Ένα ιστορικό καλοκαιρινό σπίτι στο Hamptons ανανεώνεται χαριτωμένα για να αντικατοπτρίζει στοιχεία μοντέρνου σχεδιασμού

Η τελευταία ενσάρκωση ενός συγκροτήματος Sagaponack, Νέα Υόρκη, που ενημερώθηκε από τον Christof: Finio Architecture, ενσωματώνει επιδέξια αλλαγές και προσθήκες που εκτείνονται σε τέσσερις δεκαετίες

Αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε αρχικά στο τεύχος Αυγούστου 2013 του Architectural Digest.

Σκεφτόμαστε συχνά τα σπίτια ως αντικείμενα, πράγματα που κατασκευάζονται, χρησιμοποιούνται και ίσως τελικά μεταβιβάζονται σε άλλους. Στην πορεία, πολλές αλλάζουν και μεγαλώνουν, χάρη στην προσθήκη μιας νέας πτέρυγας, ας πούμε, ή ενός τελικού υπογείου. Αλλά ορισμένα σπίτια κάνουν κάτι πιο περίπλοκο - ωριμάζουν.

Τουλάχιστον αυτός είναι ένας τρόπος να δούμε την εξέλιξη του καλοκαιρινού σπιτιού που ανήκει στους Μανχάτανι, Stephen Harvey, Αιγυπτιολόγος και Perry Sayles, δικηγόρος. Βρίσκεται στο χωριό Sagaponack, στο East End του Long Island, η κατοικία με βότσαλα βρίσκεται υπέροχα κρυμμένη σε έναν χλοώδη, δασώδη χώρο, με την ηρεμία του να κρύβει μια συναρπαστική ιστορία.

Η προέλευση του σπιτιού ανάγεται στα μέσα της δεκαετίας του 1970, όταν ο διάσημος αρχιτέκτονας Tod Williams απέκτησε την πλοκή για να χτίσει ένα σπίτι. Το τοπίο του Hamptons ήταν πιο αγροτικό τότε, χρησιμεύοντας ως εκθεσιακός χώρος για νεωτεριστές όπως ο Peter Blake, ο Charles Ο Gwathmey και ο Norman Jaffe, που διέσχισαν τα χωράφια με πληθώρα κατοικιών που μερικές φορές συγκλόνισαν το γείτονες.

Ο Ουίλιαμς πήγε σε διαφορετική κατεύθυνση. Πλησιάζοντας τους αγρότες της περιοχής, αγόρασε τρία κτίσματα με βότσαλα: ένα μέγεθος αχυρώνα, με το αποτύπωμα ενός μικρού σπιτιού. ένα λίγο περισσότερο από ένα υπόστεγο? και το τρίτο στο μεταξύ, το μέγεθος ενός μέτριου γκαράζ. Αφού τους έφερε φορτηγά στο δρόμο προς τη γη του, τακτοποίησε τις δύο μικρότερες κατασκευές με τη φροντίδα του Miesian γύρω από το μεγαλύτερο, συνδέοντάς τα με γυάλινους τοίχους και εξοπλισμό των ακατέργαστων εσωτερικών ξύλων με τζάκι από τούβλα, απλή κουζίνα και ύπνο χώροι.


  • Η εικόνα μπορεί να περιέχει Grass Plant Housing Building House House Pool Pool and Water
  • Η εικόνα μπορεί να περιέχει Επιτραπέζιο Σαλόνι Σαλόνι Στεγασμένο Στεγασμένο Κτίριο Τραπέζι και Καναπές
  • Η εικόνα μπορεί να περιέχει ενδυμασία παπουτσιών για παπούτσια από ξύλο ξύλου για ανθρώπινο πρόσωπο, κοντραπλακέ και Jj Rendn
1 / 14

Ο Perry Sayles και ο Stephen Harvey προσκάλεσαν τους αρχιτέκτονες Taryn Christoff και Martin Finio να αναδιαμορφώσουν και να βελτιώσουν το καλοκαιρινό σπίτι τους στο Sagaponack της Νέας Υόρκης. Ο τοπικός σχεδιαστής τοπίου Stan Stokowski επέβλεψε τους χώρους. Οι ξαπλώστρες δίπλα στην πισίνα και το τραπέζι και οι καρέκλες στη βεράντα είναι όλα δίπλα στο Barlow Tyrie.


Αλλά ο Ουίλιαμς πούλησε το μέρος στις αρχές της δεκαετίας του '80 και ο επόμενος ιδιοκτήτης είχε διαφορετικές ανάγκες. Προστέθηκε μια μακρά μονόχωρη πτέρυγα που περιείχε τρία ακόμη υπνοδωμάτια. Για να συνδεθεί αυτό το νέο παράρτημα με το υπόλοιπο σπίτι, κατασκευάστηκε μια μεγάλη επίσημη είσοδος που περιβάλλει το μεσαίο κτίριο.

«Μουμιώθηκε», λέει ο Harvey, ο οποίος με τον Sayles (ο σύντροφός του σχεδόν τριών δεκαετιών) αγόρασε το ακίνητο πριν από αρκετά χρόνια. Το ζευγάρι ήξερε ότι θα έκανε αλλαγές - τους αρέσει να διασκεδάζουν και χρειάζονται περισσότερο χώρο για τη φιλοξενία φίλων και οικογενειών. Αλλά οι άντρες ζούσαν εκεί για λίγο για να κατανοήσουν καλύτερα τις δυνατότητες. «Οι φίλοι θα έμεναν και θα είχαμε ώρες συνομιλίας για το τι θα μπορούσαμε να κάνουμε με το σπίτι», θυμάται ο Harvey.

Αν και το σπίτι δεν ήταν τόσο μεγάλο, οι επισκέπτες θα χαθούν σε αυτό. Η αμήχανη είσοδος που περιβάλλει το κτίριο μεγέθους γκαράζ αναγνωρίστηκε ως ένοχος.

Εκείνη την εποχή, ο Χάρβεϊ έτυχε να είναι στο Σικάγο όταν ο Ουίλιαμς και ο σύντροφος / σύζυγός του, Μπίλι Τσιέν, έδιναν μια διάλεξη εκεί. Ο Harvey παρακολούθησε και μετά πλησίασε τη σκηνή. «Έφτασα στο μπροστινό μέρος της μακράς γραμμής παραλαβής και είπα στον Tod ότι θα αγοράζαμε το σπίτι», εξηγεί ο Harvey. «Σταμάτησε τη γραμμή και μου είπε όλη την ιστορία. Ήταν υπέροχο - είπε, «Μπίλι, Μπίλι, αγόρασαν το σπίτι στο Sagaponack!» »

Λίγο αργότερα, ο Harvey και ο Sayles ζήτησαν συμβουλές από τον Williams για την επιλογή ενός αρχιτέκτονα. Πρότεινε Christoff: Finio Architecture, μια εταιρεία της Νέας Υόρκης με επικεφαλής τον Martin Finio - ο οποίος είχε εργαστεί για χρόνια με τους Williams και Tsien - και τη σύζυγό του, Taryn Christoff. Οι καλαίσθητοι, αυτοπεποίθηση αρχιτέκτονες, ο Christoff και ο Finio είναι άνετοι να κάνουν το ελάχιστο όταν αυτό απαιτείται από ένα έργο, συνθέτοντας χώρους χρησιμοποιώντας τόσο τη διαίσθηση όσο και τη διαίσθηση. «Το δύσκολο μέρος ήταν να μην το μοιάζει με μια βόλτα στη μνήμη», λέει ο Christoff. «Σιταποθήκες στη δεκαετία του ’70, σπίτι στη δεκαετία του ’80, εμείς στη δεκαετία του ’80.»

Η τελευταία έκδοση καταφέρνει να τα υφαίνει όλα μαζί. Τελικά, η αδέξια υπαγόμενη γκαράζ μεταφέρθηκε στο πίσω μέρος του χώρου ως εξοχικό σπίτι. η είσοδος της δεκαετίας του '80 γύρω του κατεδαφίστηκε. Το μακρύ υπνοδωμάτιο που ήταν μέρος της ίδιας προσθήκης διατηρήθηκε, με την κύρια σουίτα και δύο δωμάτια ανακαινισμένα. Η μεγαλύτερη αλλαγή του Christoff και του Finio ήταν να φανταστεί κανείς την περιοχή εισόδου ως ένα ευάερο όγκο δύο επιπέδων που συνδέει την πτέρυγα του υπνοδωματίου με τον μεγάλο αχυρώνα. Βελτιώνοντας άψογα την οργάνωση και τη ροή, ο νέος χώρος περιλαμβάνει μια γενναιόδωρη κουζίνα, μια τραπεζαρία διπλού ύψους και ένα γραφείο για τον Harvey στον ημιώροφο.

Επειδή τα τοιχώματα της νέας κατασκευής έχουν υαλοπίνακα ύψους 8 ποδιών στη βάση, το συμπαγές άνω τμήμα φαίνεται να επιπλέει. Επιπλέον, λέει ο Finio, από το εσωτερικό «επιτρέπει το τοπίο να περάσει». Η προσθήκη στο δράμα του διαστήματος είναι το γλυπτική σκάλα - με ένα λευκό κιγκλίδωμα Corian και δρύινα πέλματα προσαρμοσμένου σχήματος - που γέρνει τολμηρά μέχρι το Harvey's γραφείο.

Ανακαινίστηκε επίσης το μεγαλύτερο από τα αρχικά κτίρια, το οποίο λειτουργεί ως σαλόνι, αν και τα τραχιά δοκάρια και η εκτεθειμένη οροφή με βότσαλα αφέθηκαν ανέπαφα. Ο Sayles πήρε το προβάδισμα στην επίπλωση, εξοπλίζοντας το χώρο με ένα συνδυασμό σύγχρονων και vintage καθισμάτων και ζωντανά χαλιά Navajo. Το μικρό υπόστεγο έμεινε στη θέση του, στεγάζοντας μια μελέτη με τηλεόραση. «Αυτό το οικείο δωμάτιο ακούγεται καταπληκτικό στη βροχή», σημειώνει ο Harvey. «Τα κτίρια έχουν διαφορετικές διαθέσεις. Όταν έχουμε φίλους, ξεκινάμε με κοκτέιλ στο μεγάλο αχυρώνα και μετά πηγαίνουμε στο νέο χώρο για δείπνο. "

Η επίτευξη αυτής της ροής δεν ήταν εύκολη υπόθεση. «Μερικές φορές για να ξεκαθαρίσουμε ένα όραμα που έχει μπερδευτεί, πρέπει να πάρεις μέρος», λέει ο Harvey. Τι σκέφτηκε λοιπόν ο Τοντ Γουίλιαμς για την αναίρεση «Ποτέ δεν ρωτήσαμε, τι θα έκανε ο Τοντ;» Ο Finio λέει, αν και παραδέχεται σε μια στιγμή άγχους όταν ο Williams και ο Tsien έπεσαν μία μέρα κατά τη διάρκεια της κατασκευής. Φυσικά, ο Ουίλιαμς είπε ότι του άρεσε - το μωρό του, άλλαξε έξυπνα και όλα μεγάλωσαν.

instagram story viewer