Ένα απίστευτο αρχοντικό του Λονδίνου μεταμορφώνεται από τους Timothy Haynes και Kevin Roberts

Ένα από τα πιο μεγαλοπρεπή αρχοντικά του Λονδίνου πηγαίνει από το ωρολογιακό στο θριαμβευτικό υπό την καθοδήγηση της ομάδας σχεδιασμού γευσιγνωσίας Timothy Haynes και Kevin Roberts

Πίσω στο Λονδίνο της δεκαετίας του 1930, λίγοι νέοι εκατομμυριούχοι έκοψαν το ίδιο πλάτος με τον Sir Alfred Beit. Ο όμορφος βουλευτής ήταν πλούσιος πλούσιος, χάρη στα ορυχεία διαμαντιών της Νότιας Αφρικής και τους σιδηροδρόμους της Ρόδου, και επίσης ιδιαίτερα ερωτικό, που ονομάστηκε συν-ανταποκριτής σε μια επικεφαλής αγωγή διαζυγίου. Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι μια τέτοια ζωηρή ζωή θα γεμίσει για ζωντανούς χώρους διαμονής στην πόλη. Γύρω στο 1937, ο Beit απέκτησε ένα παλάτι αναψυχής 1856 Ιταλών που σχεδιάστηκε από τον James Knowles και στη συνέχεια προσέλαβε ένα κουαρτέτο εξαιρετικά μοντέρνοι ειδικοί — αρχιτέκτονες Λόρδος Gerald Wellesley και Trenwith Wills και διακοσμητές Sibyl Colefax και John Fowler - για φουσκώνει τη δόξα του. Σύντομα ο Μπιτ και οι καλεσμένοι του γευματίζονταν σε ένα επιβλητικό τυρκουάζ θάλαμο γεμάτο αστραφτερά φύλλα με αστραφτερά φύλλα και βιβλία αντίχειρα σε μια παραπλανητικά όμορφη βιβλιοθήκη που ξεγελάστηκε με βαυαρικό ροκοκό στιλ. Παντού κρέμασαν καμβάδες από τους Γκόγια, Βερμέρ και άλλους Παλιά Δασκάλους, πολλοί από τους οποίους σήμερα χαρίζουν το Russborough House, το ιρλανδικό μουσείο που κάποτε ήταν το εξοχικό του Beit.

Τα λαμπερά σκαμπάρια του Λονδίνου του βαρονέτου είχαν μειωθεί σημαντικά μέχρι το 2004, όταν ένα ζευγάρι με μικρά παιδιά το πήρε στο χέρι. Προηγούμενοι, οι λιγότερο διακριτικοί κάτοικοι είχαν ξεθωριάσει τους τοίχους και τους στυλοβάτες με τους λευκούς του νοσοκομείου, τους μπιζέ και τους πράσινους. Χρυσό χρώμα έβαλε τις πρωτεύουσες στην αίθουσα μουσικής μήκους 56 ποδιών. «Το μέρος ήταν υπέροχο αλλά καταρρέει», λέει ο σχεδιαστής Kevin Roberts του στούντιο εσωτερικών του Μανχάταν Χέινς-Ρόμπερτς, που ανακαινίστηκε το αρχοντικό με το Λονδίνο Αρχιτεκτονική Stanhope Gate.

Η ανάθεση ήρθε επίσης με σημαντικές συμβολοσειρές: Το σπίτι, μέρος της κορώνας της βασίλισσας Το Estate, είναι ένας ιστορικός χώρος Βαθμού II *, ένας σχετικά σπάνιος κυβερνητικός χαρακτηρισμός που περιορίζει τροποποιήσεις. Σε αυτήν την περίπτωση, κανένα δωμάτιο δεν θα μπορούσε να αναδιαμορφωθεί και να μην εφαρμοστούν τελειώματα χωρίς έγκριση. Η υποδιαίρεση των δωματίων για την κατασκευή λουτρών και τα παρόμοια «είναι ανεκτή», λέει ο διευθυντής της Πύλης Stanhope, Alireza Sagharchi (αγαπημένος του Πρίγκιπα του Ουαλία), «εφ 'όσον η εργασία είναι αναστρέψιμη και μπορεί να αφαιρεθεί χωρίς να βλάψει την αρχική δομή». Για να φτιάξετε το νέο κύριο υπνοδωμάτιο, για Για παράδειγμα, η εταιρεία του εγκατέστησε ένα χάλκινο σκελετό μέσα σε μια εσοχή στο δεύτερο όροφο, και ο Haynes-Roberts το εξοπλίζει με επικαλυμμένους τοίχους και κομψό μύλο.

"Είτε έρχεστε σε ένα ιστορικό έργο και το επαναφέρετε είτε δημιουργείτε αυτό που θα μπορούσε να ήταν. Κάναμε κάτι ενδιάμεσο », σημειώνει ο συνεργάτης του Roberts, αρχιτέκτονας Timothy Haynes. Ωστόσο, όπως και η κομψή ανανέωση του Beit, ο Ρόμπερτς εξηγεί: «Αυτή η δουλειά ήταν να φέρει κοντά στο παρελθόν και το παρόν. Οι πελάτες ήθελαν το σπίτι να ανακαινιστεί όμορφα και να επιπλωθεί κατάλληλα με έναν ενημερωμένο τρόπο. Ήταν το πιο περιοριστικό πράγμα που κάναμε ποτέ - και επίσης το πιο δημιουργικό. "

Οι ιδιοκτήτες σπιτιού αποδείχτηκαν τόσο μεγάλη εκτίμηση για τις πνευματικές αναθεωρήσεις όσο έκανε ο Beit - αν και είναι μπορεί κανείς να μαντέψει τι θα είχε φτιάξει ο μπαρόντ από την πισίνα με υπόγειο χρυσό και μονόγραμμα χαμάμ. (Επειδή αυτές οι προσθήκες ήταν υπόγεια, δεν διέτρεχαν τους κανόνες συντήρησης.) Στην αίθουσα εισόδου, το Οι στήλες της δεκαετίας του 1850 έχουν λακαριστεί με μαύρο άνθρακα, θυμάται τα διάσημα μαρμάρινα Purbeck στο Ναό του 12ου αιώνα του Λονδίνου Εκκλησία. Το εντυπωσιακό σκοτάδι τους δίνει μια ξεχωριστή συνοχή στον ηρωικό χώρο, συνδέοντας τις στήλες με το σιδερένιο κιγκλίδωμα της σκάλας και τα ένθετα από το βελγικό μασίφ δάπεδο.

Μπλε, χρυσός και κρεμώδης δεσμός μαζί με το παρακείμενο καθιστικό (κάποτε το μουσικό δωμάτιο) και τη λαμπερή αλλά ευχάριστη συλλογή τέχνης και αντίκες και vintage έπιπλα - ένα γυμνό του Πικάσο, αγγλικές κονσόλες του 19ου αιώνα, καρέκλες του μεσαίου αιώνα από τον Jacques Quinet - διάσπαρτα κάτω από την σουπερνόβα πολυέλαιοι. Το χαλί κατά παραγγελία διαθέτει ένα μοτίβο εμπνευσμένο από τα μοτίβα δαντέλας του μεγαλοπρεπούς κλωστοϋφαντουργικού George Moore, το ο πρώτος ιδιοκτήτης του αρχοντικού — μοτίβα που πυροδότησαν επίσης τα πακέτα του καταλύματος, που δημιουργήθηκαν από σχεδιαστή τοπίου Ντέμπορα Νέβινς.

Για την τραπεζαρία, ο Χέινς-Ρόμπερτς έβαζε τους τοίχους με πράσινο-Νείλο χρώμα και εξωραΐστηκε λεπτομέρειες papier-mâché με φύλλα παλλαδίου, μια αναβράζουσα παλέτα που επιστρέφει στη δόξα του δωματίου ημέρες; οι ασημένιες καρέκλες προσθέτουν μια αρτ ντεκό πινελιά που γνέφει περαιτέρω στο makeover του Wellesley και του Wills το 1930. Για να γεμίσουν τα πλαίσια που είχαν φτιαχτεί αρχικά για να εμφανιστούν οι πίνακες του Beit's Bartolomé Esteban Murillo - τώρα στην Εθνική Πινακοθήκη της Ιρλανδίας - οι πελάτες ζήτησαν από τον ερασιτεχνικό καλλιτέχνη Rob Pruitt να ζωγραφίσει νέα έργα. Το λαμπερό χρώμα του μελετά, με αποχρώσεις που κυμαίνονται από πορτοκάλι. σε έντονο μωβ, περιβάλλετε το ακρυλικό του δωματίου Ζάχα Χάιντ τραπέζι σαν ηλιοβασιλέματα γύρω από πάγο. Μια μέρα, λένε οι ιδιοκτήτες, οι Pruitts θα μπορούσαν να υποχωρήσουν σε άλλες προμήθειες.

Και τι γίνεται με το πιο γνωστό χαρακτηριστικό του σπιτιού, τη βιβλιοθήκη neo-Rococo; «Η πρώτη μας προσέγγιση ήταν να το κάνουμε τόσο φρέσκο ​​όσο ήταν στη δεκαετία του 1930», λέει ο Haynes, αν και τελικά η πατίνα της διατηρήθηκε με απαλό καθαρισμό. «Ήταν ικανοποιητικό να ξαναζωντανέψουμε το δωμάτιο - πράγματι, ολόκληρο το σπίτι - σεβόμενοι την ιστορία του." Οι πελάτες συμφώνησαν ολόψυχα. Έφτασαν ακόμη και στο να εντοπίσουν το μακρόχρονο 1734 Jacques de Lajoue capriccio που ενέπνευσε το φανταστικό σχέδιο της βιβλιοθήκης, επιστρέφοντάς το στη σωστή του θέση πάνω από το faux-marbre mantel. Σίγουρα κάπου το τελευταίο βαρόνο Beit ακτινοβολεί.


  • Η εικόνα μπορεί να περιέχει Έπιπλα Σαλόνι Σαλόνι Εσωτερικού Χώρου Ρεσεψιόν Χώρος Υποδοχής Χώρος Υποδοχής και Καναπές
  • Η εικόνα μπορεί να περιέχει Δάπεδα Σαλόνι σε εσωτερικούς χώρους Έπιπλα δαπέδου Σαλόνι Εσωτερικός σχεδιασμός Κτίριο καναπέ και τραπέζι
  • Η εικόνα μπορεί να περιέχει έπιπλα εσωτερικού χώρου σαλόνι χαλί εσωτερικό σχέδιο καρέκλα και τραπέζι
1 / 16
Κατά παραγγελία Lobmeyr οι πολυέλαιοι λάμπουν στο σαλόνι ενός αρχοντικού του Λονδίνου της δεκαετίας του 1850, το οποίο ανακαινίστηκε από την εταιρεία εσωτερικής διακόσμησης Χέινς-Ρόμπερτς σε συνεργασία με Αρχιτεκτονική Stanhope Gate. Το 1932 Picasso γυμνό πάνω από το μανδύα πλαισιώνεται από vintage Murano-γυάλινες απλίκες από Τζον Σαλίμπελο, και οι τοίχοι είναι επενδυμένοι σε α Ρουμπέλι σατέν. Στο προσκήνιο, μια πολυθρόνα από επιχρυσωμένο ξύλο George II καλυμμένο σε α Λελιβρέ το ύφασμα ομαδοποιείται με περίπου το 1932 FontanaArte τραπέζι κοκτέιλ και ένα ζευγάρι πολυθρόνες Jacques Quinet στο α Μανουέλ Κάνοβα μείγμα μεταξιού. Ένα γλυπτό χορευτή του Edgar Degas βρίσκεται δίπλα στο παράθυρο.

instagram story viewer