Το Malibu Beach House του Jason Statham ενσαρκώνει τη σύνδεσή του με τη φύση

Το μακιγιάζ του Άγγλου ηθοποιού για σέρφινγκ σπίτι περιλαμβάνει πολλά δανέζικα έπιπλα μεσαίου αιώνα και τη δική του φωτογραφία

Για τον Άγγλο ηθοποιό Jason Statham, η απόφαση το 2009 να αγοράσει ένα παραθαλάσσιο σπίτι Malibu δεν ήταν μέρος του σχεδίου. Δεν ήξερε καν αν θα ήταν μια καλή επένδυση. Όλη η ώθηση, η ιδέα προέκυψε ενώ έμενε με έναν φίλο στο σπίτι του στο Μαλιμπού. «Μου επηρέασε πολύ», θυμάται. «Στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν φτάνουμε πολύ στην παραλία και αυτά τα σπίτια έχουν εξαιρετική σύνδεση με τον ωκεανό και φύση." Οι πρωινές βόλτες κατά μήκος της άμμου βλέπουν την άφθονη θαλάσσια ζωή και αποδεικνύονται οι σέρφερ που οδηγούν ακαταμάχητος. «Ήμουν αρκετά στο Λος Άντζελες, αλλά σκέφτηκα, αυτό είναι το μέρος που θέλω να ζήσω», λέει ο Statham.

Από την άμμο, διάλεξε το τέλειο μαξιλάρι του χωρίς καν να ξέρει ότι ήταν στην αγορά - «πραγματικά κουρασμένος παλιό σπίτι για σέρφινγκ », περιγράφει: τρέξιμο και ψεκασμό με αλάτι, αλλά σε ένα πανέμορφο περιβάλλον χαμηλό στο παραλία. «Αν έχω ποτέ σπίτι, θα ήταν έτσι εκεί», θυμάται να λέει. «Είχε μια πολύ καλή σύνδεση με την άμμο και τη θάλασσα, όλα πλαισιωμένα μέσα σε αυτό το παράθυρο.» Ο Statham το αγόρασε σε σύντομο χρονικό διάστημα και γρήγορα ξεκίνησε μια σχολαστική ανακατασκευή του διατήρησε το αποτύπωμα και τα βασικά αρχιτεκτονικά στοιχεία - αυτό το παράθυρο εικόνας ακριβώς στη γραμμή του ακινήτου, ένα τζάκι από τούβλα και μια κεκλιμένη οροφή που προστατεύει το νότιο σπίτι από το σκληρό μεσημέρι ήλιος. «Πολλά από τα αρχικά χαρακτηριστικά ήταν πραγματικά αρκετά ελκυστικά», λέει, κοιτάζοντας πίσω.

Ο Statham κάθεται σε μια vintage περιστρεφόμενη καρέκλα Hans Wegner στον υπολογιστή του στο γραφείο όπου όχι μόνο τείνει να δουλεύει σημαντικά, αλλά επίσης ακούει reggae από τους ισχυρούς, αρχιτεκτονικούς του Bowers & Wilkins Ηχεία.

Φωτογραφία: Daniel Smith

Στην επανάληψη του Statham, η surf surf έγινε άνετη, κομψή και γαλήνια. Το εξωτερικό του μαύρου κέδρου έρπητα ζωστήρα με χαλκό υδρορροές που γίνονται πράσινο από το αλάτι του δίνει μια ορισμένη κομψότητα. Ως κάποιος που παρατηρεί λεπτομέρειες στο περιβάλλον του, ο Στάθαμ πήρε ενδείξεις για την υλικοτεχνία από διαφορετικά κτίρια και σπίτια, συγκεκριμένα εκείνα του Richard Neutra. «Ήθελα να διατηρήσω ό, τι υπήρχε πριν αλλά να το κάνω να φαίνεται πιο στιβαρό», λέει ο ηθοποιός, ο οποίος άνοιξε τη διάταξη των περίπου 4.000 τετραγωνικών ποδιών, έτσι «ανά πάσα στιγμή είστε συνδεδεμένοι με τη θάλασσα. " Επέκτεινε επίσης την προσωπική του σχέση, μεταφράζοντας τις δεξιότητές του στο σκέιτμπορντ στο νερό με τη βοήθεια του θρύλου του Μαλιμπού του Longuji Μασούδα.

Όταν έφτασε στους εσωτερικούς χώρους, ο Στάθαμ ανέλαβε τη δουλειά ο ίδιος. «Ένας σχεδιαστής θα βάλει ακριβώς αυτό που θέλει και θα πρέπει να ζήσεις μαζί του», σχολιάζει. Ερχόμενος από ένα σπίτι μετά το ποτάμι στο Δυτικό Χόλιγουντ, ήταν «παθιασμένος» με την παρουσίαση δανέζικων επίπλων του μεσαίου αιώνα στο νέο σπίτι του Σαββατοκύριακου. «Δεν ήθελα ένα μέρος που ήταν πολύ πολύτιμο ή πολύ επιβλητικό, οπότε όλα είναι παλιά και έζησαν και σε μία μόνο παλέτα», λέει. Ο Στάθαμ προμήθευσε τα έπιπλα και το φωτισμό του στη Δανία 50, όπου ξεκίνησε μια φιλία με τον ιδιοκτήτη Wayne Marmorstein. «Ήταν η σωτηρία μου για αυτό το έργο, κυριολεκτικά το μόνο άτομο από το οποίο παίρνω πράγματα», λέει ο Statham. «Πήρα μια εκπαίδευση από αυτόν». Ο σκανδιναβικός ενθουσιασμός του ηθοποιού ενημέρωσε την αισθητική ολόκληρης της κατοικίας του. Ο Marmorstein τον εισήγαγε και στον κόσμο των κεραμικών, βοηθώντας τον να ανακαλύψει τη δουλειά του Δανού αγγειοπλάστη Axel Salto, τώρα πασπαλισμένο.

Η ήσυχη κύρια κρεβατοκάμαρα - αξεσουάρ με λαμπτήρες από τη Δανία 50 και ράφια τικ με ασπρόμαυρη φωτογραφία - ανοίγει σε μικρό μπαλκόνι που κοιτάζει κάτω από την κεκλιμένη οροφή στην παραλία, μια θέα που είναι ευτυχώς χωρίς έντονο φως, λέει ο Statham: «Η κεκλιμένη οροφή δημιουργεί απίστευτη σκιά σε όλα τα παράθυρα, σχεδόν σαν την κορυφή ενός καπέλου του μπέιζμπολ, και σας επιτρέπει να μην έχετε φανταχτερά περσίδες και παράθυρο θεραπείες. "

Κατά την οργάνωση επίπλων και εξοπλισμών, ο Statham επέλεξε την πρακτικότητα σε σχέση με την επινοημένη επιμέλεια. Για αυτόν, κυριαρχεί η άνεση. «Ήθελα να έρθω από την παραλία και να πέσω στα σορτς μου - ωραία και εύκολη». Ο τεράστιος προσαρμοσμένος καναπές που περιβάλλει το δωμάτιο με θέα στην παραλία ενσωματώνει τέλεια αυτήν την επιθυμία. είναι το αγαπημένο του μέρος για ψέματα και να πάρει το «όμορφο φάσμα χρωμάτων και διαθέσεων» της φύσης. Στο σαλόνι, ένας σχεδιαστής πιθανότατα θα είχε επιλέξει προσεκτικά περιέργειες και βιβλία για τα μεγάλα ράφια που πλαισιώνουν το κυρίαρχο τζάκι από τούβλα, όπου έρχονται το χειμώνα, αυτός, η σύντροφός της Rosie Huntington-Whiteley, και ο δύοχρονος τους, όπως να καθίσει. «Αλλά δεν ήθελα να βγω έξω και να αγοράσω έναν τόνο βιβλίων για να το βάλω στο ράφι», λέει ο Statham. «Νόμιζα ότι θα πάω να αγοράσω ένα ξύλο. Γεμίζει μια τρύπα και όχι μια ιδέα σχεδιασμού, αλλά στο τέλος φαινόταν πολύ καλό! "

Χωρίς να θέλει να αισθάνεται πιεσμένη να βρει γρήγορα μεγάλα έργα τέχνης για τους τοίχους, ο Statham πρόσθεσε πλωτά ράφια τικ σε όλο το σπίτι. Η αναγκαιότητα τον οδήγησε να πάρει τη δική του κάμερα με ασπρόμαυρη ταινία ενώ έβαζε διακοπές στο Amangiri της Γιούτα, τραβώντας κάποιες λήψεις για να τα πλαισιώσει. Με την πάροδο του χρόνου πρόσθεσε εικόνες από τον Richard Misrach, τον φωτογράφο skateboard της δεκαετίας του '70 Hugh Holland και τον LeRoy Grannis, ο νονός της φωτογραφίας σερφ - παρόλο που συνειδητοποιεί ότι "είναι ελαφρώς κλισέ να έχεις φωτογραφίες σε σερφ σπίτι."


  • Αυτή η εικόνα ενδέχεται να περιέχει καρέκλα επίπλων σε εσωτερικούς χώρους Τραπεζαρία τραπεζιού Τραπέζι τραπεζαρίας επιτραπέζιο και ξύλο
  • Αυτή η εικόνα μπορεί να περιέχει Έπιπλα Σαλόνι Εσωτερικού Χώρου Σχεδιασμός Επιτραπέζιου Κτιρίου και Τραπεζάκι Καφέ
  • Αυτή η εικόνα μπορεί να περιέχει Έπιπλα Στέγαση Τραπεζάκι Καφέ Τραπεζάκι Καφέ Σαλόνι και Καναπές
1 / 11

Τα πλωτά ράφια τικ στην τραπεζαρία - που εγκαταστάθηκαν από τον ξυλουργό που είχε κάνει το κατάστρωμα του Statham - ήταν μια αντίδραση στο ότι δεν είχε ένα αρκετά μεγάλο έργο τέχνης για να κρεμάσει πάνω από το δανικό του τραπέζι και τον Niels O. Καρέκλες Møller. Κρατούν μερικά κομμάτια του Δανού αγγειοπλάστη Axel Salto. «Μου αρέσει πολύ τα πράγματα του. κάθε φορά που βλέπω ένα το παίρνω », λέει ο Statham, προσθέτοντας,« Νομίζω ότι το τελικό αποτέλεσμα ήταν σχεδόν προτιμότερο από το να έχω κάποιο μεγάλο πίνακα εκεί ».


Ανακαλύψτε το AD PRO

Ο απόλυτος πόρος για επαγγελματίες της βιομηχανίας σχεδιασμού, που σας έδωσαν οι συντάκτες του Αρχιτεκτονική πέψη

Βέλος

Από την τέχνη έως τις καρέκλες - τη συντριπτική πλειοψηφία του Hans Wegner - πολλά πράγματα έχουν έρθει και έχουν περάσει κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας, σε άλλες ιδιότητες ή αποθήκες. Είναι η διαδικασία που αγαπά, καταλαβαίνοντας τα όλα. Λέει ο Statham, «Έχω τόσες πολλές επαναλήψεις με διαφορετικά κομμάτια επίπλων εκεί - είναι μέρος της διασκέδασης. Είναι ένα διαρκές κινούμενο πείραμα σχεδιασμού. " Αυτό που κατά κάποιον τρόπο αντικατοπτρίζει το συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον του. «Ζώντας στο δάσος, στα βουνά ή στην άκρη της παραλίας», λέει ο Statham, «εκείνα τα πολύτιμα μέρη όπου συνδέεστε με τη φύση - είναι ένα πραγματικό προνόμιο».

Η Branden και η Rayni Williams του ομίλου Williams & Williams Estates έχουν τη λίστα.

instagram story viewer