Dům Bland Ranch se proměnil v ráj inspirovaný jihozápadem

Když návrhář Kirsten Blazek hledala domov, kde by se mohla usadit, rozhodla se pro ranč domů v Pasadeně v Kalifornii. A přestože byl dům okouzlující, původně postavený v padesátých letech minulého století ve stylu moderního století - od té doby zůstal bez aktualizací. Rozhodně to potřebovalo vážnou rekonstrukci střev.

PŘED: „Čas byl rozhodně mojí největší výzvou při této renovaci, protože jsme dokončili všechny práce od začátku do konce za čtyři a půl měsíce,“ vysvětluje Kirsten. "Neustále jsem hrál na dohonování potřeb dodavatelů a pracoval v rámci omezení přepravních časů, když došlo na výběr povrchových úprav."

Foto: s laskavým svolením Kirsten Blazek

PO: Podlahy v celém domě byly tak důležité. "Opravili jsme a vybělili původní podlahu z červeného dubu a také jsme nainstalovali všechny nové podlahy v rodinném pokoji, jídelně a kuchyni v krásném vzoru rybí kosti," dodává Kirsten. Dlaždice obklopující krb je z Šamotová taška.

Kirsten se rozhodla vytvořit zcela nový prostor inspirovaný svými cestami na některá ze svých oblíbených míst na světě: Ojai, Kalifornie a americký jihozápad. "Pokud jde o Ojai, pro ty, kteří ještě nebyli, je to nejen velmi krásné místo, ale také velmi duchovní a je na zemi, která se cítí starověká a posvátná," vysvětluje. "Miluji také starou kalifornskou architekturu a pocit z pracovního ranče, který tam má spousta původních budov."

PO: Návrhář si vzal k srdci jihozápadní styl. "Velmi mě přitahuje myšlenka, láska a starodávná moudrost, které se týkaly všeho, co vytvořili domorodí obyvatelé Ameriky." Jejich respekt a tradice plynou do textilií a předmětů, které vyrobili, a také mám rád geometrii čáry a barevné kombinace, které mají pocit, že jsou v jednom s okolními barvami v prostředí, “Kirsten říká.

PO: Textury a barvy kuchyně čerpají inspiraci z jednoho z oblíbených míst Kirsten, amerického jihozápadu.

Výsledek Kirsteniny transformace? Smíšená dřeva, nečekané vzory, eklektické vintage kousky a spousta přírodních materiálů rozptýlených po celém domě, plus umění od umělců včetně Mark Maggiori, Stephanie Vovas, William Gollings, a Gabriel Rivera.

Prvním krokem v tomto procesu bylo úplně změnit půdorys domu. Kirsten přeměnila formální jídelnu na ložnici, otevřela rodinný pokoj pro více prostoru a přistoupila podobně k koupelně v hlavní ložnici. Koupelny a kuchyně byly zcela vykuchané a návrhář také přidal kachlovou přední verandu, plnou terénní úpravu, vše nové osvětlení, tapety, nové HVAC, elektrické a instalatérské práce a dokonce přeměnil hotový suterén na nahrávku studio.

PO: Hvězdou domu jsou nově přidané klenuté stropy.

PO: Koupelna má minimalističtější přístup.

Dalším krokem bylo přidání klenutých stropů ve stejném rodinném pokoji pro trochu dramatické scény. "Moje oblíbená věc, kterou jsme při rekonstrukci udělali, bylo zvýšení stropu v rodinném pokoji." Když mu dáte klenbu a další výška, otevřelo to celý prostor a bylo to mnohem expanzivnější, “dodává Kirsten.

PŘED: Tradiční kalifornský ranč před jeho moderními aktualizacemi.

Foto: s laskavým svolením Kirsten Blazek

Celkově celá rekonstrukce trvala méně než pět měsíců a byla jedním z nejhlubších osobních projektů, na kterých Kirsten kdy pracovala - ze zřejmých důvodů. "Myslím, že při navrhování vlastního domu je to rozhodně jiný proces, ale je stejně snadné uvíznout v hlavě s nápady jako designér versus majitel domu," říká. "Jako designér mám tendenci poslouchat, co mi moje vnitřnosti říkají, že dům chce být, a snažím se tomu příliš konkurovat." Rád bych vzpomněl na historii domova a na funkci, pro kterou byl původně postaven, a odtud funguje. Pro tento projekt jsme měli krátkou časovou osu a musel jsem se rozhodovat velmi rychle, což bylo stresující, ale v některých ohledech přínosné, protože jsem neměl čas přemýšlet. “

PO: Kirsten namaloval celý interiér a exteriér domu a provedl poměrně velkou úpravu krajiny, aby vylepšil venkovní prostory, včetně odstranění barvy z původní desky a latě, obklady přední verandy a začlenění všech nových rostliny a hardscaping na zahradě.

ALEXANDER ZAROUR

Kirsten samozřejmě chtěla klást stejný důraz na exteriér domu, pro nejlepší scénář venku-uvnitř. "Natřeli jsme celý interiér a exteriér domu a provedli jsme poměrně rozsáhlý krajinářský projekt, který by vylepšil." venkovní prostory, včetně odlakování barvy z původní sekvojové desky a latě, obložení přední verandy a začlenění všech nových rostlin a hardscaping na zahradě, “vysvětluje. Nakonec měla pocit, že to je jedna z nejunikátnějších věcí v domě v jeho hotové slávě. "Vystavení toho sekvoje a přirozené teplo dřeva proti velmi tmavé barvě, kterou jsem si vybral, mi připadalo správné pro dům a také jedinečné pro tuto oblast."

PO: Návrhář dokázal přidat čtvrtý spací prostor převedením předchozí formální jídelny na ložnici. Barva stěny je z Kolekce Farrow & Ball v Kalifornii, což je collab s Kelly Wearstler.

instagram story viewer