Τα γραφεία Natural Oak Kitchen και ένας φεγγίτης είναι τα αστέρια αυτής της ανακαίνισης κουζίνας

Μια ενσωματωμένη δεξαμενή δρυός ενσωματώνει έξυπνα επιπλέον χώρο αποθήκευσης.

ΓΑΛΛΙΚΟ + ΤΥΠΟΣ

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο όρος «αρχιτεκτονική κελάρι» περιγράφει σπίτια που εμφανίζονται παραδοσιακά από μπροστά και διαθέτουν μοντέρνα προέκταση στο πίσω μέρος. Αυτό το συνηθισμένο φαινόμενο είναι αποτέλεσμα αυστηρών νόμων διατήρησης που στοχεύουν στη διατήρηση της ιστορικής προβολής του δρόμου, ενώ επιτρέπουν στους κατοίκους να ανακαινίζονται πίσω από την πρόσοψη. Τοπικοί αρχιτέκτονες όπως ο Τζορτζ Μπράντλεϊ, διευθυντής στούντιο στο Λονδίνο Bradley Van Der Straeten και οικοδεσπότης του Ένα άλλο Podcast αρχιτεκτονικής, είναι πολύ εξοικειωμένοι με αυτούς τους περίπλοκους κανόνες. Για να ενημερώσει μια τυπική βικτοριανή ταράτσα, αυτός και η ομάδα του έπρεπε να περιηγηθούν σε μια ατελείωτη λίστα κωδικών.

Ο στόχος ήταν να παραχθεί μια ευρύχωρη, γεμάτη με φως κουζίνα χωρίς να ανεβεί η χαμηλή οροφή ή να ξεπεραστούν οι περιορισμοί ύψους στο όριο με τον γείτονα. Για να το επιτύχει αυτό, ο Γιώργος φαντάστηκε μια κεκλιμένη γυάλινη οροφή στην κορυφή της πλευρικής προέκτασης. Στο εσωτερικό, μια καμπύλη άκρη κυματίζει μέχρι το φεγγίτη για να μεγιστοποιήσει την ένταση και την έκθεση του βόρειου ήλιου, δημιουργώντας ένα ευάερο δωμάτιο με απαλό, απαλό φως της ημέρας.

Οι πελάτες ζήτησαν επίσης μοντέρνα φινιρίσματα, έτσι μια κλασική, μονοχρωματική εμφάνιση ξύλου ήταν η προφανής επιλογή. Προσαρμοσμένα μπροστινά ντουλάπια με χωνευτές λαβές σε σχήμα φεγγαριού φτιαγμένες από φυσική βελανιδιά. Το ίδιο είδος προήλθε για την ενσωματωμένη δεξίωση, την επένδυση τοίχου και τα κατασκευασμένα δάπεδα. Με μια σαφή σύνδεση με τον κήπο πέρα, μια γαλήνια, οργανική αίσθηση επιτεύχθηκε.

Τοποθεσία: «Το Λονδίνο είναι μια πόλη που αποτελείται από ένα συγκρότημα μικρών χωριών και το Crouch End είναι ένα από τα ωραιότερα», εξηγεί ο George. Είναι πιο έξω από την πόλη, αλλά βρίσκεται σε έναν λόφο, οπότε έχει καλό αέρα και καλή θέα. Γενικά, οι ιδιότητες είναι γενναιόδωρες εκεί. Είναι μια ωραία, οικογενειακή γειτονιά. "

Η κουζίνα πριν στερούσε φως και χώρο.

Το πριν: Με χαμηλές οροφές και απαλό κίτρινο, ντουλάπια σε στιλ Shaker, η αρχική κουζίνα δεν προοριζόταν για διαβίωση. Το στενό, ορθογώνιο δωμάτιο ήταν κάποτε ένα τέταρτο εξυπηρέτησης, οπότε η διαρρύθμισή του ήταν ανεπαρκής για σύγχρονη χρήση.

Η έμπνευση: «Οι πελάτες ήταν πολύ πρόθυμοι να είναι αρκετά διαχρονικοί, αρκετά ελάχιστοι, αλλά και πολύ κλασικοί,» θυμάται ο George. «Μας άρεσαν πολύ η ιδέα της φυσικής γης της ξυλείας, αλλά δεν ήθελαν κάτι που έμοιαζε με μανία ή είδος funky, οπότε πολλά από τα σχέδια είναι αρκετά αιώνια».

Τετραγωνικό μήκος σε πόδηα: 35 τετραγωνικά μέτρα (περίπου 377 τετραγωνικά πόδια)

Προϋπολογισμός: «Για μια τυπική επέκταση όπως αυτή, θα κοίταζες περίπου £ 3.000 ανά τετραγωνικό μέτρο χωρίς φόρους», εκτιμά ο George. Αυτό είναι περίπου 359 $ ανά τετραγωνικό πόδι.

Μια ενιαία, τεράστια περιστρεφόμενη πόρτα ανοίγει την κουζίνα μέχρι την πίσω αυλή.

ΓΑΛΛΙΚΟ + ΤΥΠΟΣ

Κύρια συστατικά:

Μπροστά γραφείων, επενδύσεις τοίχου, ράφια και πάγκοι: Custom Natural Oak από ξυλουργό Τζαϊ Μπρόντι. «Θέλαμε να διατηρήσουμε την παλέτα πραγματικά απλή», λέει ο Τζωρτζ. «Η βελανιδιά ήταν το κύριο υλικό που χρησιμοποιήθηκε για την κουζίνα. Το βασικό ήταν ότι συνεργαστήκαμε με έναν ξυλουργό που γνωρίζαμε, ποιος είναι φίλος της εταιρείας και με τον οποίο είχαμε συνεργαστεί στο παρελθόν. Είναι πραγματικός τεχνίτης και ειδικός. "

Παρκέ:Ξύλο και πέρα Μηχανική Φυσική Δρυς. «Ο πελάτης ανησυχούσε πραγματικά για υπερβολική χρήση βελανιδιάς, έτσι ήταν ίσως η πιο δύσκολη απόφαση φτιάξτε - έχοντας τα δάπεδα και τα κουφώματα όλα τα ίδια - αλλά ήμασταν πολύ πεπεισμένοι ότι θα λειτουργούσε ", Τζωρτζ θυμάται.

Τραπέζι και καρέκλες: Το δικό του πελάτη

Countertops και Backsplash: Σιλικόνη.«Έχει απλώς μια ωραία, λεπτή υφή, αλλά δεν είναι πολύ δυνατή. Συνδυάζεται στο παρασκήνιο », εξηγεί ο Γιώργος.

Φωτισμός:Κρεμαστό υλικό νέου έργου σε ανοιχτό γκρι σκυρόδεμα, Tom Dixon Boom Wall Light σε μαύρο και Astro Lighting Eclipse στρογγυλό LED απλίκα

Βαφή τοίχου:Dulux Pure Brilliant Λευκό

Βρύση:Βρύση κουζίνας Grohe Minta με ένα χέρι στο SuperSteel

Φούρνος:Bosch

«Ο κύριος λόγος για την ύπαρξη ανοιχτών ραφιών προήλθε από το να βλέπεις μια καταπληκτική συλλογή ουίσκι που είχαν οι πελάτες όταν επισκεφθήκαμε για πρώτη φορά το σπίτι», λέει ο George.

ΓΑΛΛΙΚΟ + ΤΥΠΟΣ

Γυαλί:Maxlight Περιστρεφόμενη πόρτα, παράθυρο κουτιού και φεγγίτης. «Είναι μια γενναία κίνηση από τους πελάτες ότι μόνο το ήμισυ της πλάτης είναι ανοιχτό», αποκαλύπτει ο Τζωρτζ. "Είναι μια μεγάλη περιστρεφόμενη πόρτα, αλλά στην πραγματικότητα προτιμούσαμε πολύ απλώς όλες τις πλήρεις συρόμενες πόρτες, γιατί είναι πολύ ωραίο να έχουμε αυτό το άνετο, μικρό γωνιακό κάθισμα."

Υπόστεγο και φράχτη: Προσαρμοσμένο ξύλο Larch. «Θέλαμε να αισθάνεται απρόσκοπτη, έτσι φαίνεται ότι η κουζίνα ρέει προς τα έξω», λέει ο George. «Κάνει το χώρο να αισθάνεται μεγαλύτερο.»

Εξωτερική επένδυση και βεράντες: Ανακυκλωμένα τούβλα. «Υπήρχαν εναπομείναντα τούβλα από την κατεδάφιση και ο οικοδόμος τα έκοψε σε λεπτά πλακάκια και τα έβαλε στο δομικό μπλοκ στην πλαϊνή προέκταση», εξηγεί ο Τζωρτζ. "Είναι ένας ενδιαφέρων τρόπος εξοικονόμησης χρημάτων για τη χρήση υλικών που υπήρχαν εκεί και των δεξιοτήτων που ήταν επιτόπου."

«Το ξανακοιτάζουμε τώρα και είναι πολύ προφανές και απλό να κάνουμε, αλλά στην πραγματικότητα δεν το κάναμε ούτε το σκεφτήκαμε προηγουμένως», λέει ο Τζωρτζ για την κεκλιμένη γυάλινη οροφή. "Δεν το είχαμε δει κάπου αλλού, δεν είναι κάτι που σηκώσαμε από κάποιον. Δεν είχε γίνει σε τέτοιο πλαίσιο. "

ΓΑΛΛΙΚΟ + ΤΥΠΟΣ

Η πιο τρελή απόλαυση: Το τζάμι και οι πάγκοι ήταν οι πιο ακριβές αγορές.

Sneakiest αποθήκευση: "Είναι προφανώς αρκετά ακριβό να είναι προσαρμοσμένο για κουφώματα και υπήρχε μια σαφής εμφάνιση που θέλαμε, αλλά για να το κάνουμε πιο προσιτό, χρησιμοποιήσαμε τυπικά σφάγια. Όλα τα εσωτερικά ντουλάπια προέρχονται από μια διαδικτυακή εταιρεία », παραδέχεται ο George.

Το καλύτερο κομμάτι: Το ήπιο φυσικό φως, που παράγεται με βόρεια έκθεση και την καμπύλη οροφής, είναι το αγαπημένο στοιχείο του Γιώργου. «Έχει τέτοια λάμψη και είναι πολύ χαλαρωτικό», σκέφτεται.

Τι δεν θα έκανα ξανά: Ο Γιώργος δεν θα άλλαζε τίποτα.

Τελικός λογαριασμός: «Αυτό το έργο παραδόθηκε κάτω από τον προϋπολογισμό, χάρη σε έναν καλό κατασκευαστή και έλαβε όλες τις αποφάσεις πριν ξεκινώντας την κατασκευή - ένα πολύ σπάνιο φαινόμενο και το νούμερο ένα συμβουλή που πρέπει να δοθεί στους πελάτες », λέει ο George.

instagram story viewer