Frank Gehry vysvětluje svůj Pro Bono design Dětského institutu v L.A

Po dvou letech výstavby je nyní kampus dětského institutu Watts dokončen. Všechny fotografie: S laskavým svolením Dětského institutu/Oltmans

V lednu 2020, Children’s Institute (CII), nezisková organizace se sídlem v Los Angeles, která slouží rodinám a dětem zasažený nedostatečnými investicemi a rasistickou politikou, prorazil v novém kampusu ve čtvrti Watts v Los Angeles. Projekt navržený pro bono Frankem Gehrym je nyní dokončen, o něco více než dva roky později.

Jak architektonický klenot, tak stálá reprezentace závazku CII vůči Watts, budova slouží jako komunitní centrum a terapeutické centrum. "Když jsem slyšel příběhy zúčastněných lidí, nemohl jsem si pomoci, ale chtěl jsem pomoci," řekl Gehry INZERÁT. "Doufal jsem, že bychom mohli postavit budovu, která by lidem pomohla léčit se a která by mohla být pěkným symbolem pro komunitu Watts." 

Exteriér dětského institutu Watts Campus navržený Frankem Gehrym.

Centrum sousedí s mnoha rodinnými domy a jako takové bylo pro Gehryho důležité navrhnout budovu tak, aby působila přístupně a přívětivě. Fasáda je rozdělena do vzájemně propojených objemů vyrobených ze sádry a vlnitého plechu, což pomáhá budově asimilovat se do okolní architektury. Velká okna a světlíky vítají do komunitního centra množství přirozeného světla přístupné a transparentní vstupní body usnadňují průběžné spojení mezi obyvateli Watts a obyvateli nezisková.

Budova je plná ohromující architektury, jak je vidět na tomto obrázku interiéru dětského institutu Watts Campus.

"Chtěl jsem, aby tato komunita vešla dovnitř a cítila, že jsme do návrhu pro ně vlili svá srdce a duše," řekl Gehry. Interiéry jsou světlé, moderní a modulární, vytvořené tak, aby usnadnily různé činnosti a využití. Při návrhu byly zohledněny jak potřeby komunity, tak individuální potřeby – prostory s dvojitou výškou poskytují prostor pro velká komunitní setkání, zatímco terapeutické místnosti poskytují prostor pro práci jednoho na jednoho. Ostatní veřejná prostranství byla navržena s ohledem na flexibilitu, využitelná stejně snadno pro zasedání zastupitelstva jako pro komunitní akci. Kancelářské prostory ve druhém patře se otevírají do centrálního atria níže.

Pohled do interiéru Dětského institutu Watts Campus.

V centru bude také vystavena stálá umělecká výstava ve veřejných prostorách budovy, zakotvená v dílech zadaných CII od Franka Romera, místního umělce. Další kusy v celém prostoru byly kurátorem ve spolupráci s Watts Towers Arts Center a zahrnují práce Charlese Dicksona, Marka Stephena Greenfielda, Lee Jaffe a La Mont Westmoreland. "Doufám, že tato budova může pomoci usnadnit péči, péči a léčení," dodal Gehry. „Právě k tomu jsme to navrhli. ”

instagram story viewer