Prohlédněte si moderní dům v San Diegu, který byl během pandemie kompletně zkonstruován a vyzdoben

Architekt a jeho tým designérů dokázali, aby to fungovalo, i když se po celém světě budování zpomalilo

Bohatá plážová komunita Encinitas je posazená na drsné terase podél pobřeží San Diega s domy v řemeslném a rančovém stylu, které pomáhají dát obci autentickou, klidnou surfařskou atmosféru. Takže když byl architekt Soheil Nakhshab, jehož dílo často využívá minimalistickou estetiku v polovině století, pověřen návrhem a výstavbou v loňském roce se tam chtěl zaměřit na vytvoření moderního obydlí, které by ladně interagovalo s tradičnějšími sousedy vlastnosti.

Přidání k půvabu projektu: také mu bylo umožněno plánovat a stavět dům bez jakýchkoli vstupů od klienta. "Měl jsem to štěstí, že jsem měl volný průběh celého procesu," říká Nakhshab, zakladatel společnosti Vývoj a design Nakhshab v San Diegu, který přivedl Michael Hilal z oblasti zálivu a Julie Crosby ze San Diega pracovat společně na interiérech. "Bylo mi jednoduše řečeno, abych navrhoval a stavěl, jak uznáš za vhodné, a dal mi klíče, až budeš hotový."

Tmavomodrá sametová sekční pohovka s akcentem Akné Studios a polštáře Raf Simons za Kvadrat, ukotví rodinný pokoj. Konferenční stolek z dřevěného dřeva od společnosti Therien & Co. má základnu z bronzu a plexiskla. Konzolu zdobí vysoké vyřezávané keramické lampy. A Křeslo Pierre Paulin Archi sedí vedle černé Matter Made stolice.

Výsledky, elegantní a nenápadná rezidence s rozsáhlými okny od podlahy ke stropu, šly nad rámec jednoduchého potěšení klienta. Konzolovou konstrukci z kamene a oceli, usazenou na svahu mezi koňskými stájemi majitele, místní obyvatelé vítají jako architektonický klenot. Nejpůsobivější část? Celý projekt byl dokončen za pouhých 11 měsíců, vše uprostřed pandemie, spoléhání se na místní zdroje, které pomohou zkrátit časové osy.

"Myšlenka závislosti na mimo státní nebo zámořské výrobě je v mnoha ohledech škodlivá, protože takový projekt je nákladnější." [A] a [to] vytváří negativní uhlíkovou stopu, “říká Nakhshab. „Využívání místních zdrojů nejen prospělo časové ose a celkovým nákladům našeho klienta, ale také pomohlo ekonomickému růstu naší mikroekonomie.“

Dvě nízké, krémově zbarvené pohovky kotví obytný prostor a obklopují vintage zlatý zrcadlový koktejlový stůl s růžovým topem a dvěma italskými židlemi uprostřed. Zakázkový otoman zdobený látkou Hermès pro Dedara a stojací lampou ve tvaru kmene stromu od návrháře West Hollywood Robert Kuo zdůrazněte místnost, která zahrnuje plovoucí krb a koberec z hedvábného kašmíru.

Stejná lokálně-první mentalita se rozšířila i do interiérů, když pandemie omezovala to, co bylo možné realisticky dodat ze státu. "Našli jsme skvělé kousky od malých podniků po celé Kalifornii," říká Hilal, která vykouzlila moderní estetiku v polovině století se směsí vintage, zakázkového a italského nábytku. "Cestoval jsem do kalifornských kapes, ve kterých jsem moc času nestrávil, a pocházel jsem z místního ročníku a starožitností."

V jídelně bodovalo deset historických židlí z růžového dřeva MidcenturyLA obklopte velký oválný jídelní stůl z carrarského mramoru s ručně vyřezávanou základnou z Taller Nacional v Mexico City. Stojací lampa ve tvaru kmene stromu od dekorativního designéra z West Hollywood Robert Kuo dělá prohlášení v obytné oblasti. Všechen nábytek na zakázku - jako osmanský nábytek Hermès látka pro Dedar- byl vyroben místně. Vintage lavička v primární ložnici byla získána poblíž a obnovena čalouníkem v oblasti zátoky.


  • moderní bílý dům olivovník
  • Obývací pokoj s dřevěnými policemi a modrou pohovkou
  • jídelna
1 / 10

Jeden dospělý olivovník vychází z nádvoří, které se může pochlubit vápencovými chodníky a zakázkovými ocelovými zábradlími, které vedou k posuvným vstupním dveřím.


Tým použil architektonické detaily k vytvoření teplé a příjemné atmosféry. V otevřeném konceptu jsou půdorys kuchyně, obývacího pokoje a jídelny obloženy širokými prkennými podlahami z evropského dubu. V obývacím pokoji visí zavěšený krb s estetikou středního století. Venku funguje jako designový prvek betonová vánková bloková přepážka s nápadným grafickým vzorem poskytuje částečné soukromí a stín před letním sluncem, což je charakteristický znak důrazu projektu na vnitřní a venkovní prostředí živobytí. „Design domu bere v úvahu, jak lidé ve skutečnosti žijí,“ říká Hilal. "Takže jsme chtěli, aby se interiéry cítily docela příjemně."

instagram story viewer