Bledě růžová zabalí vážný úder do hybridního živého pracovního prostoru jednoho australského designového dua

Laboratoř pro konstrukci dílů, rozšíření domů pro rodiny s částmi - tato struktura v oblasti Sydney je o udržitelnosti

"Alexander House je filmová, architektonická králičí nora, plná překvapení a potěšení," řekl Jeremy Bull, ředitel a zakladatel australského designového studia Alexander & Co., odráží. Mluví o prostoru o rozloze 3 229 čtverečních stop, který byl během pandemie COVID-19 přestavován během osmi měsíců. Výsledek - hybridní živá pracovní struktura - je výsledkem lásky a kreativity. Je to také místo pro shromažďování, zkoumání nových nápadů a podporu vedení, vše pod jednou střechou.

"Pandemie urychlila hybridní koncept práce z domova," dodává jeho manželka Tess Glasson, která vede marketingové oddělení společnosti Alexander & Co. "Alexander House ztělesňuje tuto novou normu tím, že zpochybňuje způsob, jakým spolupracujeme - a jak praktikujeme naše řemeslo." Z úvodní stránky pár sdílel stejnou ambiciózní vizi pro tento víceúčelový čtyřpodlažní dům, který se nachází na Bondi Junction na východním předměstí Sydney. "Mám osobní zájem zkoumat myšlenky postmoderní postindustriální kanceláře," říká Bull. "Vidím výzvu být praxí zaměřenou na člověka a napětí, které toto drží s tradičním designem pracoviště."

Desky Musk Pink Tumbled Subway z Galerie dlaždic v Sydney, venkovní sprcha a ledová lázeň z Mírně posedlý zahradoua terakotové hrnce z Zahradní život vytvořit nezapomenutelný venkovní prostor. Alexander & Co. pracoval s týmem v Re. Studio Collective k vytvoření této řady venkovního nábytku s názvem This Hima Series.

Každé patro víceúrovňové konstrukce je vyhrazeno pro jedno použití. Suterén zahrnuje vzorky materiálů, stolní počítače a neformální konferenční prostory - a funguje tak jako tradiční studio týmu Alexander & Co. V přízemí se označuje jako kavárna, jídelna, skupinová schůzka a salonek s lobby s nádvořím. Nahoře je mezipatro s výhledem na působivou kuchyň a obsahuje vlastní intimní knihovnu. Horní patro s ložnicemi, růžovou koupelnou a parní sprchou má být klidnějším útočištěm.

Prostor je zjevně mnohem více než vaše standardní profesionální prostředí plné stolu. Bydlení ve svém rodinném domě se čtyřmi syny, Bull a Glasson vnímají Alexander House nejen jako testovací místo a ukázku své práce, ale také jako rozšíření svého vlastního bydliště. "Mimo pracovní dobu pravidelně používáme kuchyň, obývací pokoj a nádvoří," přiznává Glasson. Tím to ale nekončí. Osobní a pracovní život se v každém okamžiku nenápadně prolíná, zejména po školních hodinách, pokud jde o jejich děti.

"Proudíme dovnitř a ven; děti obvykle kradou jídlo ze spíže a sledují schůzky nebo interakce, které se odehrávají, “říká Bull. "Alexander House propojil práci a rodinný život docela hluboce." Překvapivě to rozmazané hranice komplikovaným způsobem; zdá se, že nás to [dále] spojilo. “

Z estetického hlediska se odstíny růžové, vínové a šedé pěkně spojují s materiály jako přírodní ořech, dub a pohledový beton. Tato rovnováha surových a rafinovaných prvků také brání tomu, aby se dům cítil úplně nový. "Je naplněn sklizenými materiály, které jsou již v procesu opětovného využití," dodává Bull o jejich promyšleném získávání.


  • Australský design
  • Australský design
  • Australský design
1 / 15
Společnost Alexander & Co. obnovila fasádu dědictví, která byla malovaná na Bílé století s nízkým leskem Dulux.

Tento sentiment proniká do další složky Alexander House: jejího závazku k udržitelnosti. Dva příklady jsou solární a vodní filtrační systémy a použití ošetřených trámů. Další je stěna ze skleněných tvárnic orientovaná na západ, která umožňuje proudění světla a zároveň vylučuje teplo. Alexander House je také prvním projektem, který využívá zhutněné zemní panely z Přírodní cihla Co. v partnerství s Re. Studio Collective. (Panely jsou vyráběny ručně z recyklovaného stavebního odpadu, takže nevyžadují vypalování vysoké teploty.) pecí.) Konečným cílem je, aby dům produkoval nulové příspěvky na skládky a nulové emise uhlíku do 2022.

"V samém jádru byl Alexander House koncipován jako progresivní designová laboratoř, která podporuje rozmanitost [způsobů] změnit naše chování směrem k vědomé spotřebě, [a jak] spolupracujeme navzájem a se svým prostředím… “ Glasson poznámky. Pro takový kreativní pár je Alexander House také zjevně jen začátkem nové kapitoly. Jak omezení ulehčují, duo plánuje využít prostor k vystavování umění a hostování rozhovorů o budoucnosti designového průmyslu. Jeho budoucnost je určitě jasná.

V rozsáhlém suterénním prostoru jsou pracovní stanice a knihovna materiálů, která ústí do této upravené zahradní oblasti. Tým společnosti Alexander & Co. sedí pod obrovským stromem keře na oběd nebo během setkání. Terénní úpravy provedl Krajinný design Dangar Barin Smith.

instagram story viewer