Σχεδίαση του David Adjaye για το Μουσείο Τέχνης του Πανεπιστημίου New Princeton

Δύο χρόνια στη δημιουργία, ο πορώδης σχεδιασμός του αρχιτέκτονα θα ανακαλύψει εκ νέου έναν πολιτιστικό κόμβο στην εμβληματική πανεπιστημιούπολη Ivy League

Στον ιστορικό πυρήνα της πανεπιστημιούπολης του, το Πανεπιστήμιο του Πρίνστον σύντομα θα λάβει έναν νέο πολιτιστικό φάρο. Παρουσιάστηκε πρόσφατα, ο σχεδιασμός για το μουσείο τέχνης του από το AD100 και ο βραβευμένος αρχιτέκτονας Royal Gold Medal Sir David Adjaye θα δημιουργήστε ένα πορώδες, ευέλικτο κτίριο, ένα υποκατάστατο της τρέχουσας κατοικίας των συλλογών του πανεπιστημίου ιστοσελίδα. Σε συνεργασία με τον διευθυντή του μουσείου James Steward και την εταιρεία αρχιτεκτονικής Cooper Robertson, ο Adjaye πρότεινε μια ανακατασκευή που θα διπλασιάσει τα τετραγωνικά πλάνα της υπάρχουσας εγκατάστασης, να εισαγάγει έναν σύγχρονο σχεδιασμό που αναφέρεται στους ιστορικούς γείτονές του και να δώσει στο μουσείο μια νέα αίσθηση προσβασιμότητας όταν ανοίγει 2024.

Η είσοδος και το Grand Stair προσφέρουν καλωσόρισμα και πρόσβαση στον δεύτερο και τρίτο όροφο.

Φωτογραφία: Ευγενική προσφορά των Adjaye Associates

Το υπάρχον μουσείο είναι ένα «συνονθύλευμα διαφορετικών επεκτάσεων και χρόνων που έχουν συγκολληθεί», περιηγηθείτε έτσι Οι γκαλερί της είναι δύσκολες και ορισμένοι χώροι έχουν γίνει πιο εμφανείς από άλλους λόγω της ορατότητας, εξηγεί ο Adjaye. Η τρέχουσα μορφή της «περιορισμένες ευκαιρίες επιμελητή», προσθέτει ο αρχιτέκτονας του πανεπιστημίου Ron McCoy και «δεν κάλυπτε τις ακαδημαϊκές ανάγκες ενός σύγχρονου μουσείου διδασκαλίας και δεν είχε χώρος για δημόσιες εκδηλώσεις. " Το νέο τριώροφο κτίριο θα αποτελείται από επτά συνδεδεμένα περίπτερα που επιτρέπουν την ταυτόχρονη έκθεση σημαντικού αριθμού έργων σε ένα επίπεδο. Εκτός από τη δημιουργία περισσότερων ευκαιριών για ανακάλυψη στη συλλογή, ο σχεδιασμός σχεδιάζει γκαλερί που εναλλάσσονται σε μέγεθος, μειώνοντας την κόπωση που μπορεί να φέρει η ομοιότητα σε έναν επισκέπτη. «Το εσωτερικό ενισχύει την αφήγηση της τέχνης», λέει ο Adjaye, ο οποίος αναφέρει το λόμπι τριπλού ύψους, συνδεδεμένο με την υπάρχουσα βιβλιοθήκη και το Grand Hall, ένα χώρο στην καρδιά του κτιρίου για ανοιχτή αποθήκευση ή διαλέξεις, καθώς και άλλα στοιχεία του νέου μουσείου που θα φέρουν τους μαθητές, τους καθηγητές και τους επισκέπτες πιο κοντά σε περισσότερη τέχνη από ποτέ πριν.

Το Grand Hall διπλού ύψους βρίσκεται στην καρδιά του μουσείου. Θα λειτουργεί ως αίθουσα διαλέξεων και χώρος παραστάσεων και θα φιλοξενήσει πολλές από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις του μουσείου.

Φωτογραφία: Ευγενική προσφορά των Adjaye Associates

Σε κεντρική τοποθεσία στη διασταύρωση των αξόνων της πανεπιστημιούπολης και αρκετών διαγώνων, το μουσείο είναι ώριμο να είναι ένας κόμβος συγκέντρωσης. Ωστόσο, ο κλειστός χαρακτήρας του υφιστάμενου κτηρίου δεν προκαλεί ενδιαφέρον για τους περαστικούς. «Η τοπογραφία της πανεπιστημιούπολης του Πρίνστον και η μορφολογία της αρχιτεκτονικής της, εδώ και πολύ καιρό σήμαινε ότι ο χώρος, όπως το νερό, κυλά ελεύθερα κατά μήκος των κτηρίων και των ρευμάτων προς τη λίμνη Carnegie. Ο νέος σχεδιασμός του Μουσείου Τέχνης του Πανεπιστημίου του Πρίνστον εγκαθίσταται τέλεια σε αυτό το ρεύμα σαν ένα αρχιπέλαγος », εξηγεί ο Guy Nordenson, καθηγητής του αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον, σημειώνοντας επίσης ότι «είναι συνυφασμένη με τη γύρω φύση και την αρχιτεκτονική που βλέπει από όλες τις πλευρές, δημιουργώντας πολλαπλές προβολές προς τα έξω και μέσα. " Με ένα διαπερατό ισόγειο κάτω από μερικά σοφίτα, το Adjaye δημιούργησε «μια δομή όλων των μετώπων και όχι πίσω», το λέει ο αρχιτέκτονας. «Όχι μόνο οι μαθητές μπορούν να υφαίνουν σε ολόκληρο τον ιστότοπο, αλλά υπάρχει σχέση με τα άλλα κτίρια της πανεπιστημιούπολης» μέσω του υλικού - χάλκινο, γυαλί και πέτρα, όπως η συλλογική συλλογική γοτθική δομή της πανεπιστημιούπολης - και ορατές γραμμές από τη νέα μουσείο.

Το νέο μουσείο συγκρότημα όπως φαίνεται από τη νοτιοδυτική γωνία, με το Dod Hall στα αριστερά. Οι εξωτερικές βεράντες εδώ μπορούν να φιλοξενήσουν έως 2.000 άτομα.

Φωτογραφία: Ευγενική προσφορά των Adjaye Associates

Adjaye, του οποίου η προηγούμενη εμπειρία μουσείου τέχνης περιλαμβάνει το Smithsonian National Museum of African American History and Culture στην Ουάσινγκτον, D.C. Ruby City στο Σαν Αντόνιο; και το Μουσείο Στούντιο στο Χάρλεμ, πιστεύει ότι αυτός ο σχεδιασμός είναι ένα παράδειγμα ενός νέου τύπου μουσείου διδασκαλίας. Όπως εξηγεί: «Είναι μια σύνθεση τέχνης, μάθησης και κοινωνικών ευκαιριών που ενισχύουν τη θέση της και των δύο ένα κέντρο και πολιτιστική πύλη για τις τέχνες και τις ανθρωπιστικές επιστήμες στην πανεπιστημιούπολη και έναν προορισμό για τους επισκέπτες γύρω από το κόσμος."

Τέσσερα κιόσκια, που βρίσκονται σε κάθε γωνία του νέου συγκροτήματος, θα έχουν μεγάλο ύψος 18 πόδια οροφές, φωτισμός ημέρας, δάπεδα από σκληρό ξύλο και ένα σύστημα οροφής Glulam που ενσωματώνει πολλούς από τους χώρους συστήματα.

Φωτογραφία: Ευγενική προσφορά των Adjaye Associates
instagram story viewer