Et Japandi-stil hjem forvandler sig til et Zen-paradis

Ud over designets æstetik vil du elske den terrasserede have, den japanske stenhave, den neddykkede pool, det mediterende område og meget mere

Når designer Shanty Wijaya, af Allprace egenskaber, kom på arbejde i det midcentury-hjem, hun renoverede i Los Angeles, vidste hun, at hun ønskede at indarbejde en blanding af to af hendes yndlingsstile: Japansk og skandinavisk designæstetik.

Ved hjælp af den nøjagtige kombination, kaldet Japandi, arbejdede hun kunstigt udseendet i hele rummet for fuldstændigt at transformere bjergskråningshuset med tre soveværelser. "For mig understøtter hvert af disse designpåvirkninger en sund, meningsfuld livsstil og styrker en tilknytning til naturen," siger hun. ”Fra den zenlignende ro i japansk wabi-sabi til de minimalistiske, varme og neutrale elementer i skandinavisk hygge, ønskede jeg at skabe en fusion af kulturer, der var forsætlig, kunstnerisk og bæredygtig. ”

FØR: Før renoveringen var vinduerne sparsomme i hjemmet - oprindeligt bygget i 1922.

EFTER: Den opdaterede palet er neutral, men bruger masser af strukturerede og interessante materialer fra beton til træ.

Jenna Peffley

EFTER: Den minimalistiske stue med en Urban Outfitters sofa, Mehraban tæppe og Le Klint gulvlampe, forbinder til solstuen.

Jenna Peffley

Når du kommer ind i hjemmet, bliver du mødt med en naturlig, dæmpet og jordfarvet farvepalet og et minimalistisk, lyst rum. ”Selvom farvevalgene hovedsagelig var naturlige og dæmpede, blandede vi og brugte mange forskellige strukturer og materialer for at tilføje interessen og kompleksiteten til udseendet,” siger Shanty. I køkkenet er der f.eks. Brugt masser af gips, og i hele rummet ser du beton, kalksten og rigelige mængder genvundet træ. For designeren var det også vigtigt at inkorporere store vinduer og skydedøre for at gøre udsigten og landskabsplejen til et vigtigt omdrejningspunkt.

EFTER: Enestående vintage-stykker skinner i spisestuen. Bordet er antikt med stole fra Summer Studio Design og vintage og brugerdefinerede vægmalerier.

Jenna Peffley

EFTER: ”Vi kalder dette rum solnedgangsrummet snarere end solrummet, fordi du altid kan se den mest perfekte solnedgang herfra,” siger Shanty. ”Jeg har bevidst designet dette rum til at have masser af træ og naturlige elementer fra den kvart-savede hvide eg loftsbjælker til trævinduer og skydedøre, og den høje træreol til at se ud som om den er en del af ydre."

Jenna Peffley

”Vi bragte det udendørs ind ved hjælp af pottehængende planter og grønne områder i hele hjemmet,” siger Shanty. Japanske haveplanter og klipper samt forskellige typer bambus, japanske ahorn, bonsai og fyrretræer er alle til stede sammen med specielt hentede klipper, der efterligner udseendet på et bjerg.

På trods af det faktum, at hjemmet centrerer omkring en nedskaleret følelse af design, er der unikke og enestående detaljer, der får det til at føles frisk. For eksempel er vintage, genvundne og håndlavede emner spredt i stedet for masseproducerede møbler i hele hjemmet - såsom træstolen i stuen og det rå træbord i spisestuen areal. En groft hugget, genvundet fransk eg blev refineret med en mørk plet og brugt til køkkenbordet. "I hele hjemmet brugte vi materialer, der naturligt kan patinere over tid," siger Shanty.

FØR: Hjemmet inden det fik sin facade makeover.

EFTER: Husets facade har håndskåret fræser, der er inspireret af Japandi-bevægelsen.

Næsten her studios

Med inspiration fra den skandinaviske side af tingene ønskede Shanty at sikre, at hjemmet indarbejdede en bæredygtig følsomhed. ”Vi brugte højtydende, bæredygtigt fremskaffede Accoya træ på ydersiden af ​​huset. Vi har også en specialbygget pejs i bioethanolbeton, der er røgfri, udluftningsfri og miljøvenlig. ”

FØR: ”Huset ligger på en bjergskråning, og baghaven er stor, så oprindeligt med sin nedadgående hældning var det ikke anvendeligt,” siger Shanty.

EFTER: Shanty skabte en rækkehave, der består af flere niveauer. Hvert niveau har en anden funktion, herunder en koi-dam, hønsegård, japansk stenhave, dyb pool, veggiehave, alfresco-spisning, mediteringsområde og mere.

Jenna Peffley

EFTER: "Hun-skuret er noget, som jeg besluttede at tilføje under COVID-nedlukningen," siger Shanty. "Jeg føler, at der er behov for private rum for at rumme mange mennesker i hjemmet og tilbyde et zenlignende tilbagetog."

Næsten her studios

Japandi-designet slutter heller ikke med interiøret. Som Shanty forklarer, var en af ​​de mest udfordrende processer i renoveringen at udføre den særlige stil uden for hjemmet (skræddersyet fræsning på facaden) og planlægning og implementering af landskabsdesignet (frodige zenhaver og sømløs indendørs-udendørs overgange). ”Mit mål var at skabe et hjem, der legemliggjorde Japandi-designbevægelsen, og jeg ønskede, at det udvendige udseende skulle give en dramatisk erklæring,” siger hun om det håndskårne design. "Jeg var mest begejstret for at ændre husets facade og landskabspleje."

En anden af ​​designerens foretrukne dele af dette projekt? She-sheden, som kan bruges som et kontor, et yogastudie eller bare et sted at zen ud. "Jeg elsker også, at ved at tilføje denne struktur skabte vi ekstra privatliv til hjemmet," siger hun. "Vi holdt de arkitektoniske elementer i she-sheden sammenhængende med resten af ​​hjemmet med sit unikke design og Accoya-træfræsning."

EFTER: Shanty skræddersyet og bygget sengegavlen i den primære suite med Alpaca-stof. ”Min inspiration til dette hovedgærde kom fra solens form under solnedgang, mens den langsomt forsvandt under horisonten,” siger hun. Tæppet er fra Mehraban, mens lampen er fra Humanhome.

Næsten her studios

EFTER: ”De naturlige og dæmpede farver blev også valgt for at fremhæve husets smukke udsigt,” siger Shanty fra badeværelset. "Vi indarbejdede store vinduer og skydedøre for at gøre den smukke udsigt og landskabspleje til det vigtigste omdrejningspunkt i dette hus."

Næsten her studios
instagram story viewer