Δείτε γιατί αυτό το ρετιρέ γεμάτο τέχνη στη Νέα Υόρκη είναι τόσο επιθυμητό

Τα πολυτελή έπιπλα και η τέχνη A-list συμπληρώνουν την υπέροχη θέα σε ένα διώροφο εξοπλισμένο από τον Jean-Louis Deniot στην άκρη δυτική πλευρά του Μανχάταν

Αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε αρχικά στο τεύχος Αυγούστου 2014 του Architectural Digest.

Μαζί με την High Line, τα κεντρικά γραφεία του Frank Gehry και το Μουσείο Whitney που σχεδιάστηκε από το Renzo Piano, θα ανοίξουν την επόμενη άνοιξη, μια παρέλαση εντυπωσιακών κτιρίων κατοικιών Αρχιτέκτονες όλων των αστέρων, συμπεριλαμβανομένων των Jean Nouvel, Richard Meier και Shigeru Ban, έχουν μεταμορφώσει εντελώς την επιδερμίδα της δυτικής πλευράς της Νέας Υόρκης την τελευταία δεκαετία ή Έτσι. Μία από αυτές τις κατασκευές - ο πύργος που είναι γνωστός ως λεωφόρος Elevenh 200, που σχεδιάστηκε από την Annabelle Selldorf στην καρδιά της γκαλερί της Chelsea - προσφέρει ένα υπερσύγχρονο ευκολία που δεν μπορεί να ταιριάζει με άλλη πολυώροφη πόλη: χώρος στάθμευσης σε επίπεδο διαμερίσματος, που καθίσταται εφικτός από ανελκυστήρα που καταθέτει επιβάτες και τα αυτοκίνητά τους απευθείας στο δικό τους πόρτες Προσθέστε δελεαστικές δυνατότητες όπως οροφές διπλού ύψους και πανοραμική θέα και είναι εύκολο να καταλάβετε γιατί η διεύθυνση έγινε τόσο επιθυμητή.

Για ένα ζευγάρι, που ζουν κυρίως στο Παρίσι και στο Άσπεν, στο Κολοράντο, με τα δύο παιδιά τους, μια ώθηση Η επίσκεψη σε ένα διώροφο ρετιρέ στο κτίριο ήταν το μόνο που χρειάστηκε για να τερματίσει μια αναγεννημένη αναζήτηση για το τέλειο pied-à-terre. «Η απόφασή μας να το πάρουμε ήταν πολύ άμεσο», λέει η σύζυγος.

Μόλις λίγα χρόνια νωρίτερα, το ζευγάρι είχε πουλήσει αυτό που πολλοί θα θεωρούσαν το απόλυτο σπίτι του τρόπαιο του Μανχάταν - ένα ευρύχωρο διαμέρισμα στην Fifth Avenue. «Θέλαμε να είμαστε στο κέντρο της πόλης, σε έναν μικρότερο και πιο σύγχρονο χώρο», εξηγεί ο σύζυγος. Και η μετάβαση στην Τσέλσι, με πολλές από τις κορυφαίες γκαλερί της πόλης, μόλις λίγα βήματα μακριά, θα έβαζε το ντουέτο στο κέντρο της καλλιτεχνικής σκηνής, έναν κόσμο στον οποίο και οι δύο δραστηριοποιούνται. Οραματίστηκαν την κατοικία όχι μόνο ως μέρος για να καλέσετε σπίτι στη Νέα Υόρκη, αλλά και ως ένα λαμπερό περιβάλλον για διασκέδαση. Για να προσαρμόσει την προγραμματισμένη μονάδα στο φιλόξενο σόου που φαντάστηκαν, το ζευγάρι στράφηκε στον σχεδιαστή εσωτερικών χώρων με έδρα το Παρίσι, Jean-Louis Deniot, με τον οποίο είχαν συνεργαστεί στο παρελθόν. «Ο σύζυγός μου ήθελε κάτι λιγότερο παραδοσιακό από τα άλλα σπίτια μας», λέει η σύζυγος. "Είμαι για τη ζεστασιά, την ευκολία και την άνεση, ειδικά για τα παιδιά μας. Ο Jean-Louis καταλαβαίνει αυτήν την ισορροπία. "


  • Η εικόνα μπορεί να περιέχει Σαλόνι Στεγασμένο Στεγασμένο Κτίριο Έπιπλα Τραπέζι Εσωτερικού Χώρου Σαλόνι και χαλί
  • Η εικόνα μπορεί να περιέχει εσωτερικούς χώρους επίπλων Lobby Rug Living Room Building and Housing
  • Η εικόνα μπορεί να περιέχει Καρέκλα Έπιπλα Κτιρίου Στέγασης σε Τραπέζι και Τραπεζάκι Καφέ
1 / 11

Ένας μνημειακός πίνακας Anselm Kiefer προεδρεύει στο απέναντι άκρο του καθιστικού, όπου ένας καναπές Vladimir Kagan (ντυμένος με Armani / Casa ύφασμα) από το Ralph Pucci International σε συνδυασμό με ένα κοκτέιλ τραπέζι από τη συλλογή Jean-Louis Deniot για τον Jean de Εύθυμος. Το ντουλάπι μπαρ στα αριστερά, ένα επί παραγγελία κομμάτι Hervé Van der Straeten, είναι επίσης από το Ralph Pucci International και στο πιάνο Steinway δόθηκε φινίρισμα μπλε-λάκας. Ο Jean-François Lesage κεντούσε τις κουρτίνες Pierre Frey-linen.


Ο Deniot καταλαβαίνει επίσης ότι για να κάνει το διαμέρισμα να λειτουργεί όπως ήθελαν οι πελάτες του, θα χρειαστούν μερικές δομικές τροποποιήσεις. Πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Peter Pelsinski της εταιρείας της Νέας Υόρκης Αρχιτεκτονική SPAN, αυτές οι αλλαγές κυμαίνονταν από το καλλυντικό - προσθέτοντας όρμους οροφής έως απόκρυψη φωτισμού, αγωγών και καλωδίων - έως τους πιο φιλόδοξους, όπως το κλείσιμο ενός από τους δύο εξωτερικούς χώρους βεράντες για να σχηματίσουν ένα οικογενειακό δωμάτιο διπλού ύψους (το οποίο μπορεί επίσης να χρησιμεύσει ως τραπεζαρία, χάρη σε ένα τραπέζι κοκτέιλ σχεδιασμένο από το Deniot που ανεβαίνει στο επίπεδο της τραπεζαρίας με το πάτημα ενός κουμπί).

Όταν έφτασε στο ντεκόρ, ο Deniot επέλεξε μια ποικιλία κομματιών, μεταξύ των οποίων ένα γλυπτό ορείχαλκο με ηλιοφάνεια από τον C. Ο Τζέρι στο δωμάτιο σε σκόνη και ένα σαλόνι με μπρούντζο και λάκα Hervé van der Straeten στο σαλόνι. Η έμφαση στην επίπλωση υψηλών επιπτώσεων ήταν μια προσέγγιση που οι ιδιοκτήτες σπιτιού αγκάλιασαν εύκολα, και η δική τους Οι συνεισφορές στο μείγμα περιελάμβαναν ένα τραπέζι με καμπύλες χρωμίου και έβενο με αντίστοιχες κονσόλες από τον Guy de Ρούγκμοντ. Αυτά, με τη σειρά τους, ενέπνευσαν το κομψό νησί της κουζίνας, το οποίο ο Ντένιτ βρισκόταν μπροστά με μια Mondrianesque διάταξη από πάνελ από ανοξείδωτο ατσάλι και ξύλο.

Δεν αποτελεί έκπληξη ότι οι απόψεις ήταν κεντρικές για τον σχεδιασμό του Deniot, με τον ουρανό, το ποτάμι και το αστικό τοπίο να ενημερώνουν πολλές από τις επιλογές του. Στο σαλόνι ο διακοσμητής δημιούργησε «την εντύπωση ότι το δωμάτιο αιωρούσε σαν μπαλόνι ηλίου», λέει, «με τον ποταμό Hudson κάτω και σύννεφα πάνω». Οι κουρτίνες από το δάπεδο μέχρι την οροφή είναι κεντημένες με μοτίβα που υποδηλώνουν υδάτινες αντανακλάσεις που καλύπτουν τα παράθυρα ύψους 24 ποδιών, ενώ ένα μεταξωτό χαλί σε απαλό μπλε και γκρι υπογραμμίζει αιθέρια διάθεση. Η αγκύρωση του δωματίου είναι ένα vintage πιάνο Steinway, με λάκα μπλε από τον Deniot. «Ο Ζαν-Λούις δυσκολεύτηκε να έχει καφέ ή μαύρο πιάνο», λέει η σύζυγος. "Έτσι, συμβιβαστήκαμε."

Στην κύρια κρεβατοκάμαρα, όπου ένας χάλκινος λαμπτήρας Paul Evans από τη δεκαετία του 1970 βρίσκεται αρμονικά πάνω σε μια βιβλιοθήκη βερνικιών κατά παραγγελία, η τάση του Deniot να συνδυάζει παλιά και νέα είναι ζωντανή. "Προσπαθώ να συνδυάσω πράγματα, ώστε να μην μπορείς να πεις τι είναι vintage και τι είναι πρόσφατο", λέει. Σε όλο το σπίτι, οι τοίχοι είναι επενδυμένοι με συναρπαστικά υφάσματα, όπως η υποβλητική εκτύπωση λόφων στο δωμάτιο, που επιλέγονται για τον τρόπο που αντανακλά το μακρινό τοπίο απέναντι από το Hudson.

Φυσικά, η τέχνη παίζει επίσης σημαντικό ρόλο. Μεταξύ των κομματιών που αποκτήθηκαν για το χώρο είναι το γλυπτό Antony Gormley στο προσγειωμένο δεύτερο όροφο. Ένα άλλο έντονο φως είναι το συλλεκτικό πολύχρωμο γλυπτό τοίχου από τον Mauro Perucchetti που έχει ανατεθεί για το σημείο πάνω από το τζάκι του σαλονιού. Ωστόσο, "δεν είναι ένα ιδανικό διαμέρισμα για τέχνη", παραδέχεται ο σύζυγος. "Με όλα τα παράθυρα υπάρχει περιορισμένος χώρος για να κρέμεται οτιδήποτε. Είναι το κλασικό αντάλλαγμα. "Αλλά τότε, αυτές οι απόψεις της Νέας Υόρκης είναι το δικό τους είδος αριστούργημα.

instagram story viewer