Το διαμέρισμα της Νέας Υόρκης του Alfredo Paredes και του Brad Goldfarb

Ο συγγραφέας Brad Goldfarb έχει μάθει ένα ή δύο πράγματα από το να ζει με τον Alfredo Paredes, μια δύναμη σχεδιασμού εσωτερικών χώρων στο Ralph Lauren. Το διώροφο East Village του ζευγαριού αποτελεί απόδειξη της δημιουργικής τους συνέργειας

Προβολή διαφανειών

Όταν ζείτε με έναν ταλαντούχο σχεδιαστή, όπως έχω για σχεδόν 25 χρόνια, είναι λογικό να αναβάλλετε τον εμπειρογνώμονα σε θέματα κτιρίων φωλιών. Στην περίπτωσή μου, αυτός ο ειδικός είναι ο Alfredo Paredes, ένας από τους Ralph LaurenΤα μακροχρόνια πρωτότυπα και ο άνθρωπος που είναι υπεύθυνος για την καθοδήγηση της δημιουργίας των φημισμένων υποβλητικών περιβαλλόντων της εταιρείας - το οποίο μεταφράζεται σε όλα, από τη σχεδίαση καταστήματος έως την παρουσίαση προϊόντων. Σε καθένα από τα πέντε διαμερίσματα που είχαμε μοιραστεί ο Alfredo, έχω την τάση να του αφήνω να πάρει τα ηνία, ενώ ταυτόχρονα εκφράζω τις εγχώριες ευχές μου (μια λειτουργική κουζίνα, άφθονα ράφια, και ταπετσαρίες που λόγω του χρώματος και του υλικού τους θα αντέξουν * The New York Times, * για να ονομάσουν ένα λίγοι).

Μου θύμισε αυτή τη δυναμική πριν από λίγα χρόνια, όταν ένας μεσίτης μας εισήγαγε στο διώροφο East Village που τώρα καλούμε σπίτι. Δεν χρειάστηκε να είστε κορυφαίος σχεδιαστής για να ξέρετε ότι υπήρχε κάτι ιδιαίτερο για τα 2.500 τετραγωνικά πόδια ρετιρέ, που είχε άφθονο φυσικό φως, ψηλές οροφές και μεγάλη βεράντα - όλα διαθέτουν το σπίτι μας τότε Το Tribeca έλειπε. Ωστόσο, είχα ανησυχίες. Έχοντας λιθόστρωτα μαζί με την πάροδο του χρόνου, τα δωμάτια χρειάζονταν σοβαρή δουλειά. (Το κτίριο ήταν αρχικά ένα νοσοκομείο τη δεκαετία του 1920 και αργότερα έγινε σχολή μουσικής πριν από τις τρεις πρώτες τα δάπεδα μετατράπηκαν σε κατοικίες.) Ο Alfredo, ωστόσο, είχε δει το μέλλον μας και στεκόμασταν σε αυτό. «Αυτό το μέρος είναι καταπληκτικό», ψιθύρισε. Μετά από ένα χρόνο που έβλεπα λίστες σε όλο το κέντρο του Μανχάταν, ήταν μια αντίδραση που θα έκανα εκτός από την ακρόαση. Λίγους μήνες αργότερα το διαμέρισμα ήταν δικό μας.

Ωστόσο, αναγνώρισε ότι η ανακαίνιση δεν θα ήταν εύκολη. Το κλειδί, γνωρίζαμε, θα ήταν η μετατροπή της υπάρχουσας αισθητικής της δεκαετίας του '80 σε κάτι πιο ζεστό και διαχρονικό. Ο Άλφρεντο φαντάστηκε το χώρο ως ένδυμα καλλιτέχνη. Αλλά προκάλεσε επίσης τη ρομαντική διάθεση και το πνεύμα της αρχιτεκτονικής της Καλιφόρνια της δεκαετίας του '20 - κτίρια όπως το Chateau Marmont στο Δυτικό Χόλιγουντ, με τα πέτρινα δάπεδα και τις γοτθικές καμάρες. Η επίτευξη ενός ευαίσθητου συνδυασμού και των δύο θα σήμαινε μια σειρά από μεγάλες αλλαγές.

Για να μας βοηθήσουν να φτάσουμε στο ορατό σημείο λήξης, ο Alfredo και εγώ γυρίσαμε στον αρχιτέκτονα με έδρα τη Νέα Υόρκη Μάικλ Νιούμαν και ο διευθυντής του έργου του, Jairo (Jay) Camelo, με τον οποίο συνεργαστήκαμε στενά στο προηγούμενο διαμέρισμά μας. Ο Μάικλ υπενθυμίζει ότι τόσο για τον ίδιο όσο και για τον Τζέι αυτό που έκανε το duplex τόσο ενδιαφέρον να δουλέψει είναι ο τρόπος που τρέχει. «Ο επάνω όροφος δεν κάθεται ακριβώς πάνω στον κάτω όροφο», σημειώνει, «και υπάρχουν παράθυρα και στα τέσσερα πλευρές, έτσι αισθάνεται σαν σπίτι. Τούτου λεχθέντος, σαφώς χρειαζόταν κάποιες αρχιτεκτονικές χειρονομίες σε ένα μεγάλο κλίμακα.

Η εκτόξευση της πόρτας της ενιαίας βεράντας και των τεσσάρων πλευρικών παραθύρων στο κάτω επίπεδο και η αντικατάστασή τους με πέντε τοξωτά ανοίγματα ήταν το προφανές μέρος για να ξεκινήσετε. Ο Trickier βρήκε έναν τρόπο να διαμορφώσει μια πιο δραματική είσοδο στο διαμέρισμα - κάτι που τελικά επιλύσαμε αλλάζοντας τη θέση της σκάλας, ανοίγοντας το δρόμο για ένα μικρό φουαγιέ και την επόμενη αίθουσα πριν μπείτε στο σαλόνι / το φαγητό περιοχή. Στον επάνω όροφο, εν τω μεταξύ, μετατρέψαμε τα τρία υπνοδωμάτια με μέτρια διπλανά μπάνια σε ένα μάστερ σουίτα, πλήρης με γκαρνταρόμπα, και μια μελέτη όπου θα μπορούσα να γράψω (ξύστε ένα ακόμη πράγμα από την επιθυμία μου λίστα).

Ξέρω από το ότι δούλεψε μαζί με τον Alfredo σε διάφορες ανακαινίσεις που του αρέσει να δημιουργεί αντίθεση παίρνοντας κάτι παλιό και εισάγοντας σύγχρονα στοιχεία. Κάνοντας αυτό εδώ απαιτείται η προσθήκη κάποιας πρώτης πατίνας, μια στρατηγική που ακολούθησα αμέσως. Μια ποσότητα φυσικής λευκής βελανιδιάς κλήθηκε στο παιχνίδι - για επένδυση, ενσωματωμένες βιβλιοθήκες και ντουλάπια - όπως και το ακατέργαστο γύψο για το τοίχους, ξυλεία από ξύλο για την οροφή και γαλλικά ασβεστολιθικά πλακάκια για το δάπεδο, τα οποία προσδίδουν στους εσωτερικούς χώρους μια αίσθηση ηλικίας ανανεώθηκε. Όταν έφτασε στα έπιπλα, ψάξαμε για κομμάτια που είχαν έναν αέρα ιστορίας, αλλά αυτό, λόγω της κλίμακας, του σχήματος ή της απογυμνωμένης ποιότητάς τους, θα ένιωθε μοντέρνο. Μια μυϊκή κονσόλα με πέτρινες κορυφές εντοπίζει το μήκος ενός τοίχου στην τραπεζαρία, ενώ ένας μεγάλος κυκλικός πίνακας από καστανιά που ανακτάται αγκυροβολεί το χώρο. Ο Alfredo και εγώ τρώμε συχνά στο σπίτι (είμαι ένας άπληστος μάγειρας και πρόσφατα ξεκινήσαμε έναν ιστότοπο μαγειρικής, το Recipe Grinder), αλλά μάλλον ακαταστασία του τραπεζιού με καθίσματα, όταν είμαστε μόνο οι δυο μας, οι δεκάδες vintage καρέκλες Tolix στη βεράντα τραβούν απλά μέσα καθώς απαιτείται. Η ευελιξία είναι κάτι για το οποίο επιδιώξαμε σε όλο το διαμέρισμα, είτε σκαρφαλώνοντας την τηλεόραση σε ένα παλιό καβαλέτο (επιτρέποντας την περιστροφή της οθόνης), θέτοντας σε λειτουργία ένα ανάκλιντρο για τη μελέτη που θα της επέτρεπε να διπλασιαστεί ως δωμάτιο επισκεπτών, ή να κρύψει ρούχα πίσω από τις πόρτες της ντουλάπας, έτσι ώστε η γκαρνταρόμπα μας θα μπορούσε επίσης να λειτουργήσει ως γαλήνιος χώρος εργασίας για Άλφρεντο.

στην πραγματικότητα γαλήνιος θα μπορούσε κάλλιστα να είναι η υπερισχύουσα διάθεση του διαμερίσματος, το οποίο - τέλειο αν και για διασκέδαση - είναι το ιδανικό μέρος για χαλάρωση. Κανένα σημείο δεν εξυπηρετεί καλύτερα αυτόν τον σκοπό από το υπνοδωμάτιο μας, όπου τρεις από τους τοίχους είναι επενδεδυμένοι με χοντρές λευκές κουρτίνες που, όταν είναι κλειστές, εμποδίζουν τον ήχο και το φως. Ο Άλφρεντο ήθελε ένα σκηνικό που θα μας περιβάλλει όπως κάνει ένα σκοτεινό δωμάτιο ξενοδοχείου, και αυτό ακριβώς έχουμε. Αυτό ακριβώς θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί δύο παιδιά σαν εμάς, που ήταν πάντα στο δρόμο μας, τώρα δεν θέλουν ποτέ να φύγουν από το σπίτι.

Κάντε κλικ εδώ για να μπείτε στο εκπληκτικό διαμέρισμα της Νέας Υόρκης του δημιουργικού ζευγαριού.

instagram story viewer