Αυτό το καλοκαιρινό σπίτι αυτού του Martha's Vineyard είναι τόσο άνετο όσο παίρνει

Ο αρχιτέκτονας Andrew Franz δημιουργεί μια συλλογή οικείων χώρων μέσα σε ένα εκτεταμένο καταφύγιο

Αμπελώνας της Μάρθας μπορεί να είναι ο προτιμώμενος προορισμός διακοπών για πολλούς προηγούμενους προέδρους, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλα τα σπίτια είναι ανακτορικά. Στην πραγματικότητα, μεγάλο μέρος της γοητείας του νησιού έγκειται στην έντονη αντίστασή του στη εμφανή κατανάλωση και στα αρχικά κάστρα. Με προσοχή και σεβασμό στην υποτιμημένη αισθητική της περιοχής, ένα ζευγάρι του Μανχάταν που θέλει να χτίσει μια καλοκαιρινή απόδραση στην περιοχή έδωσε πολύ σαφείς εντολές πορείας στον αρχιτέκτονα τους, Άντριου Φραντς: Χωρίς McMansion.

Αντ 'αυτού, αυτό που ζήτησαν ήταν ένα σπίτι που αιχμαλωτίζει το όμορφο φως του νησιού, ένα σπίτι που δεν αισθάνθηκε μεγάλο ή επιβλητικό: ένα σπίτι που, με τα λόγια τους, χτίστηκε «άνετα με υλικά χαμηλής συντήρησης. " Και επειδή το ζευγάρι, που έχει δύο εφήβους, είναι συγγραφείς και αυτο-περιγραφόμενοι εσωστρεφείς, ζήτησαν επίσης τόσες οικείες γωνίες για να κουλουριαστούν με ένα βιβλίο όσο το δυνατόν περισσότερο.


  • Εξωτερικό Martha's Vineyard Residence
  • είσοδος κατοικίας αμπελώνα της Μάρθας
  • Σαλόνι Martha's Vineyard με σκανδιναβικά έπιπλα
1 / 10

Albert Vecerka

Αυτό το εκπληκτικό σπίτι στο Martha's Vineyard σχεδιάστηκε για να είναι ένα ενεργειακά αποδοτικό κτήριο που ενσωματώνει το παθητικό σπίτι αρχές για τη μεγιστοποίηση του φυσικού αερισμού κατά τη διάρκεια του ζεστού καιρού και την ελαχιστοποίηση της απώλειας θερμότητας κατά τον κρύο καιρό », εξηγεί αρχιτέκτονας, Άντριου Φραντς. Το σπίτι βρίσκεται σε μια έκταση μισού στρεμμάτων και είναι προσανατολισμένη με τρόπο που του επιτρέπει να πιάνει τους σχεδόν σταθερούς επικρατούσες ανέμους. "Το σπίτι διατηρεί μια άνετη θερμοκρασία σχεδόν όλο το καλοκαίρι χωρίς κλιματισμό."

Προς το σκοπό αυτό, ο Franz διασφάλισε ότι η άνεση ήταν μέρος του DNA του νέου σπιτιού. «Υπάρχουν μεγάλοι χώροι, αλλά και δωμάτια με χαμηλή οροφή. Μερικά από τα μικρότερα υπνοδωμάτια έχουν ψηλές οροφές που ξεκινούν από έξι πόδια-έξι, επιτρέποντάς σας να ακούτε βροχή να πέφτει στην οροφή », λέει. Και παρά το εκτεταμένο μέγεθός του (περίπου 4.500 τετραγωνικά πόδια), το σπίτι εξακολουθεί να αισθάνεται μέτριο και ανεπίσημο: «Το πετύχαμε αυτό κάτω σε δύο ξεχωριστές κατασκευές που συνδέονται με μια γέφυρα και τοποθετώντας ένα τρίτο, το γκαράζ, στην μπροστινή αυλή για να ελαχιστοποιήσει το γενναιόδωρο του σπιτιού κλίμακα."

Ωστόσο, οι πελάτες δεν ήθελαν την κατοικία τους να είναι απλό αντίγραφο ενός παραδοσιακού εξοχικού σπιτιού. Ενώ τα ξεπερασμένα βότσαλα κέδρου και τα παραδοσιακά παράθυρα αναφέρονται στη σχεδιαστική κληρονομιά της περιοχής, η αρχιτεκτονική του σπιτιού είναι ουσιαστικά μοντέρνα. «Το σπίτι δεν είχε σκοπό να ξεγελάσει κανέναν να σκεφτεί ότι ήταν πρωτότυπο ή ιστορικό», λέει ο Franz. Πράγματι, επρόκειτο να είναι εντελώς πρωτότυπο, τόσο να ξεχωρίζει όσο και να συνδυάζεται - και σε αυτές τις μετρήσεις, αυτό το στολίδι ενός καλοκαιρινού καταφυγίου πετυχαίνει υπέροχα.

instagram story viewer