Το σπίτι του μυθιστοριογράφου Jay McInerney στη Νέα Υόρκη

Ο συγγραφέας Jay McInerney και η σύζυγός του, Anne Hearst, ζητούν από τον Robert Couturier να διακοσμήσουν το νέο τους σπίτι - ένα εκλεπτυσμένο ρετιρέ του Μανχάταν με πανοραμική θέα

Αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε αρχικά στο τεύχος Μαρτίου Αρχιτεκτονικού Digest.

Όταν ο ρομαντισμός άνθισε τελικά για τον Jay McInerney και την Anne Hearst, δύο δεκαετίες μετά την πρώτη τους συνάντηση, έψαχναν για ένα σπίτι που θα ταιριάζει στην ευτυχισμένη ένωσή τους, κάπου φρέσκο, ηλιόλουστο και Τσιγγάνος. Κατέληξαν να αγοράσουν ένα ρετιρέ Greenwich Village... των ειδών. «Ήταν ένας πολύ εκκεντρικός χώρος», θυμάται ο McInerney του αεροδρομίου 1.800 τετραγωνικών ποδιών, το οποίο ήταν αρχικά ένα σύμπλεγμα δωματίων καμαριέρας που κατασκευάστηκαν στα τέλη της δεκαετίας του 1920. «Αλλά και οι δύο ερωτευτήκαμε αμέσως».

Για τον McInerney, έναν μυθιστοριογράφο - και Εφημερίδα Wall Street αρθρογράφος κρασιού - του οποίου το πρώτο βιβλίο, Bright Lights, Big City, Χρόνισε τον ηδονισμό του Μανχάταν της δεκαετίας του '80 μέσα από τα μάτια ενός επίδοξου συγγραφέα, το διαμέρισμα αντιπροσώπευε την εκπλήρωση ενός μακροχρόνιου ονείρου.

«Ήταν η φαντασία μου για 25 χρόνια να ζήσω σε ένα ρετιρέ, κατά προτίμηση στο Χωριό», λέει. «Θυμάμαι ως παιδί βλέποντας ταινίες από τη δεκαετία του ’20 και του ’30, όταν το ρετιρέ ήταν αυτή η νέα ιδέα που ενσαρκώνει τη γοητεία της ζωής στη Νέα Υόρκη».

Η Hearst, κληρονόμος της εκδοτικής περιουσίας του παππού της William Randolph Hearst, είχε περάσει το μεγαλύτερο μέρος της η ενήλικη ζωή στην Upper East Side της πόλης και απολάμβανε την προοπτική να μετακομίσει στο κέντρο της πόλης με τη νέα της σύζυγος. (Παντρεύτηκαν με μεγάλη φαντασία στο εστιατόριο "21" τον Νοέμβριο του 2006.)

Οι γοητείες της σειρήνας του διαμερίσματος περιελάμβαναν ψηλές οροφές, άφθονο φυσικό φως, βεράντες σε τρεις πλευρές και υπέροχη θέα στα κτίρια Chrysler και Empire State. Απαιτήθηκαν όμως σημαντικές ανακαινίσεις. Το πεντακάθαρο μονωμένο ρετιρέ ήταν παγωμένο το χειμώνα και πνιγμένο το καλοκαίρι. δύο από τα πέντε κύρια δωμάτιά του ήταν στην πραγματικότητα διαρροές, γεμάτες γυάλινες βεράντες που χρειάζονταν κατάλληλους τοίχους.

«Δεν είχαμε ιδέα τι βρισκόμασταν», λέει ο McInerney. «Ήταν σαν ένα πλωτό σπίτι στα πρόθυρα βύθισης. Ο άνεμος σφυρίχτηκε μέσα από αυτό. "

Ο Hearst είχε προηγουμένως αναθέσει αρχιτέκτονα και σχεδιαστή στη Νέα Υόρκη Robert Couturier για να της χτίσει ένα εξοχικό σπίτι στο Long Island, με περίτεχνα τζάκια και καλούπια που θυμίζουν το κάστρο Wyntoon και Hearst, τα αποικιακά κτήματα της Καλιφόρνια του παππού της. Αν και το ρετιρέ ζήτησε μια λιγότερο επίσημη προσέγγιση, το ζευγάρι προσκάλεσε το ευέλικτο Couturier για να το μεταμορφώσει επίσης. «Ο Ρόμπερτ είναι πολύ καλός στη μίξη παραδοσιακών και σύγχρονων», λέει ο Χάρεστ. Είναι ένα ταλέντο που τον βοήθησε να συντονίσει τις διαφορετικές σχεδιαστικές ευαισθησίες του ζευγαριού. «Η Άννα κλίνει προς τις αντίκες και τις κλασικές λεπτομέρειες», λέει ο Couturier. «Έχει απορροφήσει το στυλ του παππού της. Ο Jay έχει πιο σύγχρονη γεύση που είναι πιο αυστηρή και πιο απλοποιημένη. "


  • Το σαλόνι.
  • Anne Hearst και Jay McInerney
  • Ο προθάλαμος.
1 / 10
Στο σαλόνι, ένα ζευγάρι Duane Modern παντόφλες με επένδυση σε α Ολλανδία & Σέρι λινό γίνετε μέλος πάγκο χρωμίου της δεκαετίας του 1970 σε ένα Λίγο chenille και a Ρωμαίος Θωμάς καναπές σε λευκά είδη Rogers & Goffigon. Τα χάλκινα γυμνά είναι του Harriet W. Το Frishmuth και οι εκλεκτής ποιότητας δανέζικοι λαμπτήρες δαπέδου είναι από Dienst + Dotter Antikviteter.

Αποφάσισαν να μην αλλάξουν την περίεργη διάταξη αλλά συμφώνησαν να ξανακάνουν τις δύο γυάλινες βεράντες ως ενεργειακά αποδοτικά δωμάτια με διπλά τζάμια και μονωμένες χάλκινες στέγες. Ο Couturier μετέτρεψε έναν από αυτούς σε μια κομψή μπλε μελέτη για τον McInerney, γεμίζοντας με φωτογραφίες από τους λογοτεχνικούς ήρωες του συγγραφέα, συμπεριλαμβανομένου του F. Scott Fitzgerald, William Faulkner, James Joyce και Jack Kerouac. Σε αυτό το συμπαγές, εκλεπτυσμένο σημείο - με σανίδες δαπέδου με μεγάλη σανίδα που σώθηκαν από έναν αχυρώνα Long Island - ο McInerney γράφει σε ένα επιτραπέζιο γραφείο Jansen που κοσμείται από δύο χάλκινα γυμνά.

Ο άλλος νέος χώρος, ένα άνετο καθιστικό με νότιο προσανατολισμό που διπλασιάζεται ως χώρος φιλοξενίας, συνδυάζει καφέ βελούδινες καρέκλες κλαμπ από τη δεκαετία του '50 με ριγέ αποχρώσεις παραθύρων που σχεδιάστηκαν από τον Couturier και μια vintage βιομηχανική λάμπα δαπέδου από τα προσωπικά της McInerney συλλογή.

Στο σαλόνι η Couturier ενσωμάτωσε τα σύγχρονα έπιπλα που είχαν ήδη οι πελάτες, όπως ένα κοκτέιλ shagreen τραπέζι, με μια σειρά από κομμάτια αρτ ντεκό και μεσαίου αιώνα, όπως μια σουηδική οροφή της δεκαετίας του '30 και ένα αυγό Arne Jacobsen καρέκλα. Το έργο τέχνης του ζευγαριού προσθέτει έναν επιπλέον πλούτο στο χώρο: Κοντά στη ζωηρή ζωγραφική πουλιών του James Rosenquist που εμφανίζεται πάνω από το τζάκι κρέμεται ένα νεανικό πορτρέτο Hearst, με πλήρη μακιγιάζ και με πειρασμένα μαλλιά, αθανατοποιήθηκε από τον φωτογράφο μόδας Francesco Scavullo κατά την περίοδο που εκείνη και η McInerney συναντήθηκαν για πρώτη φορά ως φωτεινά νεαρά πράγματα στο Μανχάταν

"Το μεγαλύτερο μέρος της τέχνης σε αυτό το δωμάτιο προέρχεται από τη δεκαετία του '80, γιατί όταν ήρθαμε στη Νέα Υόρκη", εξηγεί ο McInerney. Ένα σημαντικό στοιχείο είναι ένα εμβληματικό έργο της εποχής: κάρβουνο, γραφίτης και σχέδιο μελανιού από τους "Men in the Robert" του Robert Longo Σειρά Cities », με τρεις έντονα ντυμένες φιγούρες που μπορεί να νιώθουν δυσφορία ή χορό ντίσκο εκστατικά. «Και οι δύο πραγματικά το συσχετίσαμε», λέει ο Hearst.

Το μεγάλο υπνοδωμάτιο, με το μαρμάρινο τζάκι Louis XVI και τις πορτοκαλί καρέκλες της δεκαετίας του 1930, μοιάζει με σκηνικό για ένα κωμωδία των τρόπων του Noël Coward στην οποία μια κληρονόμος στο κέντρο της πόλης και η μαζική της μαμά βρίσκουν αληθινή αγάπη και γουλιά κοκτέιλ Το κρεβάτι με περγαμηνή των 30s προσφέρει υπέροχη θέα σε μια ανεξάρτητη μπανιέρα από χαλκό αντίκες που βρήκε ο Couturier στο Κοννέκτικατ. Πίσω από αυτό, ένα νέο παράθυρο σε προεξοχή από το δάπεδο μέχρι την οροφή έχει θέα σε μια βεράντα, με λευκές κουρτίνες για τη διατήρηση της σεμνότητας του λουριού.

Μετά από τρεις δεκαετίες για το σχεδιασμό σπιτιών, ο Couturier χτυπήθηκε από την ασυνήθιστη αρμονία του έργου. «Πολλοί πελάτες είναι βάρβαροι με τον τρόπο που αντιμετωπίζουν ο ένας τον άλλον», λέει, αστειεύεται μόνο μισά. «Αλλά η Άννα και ο Τζέι είναι τόσο πολιτισμένοι και σεβαστοί ο ένας τον άλλον. Είναι επίσης πολύ ευγενικοί, γεγονός που καθιστά τη συνεργασία μαζί τους απίστευτα ευχάριστη. "

Το μόνο σημείο της διαμάχης ήταν πώς να αντικαταστήσετε τα διαρροή παράθυρα του διαμερίσματος. Οι McInerney και Couturier ήθελαν να αναπαράγουν τα αυθεντικά mullions, αλλά ο Hearst ήταν αποφασισμένος να εγκαταστήσει την εικόνα παράθυρα, αναφέροντας ως προηγούμενο αυτό που η αρχιτέκτονας του παππού της, η Τζούλια Μόργκαν, επινόησε στη δεκαετία του '20 για τους ξενώνες στο Hearst Κάστρο. «Ένιωσα ότι τα μικρά παράθυρα έσπασαν τη θέα», λέει. Οι McInerney και Couturier παραδέχτηκαν, απρόθυμα στην αρχή. «Η Άννα επικράτησε», λέει ο ΜακΝνερνι, «και είχε δίκιο.»

Η Couturier παρουσίασε μεγάλα ατσάλινα κουφώματα και γαλλικές πόρτες που προσφέρουν υπέροχη θέα στις καταπράσινες βεράντες, διαμορφωμένες από τον Stuart Schechter του Σχεδιασμός Εσωτερικού Φυλλώματος, με κομψά έπιπλα ευκαλύπτου από το Espasso. Το ζευγάρι απολαμβάνει πρωινό σε εξωτερικούς χώρους, κάτω από μια πέργκολα που είναι συνυφασμένη με wisteria. «Είναι σαν να έχεις ένα σπίτι στη χώρα, εκτός από την υπέροχη θέα στην πόλη», λέει ο McInerney. Για αυτόν τον αστικό κάτοικο, η φαντασία μιας εξελιγμένης πέρκας στον τελευταίο όροφο έχει γίνει πραγματικότητα. Μερικές φορές τα όνειρα ενός νεαρού λογοτέχνη φιλοξενούνται πραγματικότητα.

Σχετιζομαι με:Δείτε περισσότερα σπίτια διασημοτήτων στο ΕΝΑ Δ

instagram story viewer