Το σπίτι της Νέας Υόρκης με έμπνευση από τη Σκανδιναβία του Jill Dienst

Το σαγηνευτικό διώροφο του Μανχάταν του αρχιτέκτονα John Pawson για τον έμπορο αντίκες Jill Dienst αφορά στην ποίηση του ήλιου και της σκιάς

Κάπου στο Μανχάταν, λίγα μόλις βήματα από τον ποταμό Hudson, είναι ένα από αυτά Ο Βρετανός αρχιτέκτονας John Pawson's πιο οικεία έργα. Πρόκειται για ένα οικογενειακό σπίτι, που έχει καταλάβει το λεξιλόγιο του με το να αλλάζει φως και εξαιρετικές αναλογίες, μια εκστατική γλώσσα που αποφεύγει τις συνήθεις περισπασμούς. Δεν υπάρχουν σανίδες. δεν υπάρχουν γείσοι. Οι τοίχοι με γυψοσανίδες είναι τόσο μαλακοί όσο σουέτ, και τα δάπεδα από ακατέργαστο ξύλο τόσο πεδιάδα όσο αυτά σε μια αγροικία. Το αποτέλεσμα είναι εφεδρικό, ακόμη και μοναστικό - απλώς μην το ονομάζετε μινιμαλιστικό.

«Δεν νομίζω ότι είναι καθόλου μινιμαλιστικό», λέει ο Pawson, με έναν τόνο που υποδηλώνει ότι η λέξη είναι λιμοκτονική και κακή. Αντίθετα, η καθαρότητα είναι ο στόχος του αρχιτέκτονα, είτε ο σχεδιασμός ενός κεραμικού δοχείου (ένα μπολ για το 1882 Ltd.), η ανακαίνιση ενός συγκροτήματος μοναστηριού (η Τσεχική Republic of Abbey of Our Lady of Nov of Dvur), ή σχεδιάζουμε ένα άλλο ξενοδοχείο Edition για τον Ian Schrager and Marriott (η τοποθεσία του West Hollywood θα ανοίξει το 2018). Στους εσωτερικούς χώρους του Pawson για τις νέες εγκαταστάσεις του Μουσείου Σχεδιασμού του Λονδίνου, το φως του ήλιου είναι τόσο υλικό όσο το terrazzo, το μάρμαρο και το έλατο.

Αυτή η ίδια αλχημεία παρατηρείται καθημερινά σε αυτό το διώροφο που βλέπει στο Hudson, όπου ο Jill Dienst, ιδιοκτήτης της Μέκκας των σκανδιναβικών αντικών Dienst + Dotter Antikviteterκαι ο σύζυγός της, Dan, σύμβουλος και επενδυτής εμπορικών σημάτων τρόπου ζωής, ζουν με την Emma, ​​την έφηβη κόρη τους και τρία σκυλιά, Country, Magic και Pistol. Η πρώτη μεγάλη αμερικανική προμήθεια της Pawson - το κατάστημα Calvin Klein της Madison Avenue, που ολοκληρώθηκε το 1995 - γύρισε το ζευγάρι κεφάλια, η καμμένη αισθητική της αντηχεί, με μοντέρνο τρόπο, το καθαρό σκανδιναβικό στιλ που είχε πάντα η Jill θαυμάζω Δεν πέρασε πολύς καιρός η ίδια και ο σύζυγός της έγιναν οι πιο ένθερμοι θαυμαστές του αρχιτέκτονα και, τελικά, παθιασμένοι συνεργάτες.


  • Η εικόνα μπορεί να περιέχει Έπιπλα Καρέκλα Σαλόνι Εσωτερικό Επιτραπέζιο Ανθρώπινο Τραπεζάκι Καφέ Χαλί και Σχεδιασμός Εσωτερικών
  • Η εικόνα μπορεί να περιέχει έπιπλα οικιακής διακόσμησης ξύλο και δάπεδα πουλιών
  • Αυτή η εικόνα μπορεί να περιέχει Έπιπλα Δάπεδα Ξύλο Δάπεδο Εσωτερικό Σχέδιο Στεγασμένο Στεγαστικό Τραπέζι και Δωμάτιο
1 / 16

Ο Jill Dienst ερευνά τη μοντέρνα και αντίκες σκανδιναβική επίπλωση του γραφείου.


«Σχεδιάζουμε μέρη γύρω από τον τρόπο που θέλουν να ζουν οι άνθρωποι», λέει ο Pawson για την εταιρεία του, «και αυτό που ήταν ωραίο είναι ότι ο Jill επρόκειτο πάντα να κατοικεί στο διαμέρισμα με όμορφα πράγματα». Αυτό επεκτείνεται στο μικρό πέτρινο δωμάτιο πλυντηρίων («Φαίνεται σαν μια ζωγραφική Vermeer», παρατηρεί ο Pawson), η οποία επικεντρώνεται σε ένα σουηδικό τραπέζι γύρω στο 1750, το αντικείμενο που λέει ο Jill επηρέασε το σύνολο Σπίτι. Έχοντας εργαστεί κάποτε για τον διακοσμητή Jacques Grange και τον αρχαίο Hervé Aaron, έχει ένα μάτι αετού για εκφραστικές λεπτομέρειες. Το μόνο ξύλο που βλέπουμε είναι το έλατο του Ντάγκλας, «το οποίο χρησιμοποιείται σε σκανδιναβικά αρχοντικά για αιώνες και είναι πιο μαλακό στην αφή από τα πυκνότερα ξύλα όπως η βελανιδιά», εξηγεί ο Jill. "Κανένα άλλο είδος δεν θα είχε νόημα για τον στόχο μας." Αυτό που παραμένει αόρατο είναι εξίσου άψογο. «Αυτός ο μικρός χώρος πίσω από τις αποκαλύψεις των πλωτών τοίχων είναι τελείως τελειωμένος», συνεχίζει, γελάει καθώς παροτρύνει έναν επισκέπτη να σκύψει και να κοιτάξει μέσα στο πιο λεπτό κενό. «Συνήθως δεν είναι, αλλά θα με τρελούσε αν δεν ήταν.»

Το αποκορύφωμα των πέντε ετών του σχεδιασμού, της κατασκευής και της διύλισης, το διώροφο ξεκίνησε ως ακατέργαστος χώρος, μια εντελώς κενή πλάκα. Αυτό που εξέπληξε τον Pawson σχετικά με την προμήθεια ήταν το ροζ-χρυσό δυτικό φως που λάμπει από τον ποταμό Hudson και η ευκαιρία, δεδομένης της δομής, να δημιουργήσει δωμάτια διπλού ύψους. Έτσι, ο μεγαλύτερος χώρος του κύριου επιπέδου είναι μια περιοχή πολλαπλών χρήσεων που εκτείνεται σε όλο το μήκος του διαμερίσματος. Στο δυτικό άκρο βρίσκεται ένα καθιστικό ενιαίου ύψους που διαθέτει μια μεγάλη, χαμηλή κοπή τζακιού. Το νεκρό κέντρο είναι μια περιοχή συγκέντρωσης που ανέρχεται στα 18 πόδια. Το ανατολικό άκρο της χωρικής ακολουθίας είναι ένας χώρος τραπεζαρίας, επίσης ενιαίου ύψους και όπου ο μακρινός τοίχος είναι επιφανειακός με πλακέτες Douglas-fir. Τεράστια παράθυρα, επενδυμένα με λευκές λευκές κουρτίνες, με νότιο προσανατολισμό, ενώ το κοκτέιλ το ηλιοβασίλεμα χύνεται μέσα από ένα απλό γυμνό παράθυρο που είναι σαν ένα μεσαιωνικό κόσμημα μέσα σε μια βαθιά γωνιακή αποκάλυψη.

Για την πλήρη ιστορία, εγγραφείτε τώρα και λάβετε αμέσως την ψηφιακή έκδοση.

instagram story viewer