Tato renovace statku inspirovaná v polovině století vás donutí zabalit si kufry

"Byla to ostrá únorová sobota, měkká sněhová pokrývka na zemi, když jsme poprvé vstoupili do staré usedlosti," říká Gabriella. Dům se předpokládá, že byl postaven někdy kolem roku 1860.

Od chvíle, kdy vstoupili do starého statku, to bylo jako návrhář interiérů v New Yorku Gabriella Horn říká, láska na první pohled. "Strop je první věc, která vás pozdraví - uspořádání sukovitých borovicových desek se cítí jako posvátná geometrie vhodná pro losí chatu nějakého horského klanu." Byli jsme závislí, “prohlašuje.

Dva krátké měsíce a přijatá nabídka později byla rychlá v práci na půdorysu, když se s manželem nastěhovali. A přestože se o domě, který se nachází v malém městečku v newyorské oblasti Catskills, říká, že pochází z 60. let 18. století a byl „dobře vybudovaný, úhledně organizovaný a měl čisté linie, krásné detaily a dobře udržovaný malý akrový pozemek, “jak popisuje Gabriella, stále existovaly nějaké aktualizace být vyroben.

Zatímco oni milovali měřítko domu a jeho obložené stěny - a v některých případech i stropy - dvěma předměty, které se musely řešit, byly chybějící zábradlí na schodech do druhého patra a dispozice v prvním patře. Jednoduché dřevěné zábradlí, napodobující náhradní funkční funkční třepačku zbytku domu, bylo hladce integrováno a Gabriella se rozhodla, že v tomto domě bude méně. "Zatímco můj brooklynský byt byl maximální a bzučel uměním, knihami a předměty na každém povrchu, chtěl jsem, aby tento domov byl tím uměním," vysvětluje.

Stávající půdorys však nebylo tak snadné vyřešit. Čtyři pokoje v přízemí - včetně kuchyně a koupelny - byly rozděleny dveřmi, ale bez dveří; dokonce i koupelna měla jen okenice, která nenabízela nic v cestě soukromí nebo prostorovému rozdělení. To znamenalo, že pokoje byly současně otevřené a zavřené současně, a vzhledem k přítomnosti tolika dveří bylo náročné umístit nábytek podél stěn. Nakonec Gabriella říká: „Mnohokrát jsme se stěhovali a střídali pokoje a nábytek, dokud jsme nebyli spokojeni.“

Předchozí majitelé domu tam žili 30 let a starali se o příbytek s drobnými vylepšeními a aktualizacemi, ale celkově si zachovali svůj charakter.

Zbytek byl pro srovnání relativně snadný. "Můj manžel se mnou v 90 procentech souhlasí - a dalších 10 procent vedeme sokratovským dialogem, který nás vždy dostane k nejuspokojivějším designovým řešením," vysvětluje. Kuchyně a koupelny zůstaly do značné míry stejné s jejich celobílou paletou; další prostory obdržely malé aktualizace, například odstraňování tapet, opravy oken a stěn trpících hnilobou a opětovné úpravy příjezdové cesty.

A i když šlo o výběr nábytku, Gabriella už měla vizi. „Moje vášeň pro design interiérů spočívá v touze doplnit architekturu,“ vysvětluje; a tak si vybrala kousky, které byly jednoduché, vhodně zmenšené a funkční. Kompaktní dispozice domu, asi 1400 čtverečních stop, znamenalo, že větší kusy by se cítily mimo měřítko nebo dokonce blokovat cirkulaci, takže nábytek určený pro přísnější rezidence Dánska, které si více uvědomují vesmír ideál. Navíc, říká Gabriella, „bylo hravé mít nábytek ze středního století v sousedství farmy na dřevo a kůlny.“

Jídelní část se spojila s neodpovídajícím jídelním stolem a židlemi pod geometrickým obložením borového stropu. "Starý, špatně potřísněný jídelní stůl s kapátkovým listem, spárovaný se sadou židlí Edmond Spence s třtinovou zadní částí, udává tón pro ostatní kousky," říká Gabriella

Dodávala kousky ze středního století v zemitých oranžových tónech, které vyvažovaly lehkost a ostré linie s vázanými borovicovými stěnami. Venkovní otočné židle čalouněné modrozelenou v obývacím pokoji a strukturované křeslo v texturované zelené barvě. Udělalo to také arkýřové okno, které, jak zjistila Gabriella, vytvořilo díky místnímu dodavateli perfektní rostlinný kout Remedy Gardens, jen na ulici od domu. Menší detaily, jako je osvětlení, se staly moderními v polovině století, včetně italské nástěnné nástěnné svítilny a mosazné stolní lampy, „doteků jedinečných šperků,“ poznamenává Gabriella.

Dotyky modrozelené a zelené tečkují jinak neutrální tóny.

Rychle vpřed do března 2020 a Gabriella a její manžel, kteří v té době očekávali dítě v červnu, žili na plný úvazek v tom, co mělo být víkendovým domovem. Najednou byl jejich hlavním sídlem víkendový dům, který fungoval jako „dvě kanceláře, 24hodinová večeře a kavárna, školka a denní péče centrum, prádelna a podatelna pro zdánlivě nekonečné dodávky - křičte na naši neúnavnou doručovatelku USPS! “ vysvětluje Gabriella.

Pokud jde o nábytek a osvětlení, „naše fascinace historií Catskills jako rekreační oblasti a víkendu cíl Newyorčanů pracujících a střední třídy, zejména v období středního století, nás ovlivnil, “vysvětluje Gabriella.

Je smutné, že všechno dobré musí skončit a její milostný vztah s domem se chýlil ke konci, když si ona a její manžel uvědomili potřebu být s jejich novým dítětem blíže rodině. "Není pochyb o tom, že nový majitel bude tento dům milovat stejně jako my," doufá Gabriella.

instagram story viewer