерна дупка. Беше доста зле. Беше необитаем, почти. Трябваше напълно да се отстрани, затова го върнахме чак до тухлата и направихме структурните промени. “

Вдъхновението: Младото семейство, закупило дома, искаше да се изразяват сурови или естествени материали навсякъде, където е възможно, а Матю беше напълно на борда. Той работи, за да намери предмети с дълголетие и трайно богатство.

Квадратни кадри: 30 квадратни метра (около 323 квадратни метра)

Бюджет: „Мисля, че сме предвидили 20 000 британски лири (около 25 750 долара) за дограмата, но това беше приблизителна оценка, преди да бъде проектирана“, казва Матю.

Основни съставки:

Кабинет:Нечести проекти По поръчка шкафове от шперплат от бреза, фурнировани от американски бял дъб. „Не искахме бяла кухня“, казва Матю. „Искахме нещо с някакъв цвят. Жълтото и сивото вървят много добре с дъба, така че това беше лесен мач. Докато дограмата се изкачва през кухината и навлиза в библиотеката по-горе, сянката на жълтото се задълбочава и всъщност става червена до върха. "

Windows: Светилището Fabco Прозорци със стоманена рамка. „Те се основават на традиционните от 60-те от компания, наречена Криттал които са измислили тези прозорци със стоманена рамка. Те все още са наистина популярни - всички ги искат. "

Етажи:Mandarin Stone Варовик. „Това беше случай на опит за намиране на нещо, което ще работи вътре и отвън, защото се нуждаеше да минем през стъклените врати и подът е напълно изравнен и ние искахме тази приемственост “, казва Матю.

Броячи и Backsplash:Планета Гранит Bianco Maple полиран кварцов композит

Боя за стена: Farrow & Ball Ammonite. „Имахме консултант по боя, който препоръча подходящи цветове на боята. Неясно знаехме какъв цвят ще бъде. Знаехме, че ще бъде почти бяло. Ставаше дума за намирането на цвят, който да седи удобно на дограмата. "

Осветление: Единични прожектори Philips Hue White Ambiance Runner. „Имам проблем с вградените прожектори, което всички правеха преди 10 години“, казва Матю. „Намирам монтирани на повърхността прожектори много, много по-елегантни. Не получавате тази твърда, низходяща светлина от тях. Можете да насочите светлината, където имате нужда, без тя да е прекалено ярка. "

Кран:Quooker Fusion Square

Уреди:Миеле Фурни

Маса и столове: Собствен на клиента. „Забавно, масата и столовете дойдоха от съседната врата“, обяснява Матю. „Докато строихме, съседът продаде къщата им и се изнесе. Това беше дискусия извън градината. Те се бореха как да извадят масата от къщата си и нашият клиент се нуждаеше от маса. Току-що изскочи над оградата. ”

Парапети: Персонализиран. „Това е сурова стомана и върху нея поставяме черен лак, за да му придадем малко богатство“, казва Матю.

Матю избра трайни материали, за да осигури функционална кухня на младо семейство.

ФРЕНСКИ + ВЯЗ

Най-скандалният шум: „Най-голямото снизхождение беше боята“, казва Матю. „Те боядисаха цялата къща във Farrow & Ball, което е скъпа боя.“

Най-подъл спестяване: „Всички ключове и контакти са само от бяла пластмаса, което очевидно е наистина евтин начин за това“, казва Матю. „Те харчеха парите си за конструкция и кости, а не за арматура и фитинги.“

Най-добрата част: „Любимият ми елемент е празнотата - малкото над новото стълбище, слизащо надолу, и гледката нагоре“, казва Матю. „Мисля, че това беше наистина успешно, особено в комбинация с опаковането на дограмата. Виждате едновременно под този и над този етаж. Това е изненада. Не очаквате да видите това в къща като тази, когато преминете през входната врата. "

Това, което никога повече не бих направил: „Евтините контакти бяха фалшива икономика. Мисля, че това беше грешка, така че вероятно бих отказал това в бъдеще. Те промениха някои от тях на превключващи панели и контакти с метална повърхност, което първо трябваше да направим. Освен това, мисля, че добре се справихме с изразходването на сумата, необходима за извличането му. "

Окончателна сметка: Персонализираната система за шкафове в крайна сметка струва £ 36 000 (около $ 46 345), докато плотовете и backsplash са около £ 3000 (около $ 3 860).

instagram story viewer