Ένα γραφικό σπίτι στην Καλιφόρνια είναι εφοδιασμένο με παλιό κόσμο Panache

Σκαρφαλωμένο στα βουνά κοντά στη Σάντα Μπάρμπαρα της Καλιφόρνια, η Suzanne Rheinstein δημιουργεί ένα εκλεπτυσμένο περιβάλλον για αντίκες και έργα τέχνης ενός ζευγαριού

Αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε αρχικά στο τεύχος Αυγούστου 2013 του Architectural Digest.

Κατηγορήστε το στο Μπουτάν. Το 2005, ο Σίρι Μάρσαλ, τότε επικεφαλής νομικός σύμβουλος του Στρατηγού Μιλς στη Μινεάπολη, αισθάνθηκε ελαφρώς παραμελημένος. «Ο σύζυγος και η κόρη μου είχαν κάνει πεζοπορία στο Μπουτάν», θυμάται. «Έτσι πέταξα στην Καλιφόρνια για να περάσω ένα μεγάλο Σαββατοκύριακο στη Σάντα Μπάρμπαρα.» Ενώ εκεί περιοδεύτηκε σε ένα σπίτι προς πώληση στο κοντινό Montecito, όπου οι οπαδοί του Oprah Winfrey και του Al Gore έχουν σπίτια ανάμεσα στις chaparral και gnarled βελανιδιές των βραχώδεις βουνών Santa Ynez, με θέα Ειρηνικός.

Οι Μάρσαλ είχαν σκεφτεί μέρη για αποχώρηση, και αυτό το ηλιόλουστο τοπίο, που θυμίζει ένα Η ζωγραφική του Van Gogh, φαινόταν το τέλειο αντίδοτο στο έδαφος των λιμνών της Μινεσότα και κυλούσε απαλά πεδιάδες. «Δεν μου άρεσε πολύ το σπίτι, αλλά μου άρεσε πολύ η ιδιοκτησία», σημειώνει ο Siri. Έτσι, με τον σύζυγό της, τον Μπομπ, περιπλανώμενος σε άλλες πλαγιές στα μισά του κόσμου, το αγόρασε. «Ευτυχώς ήταν πολύ ευχαριστημένος με αυτό όταν επέστρεψε», λέει, γελάει.

Μίσθωσαν τοπικό αρχιτέκτονα Κρίστοφερ Μάνσον-Χινγκ, που τους έπεισε να καταστρέψουν την υπάρχουσα δομή και να χτίσουν κάτι περισσότερο στη γεύση τους. «Η Σάντα Μπάρμπαρα είναι διάσημη για το ισπανικό-μεσογειακό στιλ της, αλλά ήθελαν μια πιο καθαρή εμφάνιση με άφθονη πρόσβαση στη γύρω γη», λέει ο Manson-Hing. Η νέα βίλα τριών υπνοδωματίων, με γενναιόδωρη έκταση από γυαλί και πλατύ λότζες που υποστηρίζονται από κλασικές κολόνες, κοσμεί την πλαγιά του βουνού σαν έναν σύγχρονο ναό. Η αίσθηση του χώρου και της ηρεμίας συνεχίζεται μέσα, όπου, αντί για καλούπια, ο Manson-Hing εγκατέστησε στενές εσοχές γύρω από τις κορυφές των τοίχων έτσι ώστε οι οροφές να φαίνεται σχεδόν να επιπλέουν. Σχεδόν κάθε δωμάτιο διαθέτει γαλλικές πόρτες από χάλυβα και γυαλί που ανοίγουν στις βεράντες, οι οποίες είναι διάσπαρτες με τικ και ψάθινα έπιπλα προσφέροντας θέα στην επική σκηνή της πρώτης σειράς.

Για το ντεκόρ, οι Marshalls στράφηκαν στη σχεδιαστή του Λος Άντζελες Suzanne Rheinstein, η οποία δημιούργησε εσωτερικούς χώρους με ελαστικό σήμα κατατεθέν της παλιάς εποχής. «Το τοπίο αλλάζει συνεχώς με την ομίχλη και τον ήλιο», λέει ο Rheinstein. «Θέλαμε όλα να είναι αποχρωματισμένα και ελαφρώς ξεθωριασμένα για να συλλάβουν το μεταβαλλόμενο φως». Για να επιτύχει αυτό το αποτέλεσμα, ζωγράφισε τους τοίχους αμμώδεις αποχρώσεις, καθισμένα αντίκες χαλιά λευκασμένα με την ηλικία και χρησιμοποίησαν λευκασμένα τικ για επένδυση στο οικογενειακό δωμάτιο και ντουλάπια στην κουζίνα.

Οι Marshalls είναι ένθερμοι συλλέκτες τέχνης και αντίκες - ο Siri έχει διατελέσει διαχειριστής του Ινστιτούτου Τεχνών της Μινεάπολης και ο Bob βρίσκεται στο διοικητικό συμβούλιο του Μουσείου Τέχνης της Σάντα Μπάρμπαρα - και ο Rheinstein έχει δημιουργήσει ένα ιδανικό σκηνικό για την εξαιρετική σειρά κομμάτια. Τα γυάλινα βάζα κρασιού της δυναστείας Han σχηματίζουν τις βάσεις δύο λαμπτήρων στο σαλόνι και ένα ζωντανό θραύσμα της κινεζικής ταπετσαρίας γύρω στα 1800 είναι εμφανίζεται πάνω από το ασβεστολιθικό μανδύα (ο Μπομπ πέρασε χρόνο στην Ιαπωνία ως μαθητής ανταλλαγής στο γυμνάσιο, το οποίο πυροδότησε ένα δια βίου πάθος για την Ασία έργα). Σε συνδυασμό με τα αντικείμενα της Άπω Ανατολής είναι μια ποικιλία από τη δυτική τέχνη του 19ου και του 20ου αιώνα. Σε όλο το σαλόνι, τρία μικρά τοπία της περιοχής Santa Barbara από τον αμερικανό ζωγράφο Lockwood de Forest πλαισιώνονται από γαλλικές πόρτες που προσφέρουν θέα στο πραγματικό πράγμα. Σε μια αίθουσα εισόδου, ένα ζευγάρι ιαπωνικών τοιχογραφιών του 19ου αιώνα κρέμεται κοντά σε ένα έντονο γλυπτό από μπαμπού και σχοινί του Robert Rauschenberg που είναι τοποθετημένο σε μια μικρή εσοχή. Και σε όλο το σπίτι υπάρχουν έπιπλα αντίκες, συμπεριλαμβανομένων πολλών ιταλικών κομματιών, όπως οι καρέκλες καρυδιάς του 19ου αιώνα της τραπεζαρίας και ο νεοκλασικός καναπές του βελονιού.


  • Βεράντα με χαλίκι
  • Μπομπ και Σίρι Μάρσαλ
  • Τα σαλόνια είναι περίπου 1800 Ιταλοί κάτοικοι
1 / 13

Σε μια χαλίκι βεράντα, οι πολυθρόνες RH συνδυάζονται με ένα vintage σιδερένιο τραπέζι από το Hollyhock. τα σκαλοπάτια είναι κατασκευασμένα από ψαμμίτη Cherokee.


Ωστόσο, όσο υπέροχο είναι το εσωτερικό, το εξωτερικό είναι πάντα ελκυστικό. Ο Μπομπ, πρώην δικηγόρος της εκδοτικής βιομηχανίας και άπληστος κηπουρός, συνεργάστηκε με τη σχεδιαστή τοπίου Carol Puck Erickson της Santa Barbara's Arcadia Studio, ο οποίος έδωσε στα δυόμισι στρέμματα μια πλούσια εμφάνιση, ενώ εξακολουθεί να τηρεί τους αυστηρούς περιβαλλοντικούς νόμους της Καλιφόρνιας. «Τα Marshalls και εγώ είμαστε αρχικά από την Ανατολική Ακτή», σημειώνει ο Erickson. «Θέλαμε να δημιουργήσουμε αυτό το συναίσθημα που έχετε όταν περπατάτε σε περιοχές απόσβεσης εκεί έξω». Πρόσθεσαν τοίχους και βεράντες κατά μήκος του εδάφους και χαρτογράφησαν μονοπάτια που περνούν μέσα από την ανάπτυξη. «Μπορώ να περπατάω χωρίς παπούτσια όλη την ώρα τώρα», λέει ο Siri για το μαλακό λιβάδι-esque μονοπάτι που στρίβει στην πλαγιά του λόφου. Στη βάση της απότομης ιδιοκτησίας βρίσκεται μια ολοκαίνουργια λίμνη, που περιβάλλεται από φυτά ελών και μια ιτιά.

«Θέλαμε να αφήσουμε τη φύση να γλιστρήσει και να πειραματιστεί με τα άκρα της πειθαρχημένης σύνθεσης του σπιτιού», λέει ο Erickson. Για το σκοπό αυτό, μια ώριμη βελανιδιά μεταμοσχεύτηκε στη βεράντα της κουζίνας, και ψηλό λυγισμένο γρασίδι φτάνει προς την κατοικία με χαριτωμένα τόξα.

Αν και το ζευγάρι κάνει κάποια διασκεδαστική εδώ - ήταν ο χώρος της δεξίωσης γάμου της κόρης τους - το σπίτι είναι κατά κύριο λόγο ένας τόπος ιδιωτικής περισυλλογής. «Μερικές φορές η ομίχλη έρχεται στο λόφο από τη θάλασσα, έτσι ώστε να είναι ορατές μόνο οι κορυφές των βουνών», λέει ο Siri. «Γίνεται πολύ Zenlike και γαλήνιο.» Ίσως το Μπουτάν δεν ήταν τόσο μακρινό.

instagram story viewer