En charmerende 200 kvadratmeter lejlighed på Paris' venstre bred

Du kan antage, at en lejlighed på 200 kvadratmeter ville være hjemmet for en studerende på et budget eller måske en korttidsudlejning til rejsende. Denne lejlighed tilhører dog en succesrig forretningskvinde, der bor uden for Paris og havde brug for en lille pied-à-terre i hovedstaden. Pauline Lorenzi-Boisrond fik til opgave at renovere studiet på rue du Cherche-Midi. "Hun kommer regelmæssigt til Paris for at arbejde, men hun var blevet træt af upersonlige hotelværelser, hvor hun ikke kan efterlade sine ting fra det ene besøg til det andet," Pauline, indretningsarkitekt og grundlægger af Studio Ett Hem, forklarer. "Hun ville have sin egen lille suite i Saint-Germain-des-Prés-området." Et hem betyder "hus" på svensk. Det er virkelig et passende navn for en designer, der har til opgave at overvinde rummets begrænsninger for at få dens hjemlige charme frem.

Efter målet om at skabe følelsen af ​​en hotelsuite, skabte Studio Ett Hem en lille, multifunktionel entré, der også løser den begrænsning, som den skrå bærende væg skaber. Væggen, der løber langs den ene side af rummet, omfatter en række skabslåger - nogle er dekorative, andre funktionelle. Et sæt fører dog ind i lejlighedens badeværelse. Til højre sidder et elegant, men diskret køkken til den ene side af soveværelset, adskilt af en træ-og-glas-skillevæg.

Det effektive køkken inkluderer et køleskab, en to-brænder kogeplade, en lille vask, en skjult mikroovn og opbevaring. "I små rum er vi ofte bange for at skabe zoner, men differentiering af funktioner og installation af cirkulation udvider rummet kontraintuitivt," siger Pauline. Afdeleren i træ og glas definerer det dobbelte entré-køkkenområde og adskiller det fra den mere stille del af rummet, men dets afrundede former blødgør også denne kant. Da rum i små lejligheder ofte skal opfylde flere funktioner, placeres denne spiseplads under et vindue, hvor det naturlige lys også er praktisk, når det spiller sin anden rolle, som kontor.

Den smukke 19th-århundredes gulvfliser og pejsen var originale til bygningen. På hele loftet er diskret integreret opbevaring til stede, nogle gange fremhævet med bronzede messingdetaljer.

Mens dele af bygningen var i dårlig stand, var Studio Ett Hem fast besluttet på at bevare og genbruge så meget af den eksisterende enhed som muligt. De tidstypiske gulvfliser er bevaret i soveafdelingen som de er en lille sort pejs der giver lejligheden en ekstra portion personlighed. Dens sten inspirerede også Saint Laurent-marmoren på køkkenbordpladen, den lille bordplade og sengebordsnicherne. "Denne elegante dybe sorte med guldårer er en af ​​de farver, vi opdagede i denne lejlighed sammen med den mørkerøde af gulvfliserne. Vi brugte den i stoffet til banketterne i spisepladsen, som samler alle lejlighedens farver.” Stoffets palet inkluderer sort (til marmor), bronze til varmegrillene og pink til sengegavlens nicher og pudernes rør – en pink, der også minder om fliser.

Udfordringen var at maksimere en lille plads. Ved klart at adskille soveområdet fra entrékøkkenet føles lejligheden – overraskende nok – større.

Lejlighedens udvalg af farver omfatter også to lyseblå farver, som ses i entré-køkkenområdet. "Hverken for dyb eller for stærk, fra gulv til loft," siger Pauline. "Det giver en mere lysende følelse til dette område, som føles som en lille kasse." Træ, repræsenteret i de strukturelle bjælker og gulve, er simpelthen strippet og lakeret eller præsenteret i den gammeldags form af sildebensparket og lister, der elegant genfinder Haussmann æra. De fuldender karakteren af ​​denne lille studie-suite. ”Træ er allestedsnærværende i bygningens struktur, så det var nødvendigt at give sin karakter til helheden. Samtidig vælger vi at skjul opbevaringen i almindeligt syn", siger Pauline. Eller i det mindste gemme det bag diskrete døre. "Alt, du ikke behøver at se, men skal have" er her, forklarer hun. Varmtvandsbeholderen, vaskemaskinen, varmesystemet og endda badeværelset sidder bag støbt træværk og elegante døre, der er en blanding af raffineret stil og enkel charme.

instagram story viewer