Okouzlující rodinný dům v Connecticutu

Architekt Jason Chai vyrábí tradiční rezidenci v Connecticutu, která zpochybňuje konvenční pojmy vesmíru

Tento článek se původně objevil v čísle Architectural Digest z prosince 2010.

Občas narazíte na nový dům, který má starou duši. Není vždy snadné přijít na to, jak se to stane. Staré nebo zachráněné materiály, které byly znovu použity v nové konstrukci, s sebou někdy přinášejí pocit historie. Někdy je dům postaven na dřívějším základě a zachovává si ducha svého předka duchů. Někdy je však konstrukce domu zakořeněna v dlouhodobých vztazích vystavených novým nápadům prostřednictvím hodin rozhovorů a debat o tom, jak by toto místo mělo vypadat a žít, jaká pravidla by měla dodržovat a která by měla porušovat - jak by zkrátka mohla nejlépe vyjádřit kombinované myšlení jejích majitelů, architekta a návrhář.

Takový je příběh domu, který architekt Jason Chai a designér Stephen Sills nedávno dokončili pro rodinu v Connecticutu. Projekt vyrostl ze sítě starých spojení. Sills navrhl dřívější domov pro pár a strávil 15 let tím, že jim pomáhal sestavit řadu nábytku a starožitností; Chai je manželčin bratranec a navrhl skromné ​​doplňky k předchozímu pobytu rodiny. Přesto nic v procesu plánování nebylo považováno za samozřejmost. Manžel, který podniká, měl silné představy o tom, jak by měl dům sedět na místě, zvláštním pozemku, který se rozlévá až k břehu Connecticutu. Manželka, vášnivá čtenářka, která popisuje básnířku Elizabeth Bishopovou jako své vlastní osobní slunce, se připravila na design setkání čtením Bachelardovy Poetiky vesmíru, a na každém kroku zpochybňovala a zkoumala myšlenky svého bratrance otáčet se.

Postupem času se koncept začal formovat. Přestože měl být dům velký, manželka měla strach z „McMansionovy nevolnosti“. Takže když ji Chai představil v mateřštině holandské stodoly s mléčnými výrobky ji to zaujalo: Objemy byly příjemné, ale střecha hazardu mohla skrýt působivé množství prostor. "Také se obávala toho, že dům vypadá příliš nápadně," vzpomíná Chai. "Takže jsme podřezali zjevnou velikost a důraznou střechu se šindelem z kovu pomocí mnoha dřevěných detailů, které mají skandinávskou chuť." Pomohli tomu, aby se dům cítil více na zemi. “

Klienti velmi chtěli, aby vnitřní uspořádání a prostředí odráželo, kdo jsou a jak vlastně žili. Jedná se o rodinu, kde děti (dvě dcery, 15 a 12) studují starou řečtinu a vědí dost latiny, aby mohly překládat Catullus. "Všichni žijeme v knihách," říká manželka, která se zcela pochopitelně zeptala, že dům nemá jen jednu velkou knihovnu, ale mnoho menších místností pro rozmnožování svazků.


  • Obrázek může obsahovat obývací pokoj pokoj uvnitř nábytek nábytek gauč stůl konferenční stolek lobby a design interiéru
  • Přední a zadní nárys. Když koupili nemovitost, byla to prázdná břidlice, říká Chai.
  • Obrázek může obsahovat pokoj, ložnice, interiér, nábytek, židle, ložnice, koberec a obývací pokoj
1 / 9

Scott Frances

V obývacím pokoji dominují dva panely z 18. století. Plátěný obal na stůl je od Holland & Sherry.


Měla také další konkrétní požadavky. Nikdy formálně neobědvali, takže nepotřebovali vyhrazenou jídelnu. Chtěla mít přístup do dětských pokojů, aniž by musela vyjít na chodbu, a tak se hlavní ložnice otevírá do obývacího pokoje, který se otevírá do koupelny a ložnic dcer. Jistě, výstřední, ale intimní. Chtěla, aby prostory, které neměly konkrétní účel, místnosti, kde „přemýšlely, četly, aby byly.“ "Vnitřní tok je záměrně idiosynkratický," říká Chai. "Místo chodby máte menší místnosti, které vedou do větších." Citoval jsem Artura Schnabela svému bratranci. Řekl, že noty nezachází o nic lépe než kterýkoli jiný pianista, ale pauzy mezi notami - v tom spočívá umění. “

Pauzy mezi notami: něco podobného se děje v práci Stephena Sillse zde. "Jason vytvořil nádherný dům s nádhernými proporcemi a detaily, které odkazují na švédskou, holandskou, islámskou a maurskou architekturu," říká Sills. "Dům je tak silný, že můj klient nechtěl žít s povrchní výzdobou." Proto jsem nechal tolik pokojů bílých a věnoval jsem tolik pozornosti negativnímu prostoru. “

Podívejte se na zeď nad krbem v obývacím pokoji: Kde by konvenčnější designér pověsil zrcadlo nebo a malbou v tomto ústředním bodě se rozhodl nechat zeď dýchat, poté ji obklopil mřížkou čínských kreseb. Zeď nad pohovkou nechal také prázdnou, místo toho zaměřil pozornost na tvar a proporce místnosti a siluety bledého francouzského nábytku a asijských starožitností, které se v průběhu let nasbíraly. "Celá místnost," říká, "je o pozitivně-negativní interakci, která paradoxně vytváří pocit napětí a zároveň pocit vyrovnanosti."

Knihovna ukazuje, že parapety fungují v jiném duchu. "Než se Stephen dotkl této místnosti, bylo chladno a kavernózní," říká klientka, která doufala v něco velmi odlišného pro svou knihovnu. Parapety se podívali na prostor a intuitivně usoudili, že jemné použití vzoru na vzoru vytvoří jemný zámotek pro obrovské množství knih rodiny.

Jak oblíbená je oblíbená dětská sezení u flotily francouzských houbových stoliček, protože to je dům, kde knihy houby a také nápady: Geometrické tvary, které sloužily jako modely pro umělce 19. století, se stávají dekorativními předměty; místo lustru visí nad stolem jídelny mírně hrozivý dřevěný ananas. obrovské foyer je nahý až na několik interpunkčních znamének na nábytek. "Záměrně se snažím, aby mé interiéry byly méně hezké," říká Sills. "Mám rád věci, které jsou vypnuté a které nejsou vědomě zdobené." Dává domu mnohem více energie, mnohem více lidskosti. Tímto způsobem je to méně jako design a spíše jako skutečný život. “

instagram story viewer