Αυτό το νεωτεριστικό ξύλινο σπίτι στην παραλία είναι σκαρφαλωμένο στη βόρεια άκρη της ακτής της Δανίας

Το Skagen, η βορειότερη πόλη της Δανίας, βρίσκεται σε μια μεγάλη χερσόνησο που πλαισιώνεται από παραλίες που εκτείνονται ανάμεσα σε δύο θάλασσες. Στέκεται στην άκρη του, μπορεί κανείς να παρακολουθήσει κύματα από τη θαλάσσια περιοχή Kattegat που συντρίβονται στα νερά από τη Βόρεια Θάλασσα.

Ο αρχιτέκτονας Mathias Brockdorff πέρασε παιδικές διακοπές εκεί και τώρα, έχει χτίσει ένα σπίτι στους αμμόλοφους που είναι ταυτόχρονα παραδοσιακός και μοντέρνος. Στο εσωτερικό, το σπίτι είναι ένα ιδανικό μέρος για να έρθει μαζί η μεγάλη οικογένειά του. Όσο για το εξωτερικό του, οι βαμμένοι τοίχοι και η αχυρένια οροφή είναι ένας εορτασμός της λεγόμενης μαύρης περιόδου Το Skagen της δεκαετίας του 1870, κατά το οποίο επανακατασκευάστηκαν ξυλεία από πολλά κοντινά ναυάγια σπίτια.

«Το Skagen είναι απλώς ένα όμορφο μέρος», λέει ο Brockdorff. «Ήρθαμε εδώ πολύ όταν ήμουν νέος. Οι γονείς μου έχουν ένα μικρό σπίτι, αλλά είναι μόνο 35 τετραγωνικά μέτρα και βρίσκεται σε μια απομονωμένη περιοχή. Ξεκίνησα τα πρώτα σκίτσα τρία ή τέσσερα χρόνια πίσω, αλλά το πραγματικό σημείο εκκίνησης ήταν η επέκταση της οικογένειας. Έχω δύο παιδιά τώρα και η αδερφή μου μόλις είχε, οπότε ήθελα να δημιουργήσω ένα μεγαλύτερο σπίτι όπου θα μπορούσαμε να μαζέψουμε - αλλά να το κάνω με τον σωστό τρόπο, τη σωστή στιγμή, με τα σωστά χρήματα. "

Σχεδίασε το σπίτι μέσω της δικής του εταιρείας, MDB Works. «Είναι μια μικρή εταιρεία, μόνο εγώ, που κάνει έργα που βασίζονται στον ενθουσιασμό και το πάθος μου για εξαιρετική αρχιτεκτονική», λέει. Η κατασκευή αυτού του νέου σπιτιού χρειάστηκε ένα χρόνο, συχνά υπό την επίβλεψη των γονέων του Brockdorff.

Μέσα στην κατοικία, ο Brockdorff δημιούργησε μια σειρά ζωνών που καλλιεργούν μια αίσθηση ανοίγματος. Η κουζίνα, η οποία βρίσκεται σε απόσταση λίγων εκατοστών από το κεντρικό σημείο του κτηρίου, είναι η σκόπιμη καρδιά της. Αυτό συμβαίνει επειδή το να είσαι σε θέση να συναντηθούμε με τους φίλους και την οικογένειά σου - ιδιαίτερα γύρω από το γεύμα - ήταν τόσο σημαντικό.


  • Παραλιακό σπίτι
  • Παραλιακό σπίτι
  • Παραλιακό σπίτι
1 / 10

Η αχυρένια στέγη και το μαύρο βαμμένο εξωτερικό ξύλο συνδέουν το σπίτι με την ιστορία του Skagen, όπου συχνά χρησιμοποιήθηκε για να χτίσουν σπίτια καμμένος οσφυϊκός από ναυάγια.


Συνολικά, το σπίτι είναι ένα μέρος όπου όλοι μπορούν να αισθάνονται χαλαροί, ειδικά οι φιλοξενούμενοι του Brockdorff. Ο αρχιτέκτονας πρόσθεσε μια ακουστική οροφή για να μειώσει τον θόρυβο υπό το φως της εμβοής του πατέρα του. Επιπλέον, έχοντας επίγνωση του γεγονότος ότι οι νέοι δεν θέλουν να περνούν όλο το χρόνο τους με τους γονείς τους, δημιούργησε έναν χώρο στον οποίο μπορούν να υποχωρήσουν με τα iPad και τα παιχνίδια τους. Η συνδεσιμότητά του με το κέντρο του σπιτιού διασφαλίζει ότι θα εξακολουθήσουν να αισθάνονται μέρος κάθε συνάντησης.

Στις ζεστές μέρες, η ζωή ρέει εύκολα στη βεράντα. Η παραλία βρίσκεται σε μικρή απόσταση με τα πόδια και η γύρω περιοχή είναι μέρος προστατευόμενου φυσικού καταφυγίου. «Ξέρω ότι είναι κλισέ, αλλά το σπίτι δημιουργήθηκε πραγματικά από μέσα προς τα έξω», λέει ο Brockdorff. «Αυτό το συναίσθημα ότι μπορούσες απλά να πας και να καθίσεις κάτω από ένα δέντρο εκεί έξω, αυτό ήταν πολύ σημαντικό για μένα».

instagram story viewer