Ένα διαμέρισμα της Νέας Υόρκης μετατρέπεται σε μια εξελιγμένη όαση

Αναπτύσσοντας αποχρώσεις παλέτας ασημί και γκρι, αρχιτέκτονας Lee F. Το Mindel μετατρέπει ένα διαμέρισμα Upper East Side σε έναν κομψό και φωτεινό χώρο

Αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε αρχικά στο τεύχος Ιανουαρίου 2015 του Architectural Digest.

Βγαίνοντας από το ασανσέρ κατευθείαν στο ρετιρέ της Νέας Υόρκης της Jane Hertzmark Hudis και του Δρ Clifford Hudis, δεν μπορείτε παρά να βγάλτε τα παπούτσια σας.

Είναι σαφές ότι η φρίκη και η βρωμιά της πόλης δεν έχουν θέση σε αυτό το παρθένο σπίτι Upper East Side, το οποίο φέρει τη μινιμαλιστική σφραγίδα του σχεδιαστή της, αρχιτέκτονα Lee F. Mindel της εταιρείας Μανχάταν Shelton, Mindel & Associates. Σε κάλτσες ποδιών, βιώνετε αμέσως και οπτικά την πολυτέλεια του ανοιχτόχρωμου διαμερίσματος, του οποίου τα λεπτά, λεπτά χαλιά δρουν ως εντυπωσιακά βελούδινα μαξιλαράκια προσγείωσης. Είναι σαν να περπατάτε τόσο στα σύννεφα όσο και μεταξύ τους.

Η Τζέιν, ο παγκόσμιος πρόεδρος της Estée Lauder, και ο σύζυγός της, ένας διάσημος γιατρός, το ήξεραν αυτό πολυτελή χαλιά θα ήταν ένα κρίσιμο στοιχείο στο σπίτι τους πολύ πριν προσλάβουν Mindel για ανακαίνιση και διακοσμήστε το. "Η ιδέα ότι το πάτωμα είναι τόσο ζωτικής σημασίας για ένα χώρο όσο οτιδήποτε άλλο ήταν μέρος της ανατροφής μου", λέει ο στέλεχος καλλυντικών, της οποίας η μητέρα, Ellen Hertzmark, έχει εργαστεί στην εταιρεία ειδικών κουβερτών V'Soske για δεκαετίες. Έχει συνεργαστεί με όλους τους κορυφαίους αρχιτέκτονες στον κόσμο. Ότι θα έκανε τα χαλιά ήταν δεδομένο. "Ήταν η Χερτζμάρκ που εισήγαγε το ζευγάρι στη Μιντέλ, έναν από τους στενούς της φίλους και δύο συνέλαβαν τα πολλά χαλιά από μαλλί και μετάξι που ταιριάζουν στο διαμέρισμα, τα οποία είναι υφασμένα σε λεπτό μοτίβο πλέγματος για να επαναλαμβάνουν τους δρόμους παρακάτω.

Ο Mindel εντυπωσιάστηκε από την θέα στην πόλη όταν περιόδευσε για πρώτη φορά την κατοικία των δύο υπνοδωματίων, που βρίσκεται στον 12ο όροφο ενός νέου κτηρίου και υπερηφανεύεται για μια υπέροχη βεράντα. Εμπνευσμένος από τους ευμετάβλητους ουρανούς και τις στέγες και τις προσόψεις των γύρω κτιρίων, οραματίστηκε τους εσωτερικούς χώρους ως ένα αφηρημένο πανόραμα των γκρι. Σήμερα, αυτή η υποτονική ουδέτερη παλέτα - μπορεί σχεδόν να διαβαστεί ως μωβ ή το πιο απαλό μπλε ανάλογα με το φως - εκτείνεται σε κάθε δωμάτιο και διάδρομο. "Ο Lee σχεδίασε το διαμέρισμα ως μια συνεχή κίνηση", λέει η Jane. "Μου αρέσει το πώς οι απαλοί ήχοι είναι αναφορές στον κόσμο έξω. Απλώς μην τίτλο αυτού του άρθρου '50 Shades of Grey'! "

Η Mindel έκανε μόνο μικρές προσαρμογές στην υπάρχουσα κάτοψη, αφαιρώντας μια ντουλάπα και μια σκόνη δωμάτιο από την είσοδο έτσι ώστε το σαλόνι και η τραπεζαρία να είναι ορατά μόλις περπατήσετε στο Σπίτι. Τα υφάσματα, τα φινιρίσματα και τα έπιπλα, ωστόσο, αποκτούν αρχιτεκτονική παρουσία στους σιωπηλούς εσωτερικούς χώρους. Ντύνοντας πολλά από τα παράθυρα είναι πτυχωτές κουρτίνες που, παρατηρεί ο Mindel, μοιάζουν με κυματοειδείς κολώνες όταν είναι ανοιχτές αλλά και αίσθηση εφήμερο, "σαν σύννεφα που περνούν από τον ουρανό Οι λακαρισμένοι τοίχοι με έμφαση αντανακλούν το φως ενώ παρέχουν την ψευδαίσθηση του βάθος.


  • Η εικόνα μπορεί να περιέχει Έπιπλα Σαλόνι σε εσωτερικούς χώρους Τραπέζι καναπέ Εσωτερικό σχέδιο και τραπεζάκι
  • Η εικόνα μπορεί να περιέχει Έπιπλα Οικιακή Διακόσμηση Τραπέζι Καφέ Σαλόνι σε εσωτερικό χώρο και χαλί
  • Η εικόνα μπορεί να περιέχει Επιτραπέζιο Επιτραπέζιο Τραπέζι Καφέ Εσωτερικός Σχεδιασμός Εσωτερικό Σαλόνι Σαλόνι Διακόσμηση Καρέκλα και Χαλί
1 / 11

Το διαμέρισμα Upper East Side του Dr. Clifford Hudis και της συζύγου του, Jane Hertzmark Hudis, στέλεχος της Estée Lauder, σχεδιάστηκε από τους Shelton, Mindel & Assoc. Οι κατά παραγγελία αναδιπλούμενες οθόνες πλαισιώνουν έναν καθρέφτη Line Vautrin της δεκαετίας του 1950 στο σαλόνι, του οποίου οι τοίχοι είναι βαμμένοι σε γκρι ασημένια λίμνη Benjamin Moore. Ένας καναπές Jonas και ένας vintage καναπές Carl Malmsten (στα δεξιά) είναι διακοσμημένα με μαξιλάρια καλυμμένα με μοτίβα Fortuny υφάσματα. Το τραπέζι κοκτέιλ είναι από τον Poul Kjærholm, το σκαμνί είναι από τον Hermès και το χαλί είναι από τον V'Soske.


Για να μην εμφανιστεί το διαμέρισμα πολύ ήρεμο και στατικό, ο Mindel επέλεξε επίπλωση με αίσθηση κίνησης. Το σαλόνι είναι αγκυροβολημένο από ένα ζευγάρι καθρεφτισμένων πτυσσόμενων οθονών, προσαρμοσμένων στο πνεύμα του Serge Roche. «Είναι τροχοί και προτείνουν κίνηση και χώρο πέρα», λέει ο αρχιτέκτονας. Στην τραπεζαρία ένα κινητό ξύλο balsa από τον Derick Pobell κρέμεται πάνω από ένα τραπέζι από βελανιδιά και μια σουίτα από καρέκλες Louis XVI. "Είναι συναρπαστικό βλέποντας να κινείται και να αλλάζει με το μεταβαλλόμενο φως", λέει η Jane για το γλυπτό. Το ίδιο ισχύει και για το κινητό Timo Sarpaneva - με ομόκεντρους κύκλους που θυμίζουν ένα ηλιακό σύστημα - που ζωντανεύει το κύριο μπάνιο, που κρέμεται σε μια θέση παραθύρου πάνω από την μπανιέρα ελεύθερης τοποθέτησης. Και αναρτάται πάνω από ένα γραφείο Lucite στο διπλανό υπνοδωμάτιο είναι ένα κηροπήγιο Poul Kjærholm, του οποίου η σπειροειδής μορφή φέρνει στο μυαλό ένα στροβιλισμένο κτύπημα ανέμου.

Μια άλλη από τις έξυπνες ιδέες του Mindel ήταν να ξανασκεφτούμε την αίθουσα εξυπηρέτησης που οδηγεί από την είσοδο στο δωμάτιο πλυντηρίων ως ένα είδος εγκατάστασης τέχνης. Τακτοποίησε 18 σαρλότ Charlotte Perriand, το καθένα με μια περιστρεφόμενη σκιά, κατά μήκος μιας πλευράς, και λάκα το αντίθετο τοίχο για ένα εφέ καθρέφτη. Αυτό που θα μπορούσε διαφορετικά να ήταν απομακρυσμένος χώρος είναι τώρα εντυπωσιακά ζωντανό.

Το συνολικό σχέδιο έχει σίγουρα θαμπώσει τους ιδιοκτήτες σπιτιού. Το περασμένο καλοκαίρι το ζευγάρι έμεινε στην πόλη αντί να κατευθυνθεί προς τους Hamptons τα σαββατοκύριακα όπως συχνά. "Φάγαμε πρωινό και διαβάσαμε την εφημερίδα σε μια βεράντα και είχαμε κοκτέιλ και δείπνο στην άλλη", λέει η Jane, η οποία θαυμάζει ότι έχουν θέα στην ανατολή και το ηλιοβασίλεμα. "Όταν οι άνθρωποι με ρωτούν πώς είναι να ζεις εδώ, τους λέω ότι είναι σαν να έχουμε αναβαθμιστεί στην καλύτερη σουίτα σε ένα ξενοδοχείο - μόνο που δεν χρειάζεται ποτέ να κάνουμε check out."

Όσο για τον Mindel, λέει ότι η ηρεμία του διαμερίσματος έχει ισχυρό αντίκτυπο σε αυτόν όποτε επισκέπτεται. "Κάτι για αυτό το μέρος με κάνει να θέλω να μιλήσω με ψίθυρο - νομίζω ότι σε κάνει πιο πολιτισμένο", σχολιάζει, σημειώνοντας ότι η απλότητα της διακόσμησης δεν ήρθε εύκολα. "Χρειάζεται πολλή υπερβολική σκέψη για να κάνει ένα χώρο να μοιάζει με ότι δεν ήταν υπερβολικό."

instagram story viewer