Η σχεδιαστής Suzanne Tucker ανακαινίζει ένα σπίτι στο Σαν Φρανσίσκο

Ο σχεδιαστής ανανέωσε την κατοικία - αρχικά φτιαγμένη από τη Julia Morgan - αποκαλύπτοντας κλασική κομψότητα και μια κορυφαία συλλογή έργων τέχνης

Αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε αρχικά στο τεύχος Μαρτίου 2007 του Architectural Digest.

Το παρελθόν μπορεί να είναι μια δύσκολη επιχείρηση. Όταν μια κατοικία ενσωματώνει το πνεύμα δύο τρομερών γυναικών - η μία, η αρχιτέκτονας Τζούλια Μόργκαν και η άλλη, μια μεγάλη συλλογή τέχνης του Σαν Φρανσίσκο - η έννοια της επανεφεύρεσης δεν είναι για τους συνεσταλμένους.

«Η μητέρα είχε τσαλακώσει τα τείχη για να μοιάζει με δρυς στη δεκαετία του 1970», θυμάται ο ιδιοκτήτης, ο οποίος, μαζί με τον σύζυγό της, κληρονόμησε ένα από τα υπέροχα διαμερίσματα του Σαν Φρανσίσκο, καθώς και μία από τις κορυφαίες συλλογές τέχνης της Δυτικής Ακτής. Στην αρχή σκεφτήκαμε, δεν πρόκειται να αλλάξουμε αυτό ή αυτό, αλλά η σκέψη μας εξελίχθηκε. Είναι μια διαδικασία που περνάτε. "

Το διαμέρισμα - πραγματικά ένα αρχοντικό στον ουρανό - βρίσκεται σε ένα περιζήτητο κτήριο με θέα στον κόλπο, στο Pacific Heights. Μια μελέτη για τον κλασικισμό, η κατοικία σχεδιάστηκε από τον Morgan για έναν φίλο τη δεκαετία του 1920. Η κομψά ανανεωμένη ξύλινη επένδυση στο σαλόνι και την τραπεζαρία ανταποκρίνεται στη λάμψη της Morgan, όπως και η αριστοκρατική οροφή γύψου, μια κυματοειδής σύγχυση αμπέλων που ζωντανεύει με φως

"Ενδιαφέρουσες, ισχυρές γυναίκες έχουν αγγίξει αυτό το χώρο", λέει η σχεδιαστής Suzanne Tucker, της Tucker Marks, η οποία συνεργάστηκε με τον μακροχρόνιο συνεργάτη της Kaidan Erwin. "Ήταν μια υπέροχη χρέωση που μου είχε δοθεί."

Η συλλογή τέχνης της μητέρας, την οποία οι ιδιοκτήτες έχουν επεκτείνει, περιλαμβάνει έργα των Picasso, Matisse, Robert Motherwell και Jasper Johns, καθώς και μια εκτενή συλλογή από αντίκες και προ-Κολομβιανή τέχνη. Αν και η κληρονομιά μπορεί να είναι η φαντασία (θεωρητικά), όταν ένα διαμέρισμα κατοικείται για 30 χρόνια από τη μητέρα κάποιου, σημαντικός πολίτης που έβαλε τον Πικάσο εδώ και τους Τζάσπερ Τζονς εκεί και άλλαξαν διακοσμητές με κάποια εγκατάλειψη, η αλλαγή μπορεί να είναι εκφοβιστικό. «Θέλαμε να τιμήσουμε το γεγονός ότι ήταν το σπίτι της μητέρας της», εξηγεί η Τούκερ, ένα πρωτότυπο τόσο του Τζον Φάουλερ όσο και του Μιχαήλ Τέιλορ. "Αλλά οι πελάτες έπρεπε επίσης να αγκαλιάσουν το διαμέρισμα ως δικό τους."


  • Ήταν επίσημο και δεν αντικατοπτρίζει το γούστο των ιδιοκτητών για την εξοχική κατοικία, η Suzanne Tucker, λέει για ...
  • Το Robert Motherwell's Pilgrim 1971 κρέμεται κοντά σε ένα τραπέζι παιχνιδιών Chippendale 1765 και πολυθρόνες Regencystyle
  • Ο γραμματέας chinoiserie γύρω από το 1720 που έχει επικαλυφθεί ξανά είναι το επίκεντρο του σαλόνι σημειώσεων Tucker
1 / 8

"Ήταν επίσημο και δεν αντικατοπτρίζει το γούστο των ιδιοκτητών για την εξοχική κατοικία", λέει η σχεδιαστή Suzanne Tucker για το διαμέρισμα, που σχεδιάστηκε αρχικά από τη Julia Morgan, ότι αυτή και ο αρχιτέκτονας Andrew Skurman ανακαινίστηκαν στον Ειρηνικό του Σαν Φρανσίσκο Υψη. Η ξύλινη επένδυση της δεκαετίας του 1920 στο σαλόνι διατηρούσε ένα χρώμα καρυδιάς μελιού. Αλαφροΐσκιωτος, 1949, από τον William Baziotes, βρίσκεται πάνω από το μανδύα. Ανθεκτικό ύφασμα σε ζευγάρι ξαπλώστρες.


Πλούσια σε αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες, τα εμπορεύματα ήταν πάντα μια πρόκληση. η κόρη θυμάται ότι η μητέρα της «συνεχώς παίζω» με το σαλόνι, τοποθετώντας έπιπλα σε γωνίες. Οι επιβλητικές του αναλογίες έρχονται σε αντίθεση με το στυλ του ζευγαριού - άτυπα άτομα του είδους που έβγαλαν το αυστραλιανό σκυλί βοοειδών τους, Fergie. «Οι πελάτες ήταν πολύ συγκεκριμένοι για να θέλουν μια αίσθηση στο σπίτι, εξοχική κατοικία», λέει ο Tucker. "Η πρόκληση, ιδιαίτερα με το μεγάλο σαλόνι, ήταν πώς να το κάνεις οικείο και άνετο."

Το ζευγάρι προσέλαβε τον αρχιτέκτονα του Σαν Φρανσίσκο Andrew Skurman, γνωστός για το έργο του με κλασικές κατοικίες. Η πρώτη προτεραιότητα, που συμφωνήθηκε όλοι, ήταν να διατηρηθεί και να αποκατασταθεί το αγγλικό πάνελ της Τζούλια Μόργκαν, τόσο μοντέρνα λευκό του Μάικλ Τέιλορ στη δεκαετία του '70. Το ξύλο απογυμνώθηκε προσεκτικά, λεύκανε και αποκαταστάθηκε σε απαλό χρώμα καρυδιάς, το οποίο παρέχει οπτική ζεστασιά και διατηρεί το δικό του ενάντια στο σκληρό φως της Βόρειας Καλιφόρνιας (μια λάμψη που, ας το πούμε, έρχεται με πανοραμική θέα στη γέφυρα Golden Gate και πέρα).

«Είναι ασυνήθιστο για τους Αμερικανούς να κληρονομούν οικογενειακά έργα τέχνης και έπιπλα», λέει ο αρχιτέκτονας, ο οποίος μετέτρεψε ένα γυάλινη σέρα από το σαλόνι σε μια θέση με επένδυση, ένα αγαπημένο σημείο για την ανάγνωση του χαρτί. "Η ιστορία και η παράδοση του διαμερίσματος το καθιστούν πολύ ξεχωριστό."

Οι περίεργοι χώροι αναδιαμορφώθηκαν: Η αρχική βιβλιοθήκη, για παράδειγμα, μακρύς και στενός, ξαναχτίστηκε πλήρως και ο χώρος μετατράπηκε σε μια νέα βιβλιοθήκη και ένα δωμάτιο επισκεπτών. Παίρνοντας τη σύνθησή της από το τζάκι του Αδάμεσκ, η Τούκερ πρόσθεσε λουλουδάτες κουρτίνες και αποχρώσεις από μπαμπού στο δωμάτιο, δίνοντάς του μια άνετη πινελιά από ένα αγγλικό εξοχικό σπίτι.

Μερικοί άνθρωποι αλλάζουν slipcovers με τις εποχές - εδώ, είναι Matisses (οι ιδιοκτήτες περιστρέφουν το 20 κομμάτι του καλλιτέχνη Τζαζ σειρά, εμφανίζει τέσσερα κάθε φορά). Το να ξανασκεφτούμε την κάποτε καλλιτεχνική τοποθέτηση της τέχνης ήταν απελευθερωτική για την κόρη. «Δεν θέλαμε να κρεμάμε πράγματα όπου τα είχε κρεμάσει η μητέρα μου», λέει. "Αυτό ήταν μέρος της διαδικασίας να το κάνουμε δικό μας."

Αυτό το φρέσκο ​​μάτι ενισχύθηκε από την επιλογή χρωμάτων και υφασμάτων του Tucker, που έλκονται προς χρυσόκίτρινα χρώματα. Τα έπιπλα έρχονται τώρα σε παρηγορητικές ομαδοποιήσεις, οι οποίες, λέει ο ιδιοκτήτης, της επιτρέπουν "να μένω μόνη μου και να μην νιώθω χαμένη." Αν και το ζευγάρια κάνουν επίσημα δείπνα για 18 άτομα με κάποια κανονικότητα, απολαμβάνουν επίσης δείπνο μαζί με μπλε τζιν γύρω από το πρωινό George III τραπέζι.

Η εύκολη αλληλεπίδραση μεταξύ απλού και επίσημου παραδείγματος χάρη στην ανοιχτή ροή μεταξύ κουζίνας και τραπεζαρίας - η ιδέα του συζύγου. Η τραπεζαρία είναι αγκυροβολημένη από ένα αγγλικό τραπέζι μαόνι και μια αντίκα κουβέρτα Ushak. το αλουμινόχαρτο στην κουζίνα είναι ένα πάτωμα λινέλαιο με κλασικό περίγραμμα (οι περισσότεροι υποθέτουν ότι είναι πέτρα).

Σε ασυνήθιστο βαθμό, ο επανασχεδιασμός του ιστορικού διαμερίσματος ήταν ένας συνεχής ανακάλυψη - κυρίως μυστικός χώρος αποθήκευσης διαμερίσματα που σχεδιάστηκαν από τη Julia Morgan, τα οποία οι σχεδιαστές και οι πελάτες έμειναν έκπληκτοι που βρίσκονταν κρυμμένοι στην επένδυση από καρυδιά. Με την πάροδο του χρόνου, το ανανεωμένο όραμα της Suzanne Tucker «προχώρησε, και υπέροχα», λέει ο πελάτης για το διαμέρισμα που γνώριζε στενά για 30 χρόνια. Αυτό που είχε παγώσει σε κεχριμπάρι έχει γίνει μαργαριτάρι.

instagram story viewer